Jo, i toto se tu už kdysi řešilo - co dělat se zvířetem zraněným při nehodě.
Zatím jsem to naštěstí řešit nemusela, ale asi je nejlepším řešením zvíře přejet - “nadobro”. Ale nevím, jestli bych to v dané situaci zvládla…
A abych přidala ještě knihu, opět zde v minulosti omílanou, tak asi nejvíc jsem brečela u Bílého Bima…
I přejet nadobro je docela srabárna. Podříznout by měla zvládnout většina mužských. Dnes už nosí (někdy naštěstí) zbraň střelnou dost lidí. Přece jen je to snažší, než nůž.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.04.2025, 18:00:56
Proč myslíte, že přejet nadobro je srabárna? Já třeba s sebou nůž (obvykle) nevozím. Tak mě to přejetí těžce zraněného zvířete napadá jako jediná možnost jak ukončit jeho trápení.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 19.04.2025, 13:19:45
Já jsem takový kynologický játro…pro mě to bylo strašně těžký čtení…a upřímně, tím, že nejsem úplnej začátečník a s normálním psem si tak nějak poradím, tak jsem v tom spíš hledala inspiraci na výchovu pyrenejky. Jenže všechno (alespoň mi to tak přijde) je na principu odměňování aneb “zadarmo ani kuře nehrabe” a já prostě nenašla nic, co by pyrenejka venku akceptovala jako odměnu…takže mi to celé bylo tak nějak na nic.
Upřímně jsem z toho byla celá taková zklamaná, ani nechci říct zklamaná, protože obsah knih dává smysl, ale spíš frustrovaná, že se ty knihy zde často doporučují a začátečníkům a já z toho nejsem schopná cokoliv implementovat do své výchovy psa (berňáka nepočítám)….naštěstí toto období pominulo, s Ginou jsme si řekly, že se na nějakýho Šustu můžeme krajcvajc, že si to budeme dělat dál po svém …v našem případě dle hesla “umíněnější (zabejčenější) vyhrává”…kde ta umíněnější musím být já…to teda venku a doma hodně diskutujeme, protože tam můžu říct, tak mi vlez na záda, si tady zmrzni na zahradě, když nechceš jít dom…
Byla jsem frustrovaná z toho, že teoreticky všecko chápu, že to dává smysl a zní to logicky, ale prakticky…prosím řekněte mi to nějak normálně…já se psy funguju hodně pocitově a tohle je nějak mimo můj záběr.
Nicméně si myslím, že třeba v pořadech Kočka není pes, co běželi na ČT1 by bylo pro lidi přínosnější, kdyby tam místo RD byl Šusta, že by to bylo pro lidi srozumitelnější.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.04.2025, 13:54:02
Děkuju, už se těším, ale netvrdím, že budu pak kynologická třída, to už asi nestihnu a myslím, že talent nebudu….i když bělouš za pamlsky maká. Tak uvidím.
Jinak s Tebou souhlasím, že na ČT1 by se v tom pořadu Kočka není pes, vyjímal víc Fr. Šusta než RD
Doufám, že tvůrci pořadu Kočka není pes RD za FŠ nevymění.
Pro mě je taky RD bližší…neříkám, že všechno dělám tak jako on, některý věci jsou mi proti srsti….ale je pro mě srozumitelný. Na druhou stranu si myslím, že naopak pro spoustu lidí je srozumitelnější pozitivka nebo něco jí velmi podobné.
Ono je Šusta takový moc suchopárný a komplikovaný, mě ty jeho knížky přišly zajímavý, ale teď dávám mnohem víc přednost textům videím od Stafordi a když někdo chce radu, doporučuju radši to neb to tam podává tak jako víc lidově.
Dočetli jsme knihu Vražda v anglické zahradě. Takové jednoduché čtení pro děti kolem 15 let, což je průměr IQ zdejšího dámského osazenstva, takže doporučujeme:
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 28.08.2025, 15:18:50
Mám stejný pocit. Dřív, před tím, než se mi zhoršil zrak a začala jsem nosit brýle, jsem četla jednu knihu za druhou. Od té doby to jde čím dál hůř a jsem ráda, že přečtu jediný časopis, který stále odebírám, a to History revue. Krom čtení na netu, samozřejmě.
Možná kdybych ty brejle neměla v práci celý den na ksichtě, tak by mi to asi nevadilo si večer brejle nasadit a něco si přečíst, ale po celodenním brýlování jsem ráda, že je odložím.