Aktuálně: 2 556 inzerátů234 160 diskuzních příspěvků18 620 uživatelů

Infra lampa - horské sluníčko

veverka (neregistrovaný) 18.03.2025, 16:41:22 xxx.xxx.164.253

Dobrý den, chci si domů pořídit infra lampu, kdyby někdy byla potřeba zahřát například nemocného papouška, nebo z důvodu, že by mi to doporučil veterinář. Mohl by mi někdo zkušený poslat tip, která lampa z dostupných na internetu ke koupi je vhodná? Děkuji

zjarda
zjarda 19.03.2025, 03:41:38 xxx.xxx.237.186

Zdravím,  to jako myslíte pro andulku? Ale to si už děláte srandu!   S pozdravem Zappe 

kometa
kometa 19.03.2025, 07:19:25 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele veverka z 18.03.2025, 16:41:22

že by mi to doporučil veterinář

By mě zajímalo, který veterinář a proč by vám doporučil infralampu.

Anonymní (neregistrovaný) 19.03.2025, 07:21:45 xxx.xxx.213.240

Co to je za arogantni odpoved? Jestli si myslite. Ze me v mych 37 letech budete urazet, tak verte, ze nemam problem byt zla i ja. Predstavte si mily pane, ze mam doma dve deti, par korel, par kakariku. Dva psy a 17leteho kocoura! Sestra chova dve andulky. Prosim Raven_kix  o praci admina! O vycisteni tehle toxicke stoky!

Anonymní (neregistrovaný) 19.03.2025, 07:24:29 xxx.xxx.213.240
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.03.2025, 07:19:25

Rada mu zitra pri navsteve veteriny pro vysledky karanten predam Vas vzkaz. 

kometa
kometa 19.03.2025, 07:26:23 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.03.2025, 07:24:29

Těším se na odpověď.

trojAAAcko
trojAAAcko 19.03.2025, 08:22:27 xxx:xxx.65b3:57bc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.03.2025, 07:21:45

Co to je za arogantni odpoved?

Můžu se zeptat kde napsal arogantní odpověď? Jak to čtu tak nic se nepodobá takové definici. Možná tak beznadějnému povzdychnutí v doufajících, že to má být sranda z Vaší strany.

Predstavte si mily pane, ze mam doma dve deti, par korel, par kakariku. Dva psy a 17leteho kocoura! Sestra chova dve andulky.

Máme si to představit nebo je to opravdu tak? Pokud už tu máme teda flexit kdo co má tak třeba u mě po rozkliknutí profilu si můžete přečíst co třeba mám já nebo předchozí zkušenosti zjarda. 😉 Já jen doplním, že moje sestra chová už dětství králíky, děda má slepice s křepelkami. Jo a táta choval též plazy jako Užovku Tenkoocasou, Leguána Zeleného a podobné a mometálně má taky fenu Velkého Švýcarského Salašnického a Agamy. Mít dvě děti má být taky flex? Představte si, že to dokázalo už miliardy maminek před Vámi a v mnohonásobně horších podmínek kde musely vše dělat ručně a ne jako dnes kdy máme už skoro na vše různé spotřebiče kdy vyprání prádla, nádobí či úklid domácnosti není tak náročné a dělám takové věci i já. 😉 Takže nic unikátního ve Vašem textu nevidím. 

zjarda
zjarda 19.03.2025, 08:46:33 xxx.xxx.237.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.03.2025, 07:21:45

Vážená paní, to co píšete, že máte doma, tak to Vám nikdo nebere ani nezávidí! Ale zajímalo by mě, kde je ta arogance?! Vůbec nevíte co arogance je! A mimochodem, tohle jste psala jako anonym a zadavatelka je  veverka, tak jak to je?! A plně souhlasím,  že by se to tady mělo vyčistit od těch stok podobného rázu jako od Vás. Přeji hezký den. S pozdravem Zappe 

elon (neregistrovaný) 20.03.2025, 14:52:08 xxx.xxx.116.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 19.03.2025, 08:22:27

Jste ubohá,urážet takového chovatele!Osobně ho neznám ale neradí špatně a přitom ještě velmi slušně!Váš chov je opravdu Velký to máte asi hodně zkušeností,no ale nechte si je prosebe.Nadělate méně škod.Jinak chovám kraliky,slepice,kočky,belg.ovčaka-to je pes!Nějaké ptaky asi14 volier,chov jsem začal asi v roce 1978.Vaše dotazi jsou stupidní!Na vaše reakce nereaguji!Komu neni Dáno….

trojAAAcko
trojAAAcko 20.03.2025, 15:00:33 xxx:xxx.640b:de80
»
Odpověď na příspěvek uživatele elon z 20.03.2025, 14:52:08

Tohle nechápu. To je směrované na mě nebo komu to bylo myšleno? 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 21.03.2025, 07:54:34 xxx:xxx.c7a3:842b

Nechápu osobně smazaný příspěvek od anonyma 141.100. Včera jsem neměl čas reagovat, ale osobně bych to nevyhodnotil jako příspěvek který by se měl smazat.

Tak dám aspoň reakci “na prázdno” panu anonymovi. Ano je to nějaké divoké poslední dobou. 😃 Snesu hodně věcí, ale okamžité bezdůvodné napadání mi je proti kůži a nepochopil jsem co pisatel výše zamýšlel takovým obviněním na zjardu. Ještě způsobem “mám psa a dvě děti…” - to jsem se hodně zasmál a pak jsem si uvědomil, že to už k smíchu ani není. 

Jinak to, že mě nemusíte. To mě nijak netrápí a dokážu s tím žít, ale držím se zásady, že by mělo docházet k neustálému vzájemnému respektu nezáležící na věku, pohlaví, zkušenostem apod… Pokud se toto dodrží tak nemám problém se bavit s kýmkoliv včetně Vás. 👍 

kometa
kometa 21.03.2025, 08:28:25 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 21.03.2025, 07:54:34

Vždyť je to zase nějaký anonymní prudič. Objeví se, zasmrdí a zase zmizí. Nemá cenu si kvůli němu narušovat karmu.

zjarda
zjarda 21.03.2025, 08:30:26 xxx.xxx.243.61

Zdravím, no taky jsem nad tím přemýšlel a…

elon (neregistrovaný) 20.03.2025, 14:52:08 xxx.xxx.116.46 >>> myslím, že reagoval na >>> Anonymní (neregistrovaný) 19.03.2025, 07:21:45 xxx.xxx.213.240, ale se spletl v kopírování. Aspoň mi to tak přijde. Ale nikoho neomlouvám, to v žádném případě!    S pozdravem Zappe 

trojAAAcko
trojAAAcko 21.03.2025, 08:37:37 xxx:xxx.c7a3:842b
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.03.2025, 08:28:25

To ano, ale napsal jsem to úmyslně takhle. Pokud si i tento anonym trošku šáhne do svědomí a pokud by  se eventálně začne bavit normálně tak nemám problém to co se do teď dělo dát stranou a bavit se s ním jako dospělý člověk k dospělému člověku. Pokud se nic nestane tak si pojedeme jako do teď. Osobně mi nevadí ani jedna možnost. 😃

trojAAAcko
trojAAAcko 21.03.2025, 08:38:57 xxx:xxx.c7a3:842b
»
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 21.03.2025, 08:30:26

ale se spletl v kopírování.

Taky mi to tak přijde a proto jsem se dotázal aby se 100% vědělo. 

kometa
kometa 21.03.2025, 12:36:01 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 21.03.2025, 08:37:37

Pokud si i tento anonym trošku šáhne do svědomí

Za mě si nesáhne. Takoví jenom prudí a urážejí. 

Já se třeba těšila, že se dozvím, nač by vet doporučil andulce infralampu. A nic. Zase jsem zůstala nepoučená.

Anonymní (neregistrovaný) 21.03.2025, 22:02:33 xxx.xxx.213.240
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.03.2025, 12:36:01

Overeno s nasim veterinarem, je dobre ji mit, zahrati papouska je pri oslabeni a nemoci velmi dulezite a pomuze mu. Pripadne vyhrivaci podlozku pro kocky. Nasla jsem o tom i kapitolu v knize prvni pomoci papouskum. Tot muj posledni prispevek zde. Zijte blaze a doufam, ze schvali pozitivni seznamy. Pak totiz bude mit povolene ptacky opravdu jen ten, kdo neni mnozka a bezcitny. Hezky vecer a nashledanou. (Nic proti Komete, jen to vkladam sem, kdyz se ptala). Jinak u kurat pouzivano absolutne bezne. 

Obrázek Obrázek Obrázek
trojAAAcko
trojAAAcko 21.03.2025, 22:31:30 xxx.xxx.110.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.03.2025, 22:02:33

Zijte blaze a doufam, ze schvali pozitivni seznamy. Pak totiz bude mit povolene ptacky opravdu jen ten, kdo neni mnozka a bezcitny.

Bohužel to má háček. Pokud se schválí pozitivní seznam, tak to platí pro všechny a jediná výjimka která je uvedená jsou organizace jako Zoo která je bude moc chovat, ale i to má háček. Zoo disponuje hodně druhy která pocházejí ze soukromých chovů či dochází ke spolupráci se soukromými chovateli třeba za účelem rozmnožení. Až soukromým chovatelům dožijí tak Zoo přijde o hodně svých chovanců, protože nemají obecně až tak velký zázemí aby mohli mít X jedinců všech druhů aby dodrželi nepříbuzenost a zdravou linii. Potom můžeme chodit do Zoo tak na lvy, slony, žirafy a třeba medvědy který soukromý chovatelé běžně moc nechovají. Nějaké druhy ptactva tam zůstanou a u ostatních je velký otazník. Pokud Zoo nebudou mít takový seznamy druhů jakými disponují dnes tak logicky klesne i návštěvnost a tudíž i zisky. 

Takže rozhodně to nebude tak, že dostaneme zákaz a třeba KVS si to bude “přebírat” a říkat “vy máte dobré srdce, Vám tu výjimku dáme”. 😉 Hlavně, že máte dva psy, pár Korel, pár Kakariků, 17ti letého kocoura a dvě děti, ale o takových tématikách očividně máte minimální povědomí a ani si neuvědomujete po čem “toužíte”. Ještě bych jen dodal, že z mých informací to bude ještě fungovat tím způsobem jako funguje momentálně Unijní seznam což znamená, že je jasný zákaz nejen množit, ale i prodávat takže i jakýkoliv obchod s nimi. Až Vám ty zvířata umřou (samozřejmě stářím) tak si nějaké mladší jedince (kteří byli ještě legálně narozeni) nebudete moc legálně ani pořídit na dožití. Takže po úhynu se můžete tak koukat na prázdný voliéry.

Pro druhy na unijním seznamu platí zákaz dovozu a převozu v rámci EU, uvádění na trh, zákaz držení, chovu, rozmnožování a vypouštění do volné přírody. Zájmovým chovatelům je umožněno si živočichy ponechat do konce jejich přirozeného života (za předpokladu, že bude zamezen únik a rozmnožování a bude provedena jejich registrace) a komerčním subjektům vyčerpat své „zásoby“ do 2 let od zařazení druhu na seznam.

https://invaznidruhy.aopk.gov.cz/invazni-druhy-z-unijniho-seznamu

zjarda
zjarda 22.03.2025, 09:35:46 xxx.xxx.224.110

Zdravím, tak jestli tohle všechno chce ta paní mít doma pro jednu andulku, tak prosím:

První pomoc a věci, které byste měli mít při ruce, pro případ potřeby. Zásadní je teplo 27-30°C a možnost umístit papouška samostatně do klece. Pokud použijete infračervený zářič(stačí i obyč.žárovka) měl by mít papoušek možnost přesunout se na chladnější místo v kleci, podle potřeby. Na kontrolu teploty v kleci potřebujete teploměr. V kleci by měl mít pták misku s čerstvou vodou a měkké krmivo. Misku připevněte papouškovi přímo k bidýlku, proto je vhodnější miska se závitem. Pro podávání léků je nutné mít doma injekční stříkačky různých velikostí na které navléknete krátkou gumičku, pro lepší podávání léků do zobáku. Hodí se rektální trubička, kterou lze koupit v lékárně. Musíte mít teploměr na měření teploty podávané potravy, většinou dokrmovací kaše, pokud papoušek potravu nepřijímá. Dokrmovací kaše se hodí i při podávání léků, kdy v kaši tekutý lék nebo kapky papoušek lépe přijme. Nepřipravujte dokrmovací kaši z piškotů a vajíček. Vajíčka mohou ve voleti kvasit. Dále jsou potřeba nůžky, např. pro zastříhávání drápů, pinzeta, buničitá vata, kamencová tyčinka, pro zastavení krvácení z drápů nebo ze zobáku po zastřižení. Jako desinfekce se hodí Virkon S, při použití se nemusí oplachovat. Pro dodání energie je vhodný glukopur-hroznový cukr. Při střevních potížích můžete podávat heřmánkový čaj. Dokrmovací směs např. NutriBird se hodí nejen k dokrmování mláďat, ale i v době kdy nechce papoušek přijímat potravu.. Nutná je přenoska k přemístění ptáka k veterinárnímu lékaři.

S pozdravem Zappe 

PS: mimochodem to není od veterináře, ale výňatek z knihy! 

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 22.03.2025, 14:48:23 xxx.xxx.141.100
kometa:

Vždyť je to zase nějaký anonymní prudič. Objeví se, zasmrdí a zase zmizí. Nemá cenu si kvůli němu narušovat karmu.

Vaše karma je v absolutním pořádku , nemám s ní žádný problém, neprudite, nenapadate , komentujete k věci , Ale Vaše znalosti chovu ptactva jsou na úrovni patnáctiletého chovatele který právě přešel od andulek k  řekněme zpěvákum  a má potřebu jim to všechno všem vyříkat. Už Vás přešlo všem vyčítat pravopisné chyby?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.