jara.t:Už se mi klubou první zebřičky. 🐣
Con gratuleinsn
Už se mi klubou první zebřičky. 🐣
Super, ať se daří.
jara.t:Už se mi klubou první zebřičky. 🐣
Con gratuleinsn
Jsou to výstavní zebřičky? O odchov bych měl případně zájem.
Senegalci.
Ne, výstavní nejsou. Jsou černolící.
Alexandr holubí
U mě už mají mladé holoubci. Na podzim jsem dovezl z Maďarska u nás vzácné čistě bílé holoubky. Mělo jít o 6 párů, nakonec je 5 párů a 2 samci. Ty budu muset dopárovat z vlastního odchovu. 2 páry už mají mladé.
Zdravím,
Letošní odchov, mého bratra.
Co to je?
Zdravím, tak to je mládě sovy pálené. Gratuluji s pozdravem Zappe
Ok,super 👍
Lada1960:Zdravím,
Letošní odchov, mého bratra.
Co to je?
Docela ošklivé, ale v dospělosti bude elegán. Na chov sovy pálené musí být povolení že?
Zdravím, ano.
Kontroly jsou, ale bohužel někdy ani nejsou ku prospěchu. A proto přechází hodně lidí na cyzokrajné zvířata. Například : káně Harrisova a td.
bohužel někdy ani nejsou ku prospěchu.
Co tím myslíte? Můžete být trošku konkrétnější?
Ptám se ze zvědavosti.
trojAAAcko:bohužel někdy ani nejsou ku prospěchu.
Co tím myslíte? Můžete být trošku konkrétnější?
Ptám se ze zvědavosti.
Na odpověď si také počkám, ale podle mě chce Lada říct že přijdou v nevhodnou dobu, třeba při hnízdění a chtějí chytat rodiče pro kontrolu. Pak by mě zajímalo jestli se dá taková kontrola odmítnout nebo spíš posunout.
Já třeba ty kontroly od KVS dostávám každý rok - ne kvůli ptactvu, ale kvůli plazům. Paní veterinářka vždy zavolá, domluvíme termín (klidně i dva týdny dopředu) a pak přijde. Nechce nic vytahovat - nafotí vše potřebné, jestli jsou označené terária atd... Už dopředu jsem řekl, že někteří jsou zazimovaný (kontrolu jsem měl teď koncem Ledna), ale nic odchytávat nechce. Já bych neměl problém odchytit toho jedáka aby si ho mohla zkontrolovat, ale proč narušovat přirozený cyklus jako je zimování či u ptactva odchytávat při hníždění? Zrovna veterinář KVS by to měl vědět a buďto domluvit jiný termín anebo to zavede do protokolu, že probíhalo hnízdění a tudíž nebyl podrobněji zkontrolován stav zvířete. Administrativně se to dá vždy vyřešit. Já myslím, že u svého protokolu to mám napsaný, ale nejsem si tím jistý - jenom jsem si to zrychleně projel. Odpoledne když si vzpomenu tak se klidně podívám.
Menší aktualizace. Poslední protokol jsem si přečetl - žádnou zmínku o zimování jsem tam nenašel. Každopádně to nic nemění na tom, že bych během kontroly musel narušovat přirozený proces plazů (zimování) a veterinářka to sama nevyžadovala. Pořád si stojím za tím, že by KVS nechtěla něco takového dělat už z principu když jim jde hlavně o zdraví zvířat.
Samozřejmě se může jednat o jinou kontrolu než od KVS takže to si budeme muset počkat. Opravdu by mě to zajímalo konkrétně pokud by to bylo možné prozradit. Tím, ale nechci říct, že by Lada1960 by “zveličoval” anebo lhal - blbec se může najít úplně všude.
Dobrý večer, kluci, co máte za problém?
Získali jsme Poštolku pestrou.
Já už v Záchranné stanici moc nepomáhám. Mám hodně práce. Lidi stále mě oslovují, i když už jsem šel do důchodu.
Ale příští víkend tam pojedu a něco Vám mohu nafotit.
Hezký večer přeji.
Žádný problém. Jen jsem se zajímal o ty kontroly co jste výše zmiňoval. Jestli byste měl možnost být konkrétnější nebo více rozvést.
Jen z mé zvědavosti.
Kvízek:
Nápověda: nic z naší přírody
Sám jsem jednoho neznal
Hezké svátky