Aktuálně: 2 556 inzerátů234 160 diskuzních příspěvků18 620 uživatelů

Další nechutná množka u Berouna

Ťak (neregistrovaný) 05.04.2025, 08:21:34 xxx.xxx.185.72

Tak z toho je mi do breku, přes 50 psů malých plemen v klecích pro hlodavce.

Proč se ti pejsci v tak otřesných podmínkách vůbec rozmnožují. Kdyby měli nějaké větší nároky aspoň by se tomuto zamezilo. Také nechápu že tomu nezamezi sousedé, ti musí vědět že se tam něco takového děje, pach, štěkot..

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pres-padesat-psu-zivorilo-v-mnozirne-namackani-byli-v-klecich-pro-hlodavce-40513692#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Sardullah
Sardullah 05.04.2025, 13:41:32 xxx.xxx.189.104
impact:

Proč lidi kupují bezpapíráky? 

Jo dokud bude poptávka, tak budou stále psi trpět v továrnách na štěňata.

Sardullah
Sardullah 06.04.2025, 16:10:19 xxx.xxx.189.104
BaLu:

Každý, kdo koupí bezpapíráka, je viníkem.  

Můj známý…pán už téměř v důchodovém věku…psy měli vždycky - na hlídání, neříkám, že u něj psy nějak trpí, ale defakto je tam od toho, aby hlídal, nic se s ním nedělá…ale mají ho rádi a vzhledem k tomu, že tráví prací kolem domu a zvířat dost času, tak pes není jak kůl v plotě osamělý venku.

Ten pes je postarší německý ovčák…před pár lety, jsem tomu známému rozmluvila krytí, resp. aby nehledal svému psu bez PP nevěstu, že i když jemu připadá pěknej, tak není potřeba produkovat další vlčákoidní štěňata, že jich je všude hafec.

Před měsícem mi sdělil, že si jede na Moravu pro štěně ohaře, protože mu mýval chodí na holuby a jeno ovčouna to vůbec nezajímá, tak aby ten lovecký pes odháněl tuhle zvěř…a vzhledem k tomu, že vím, že on by za psa nikdy nedal bambilion a že to teda bude ohař bez PP z inzerátu z bazoše, plus ještě chudák ohařoid, protože s ním nikdo pracovat nebude, tak jsem do něj hustila horem dolem…no ale on samozřejmě všechno tohle ví, ale stejně pro štěně jel…nepřivezl si ho jen proto, že prodávající měl po telefonu různé výmluvy, jakože štěně teď není na domluvené adrese, že ho hlídá někde jinde máma, protože oni museli někam odjet a že budou na adrese až později odpoledne, pak to ještě posunovali a mému známému došla trpělivost a odjel bez štěněte. Pak mi říkal, že na bazoši na to samý štěně (dle fotky) viděl zase jinej inzerát za jinou cenu….tak si říkám, alespoň, že to tak dopadlo…no a za týden ten dotyčný přišel, že si pojede pro štěně jagteriéra, že ten bude na toho mývala lepší a zase bez PP a pán je dává za malej peníz, protože se mu těch štěňat narodilo hodně….takže zase přednáška z mé strany a je to marný, je to marný, je to marný….já jenom bezmocně skřípu zubama a nejraději bych dotyčného vzala palicí po hlavě, aby se mu rozsvítilo. Jako jsem člověk, kterej nic zlýho nikomu nepřeje, ale přísahám, že po té snaze mu to vymluvit, mě napadlo “kdyby tě tak sežrat chtěl”

Chci tím říct, že někdo možná štěně bez PP koupí z neznalosti, ale jsou lidi a není jich málo, kteří ta rizika znají a stejně štěně koupí, protože je by nikdo nepodvedl, oni jsou na to chytří dost a papíry nepotřebují, protože na výstavu chodit nechtějí.

A nemusím chodit daleko, moje příbuzná má už 4 čivavu bez papírů (ty 4 čivavy má současně)…a je to žena mladšího středního věku…no sem tam nějaká patela není v cajku, ale co už…operace vyjde víc než kolik ušetřili na bezpapírákovi.

Já bych ráda řekla, že povědomí lidí se zlepšuje, ale pak když to vidím a slyším kolem sebe, tak je to z mého pohledu boj s větrnými mlýny….ach jo.

janaa
janaa 06.04.2025, 19:38:46 xxx:xxx.bb1d:cdf2

Tak fakt je, že jestli si pořídí jagoše, problém s mývalem nebude,oni nebudou ani ty holubi😂

impact
impact 07.04.2025, 08:35:50 xxx.xxx.20.93
janaa:

Tak fakt je, že jestli si pořídí jagoše, problém s mývalem nebude,oni nebudou ani ty holubi😂

Zaujalo mě to samý. 🤣 To tam může děda rovnou hodit granát a vyjde to nastejno. 🤣

Sardullah
Sardullah 07.04.2025, 09:01:19 xxx.xxx.221.216

No on si to představuje tak, že teriér bude odhánět mývaly a lišky… on chová i slepice a taky byly nějaký ztráty. Ale ta představa je taková… dám teriéra na pozemek a on se o to postará a bude klid. Nechci ani vědět jak ho vychová…. ovčoun ten základ zvládnul za pochodu, ale na prochajdy se s ním nechodí, protože táhne, když ho pustěj, tak pess jim zdrhne a pak ho tři hodiny hledaj, socializace nula… no a juchů, s tímhle stylem výchovy štěně teriéra a i když bude bez papírů, tak nějaký teriér tam bude. Upřímně si ani nechci představit, co nastane, když zahrdlí nějakou domácí zvěř.

Štěně měl odebírat teď někdy a upřímně ani nechci vědět, jestli ho skutečně má, protože o něm bude povídat a říkat mi jak ho vychovává a mě se z jeho světanázoru na psy otevírá kudla v kapse.

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 09:24:13 xxx.xxx.198.226

A proč si tenhle levnočlověk nevezme štěně z útulku? Záruky bude mít stejné a štěně bude skoro zadarmo a kdo ví, jestli ne blíž po ruce. A slepice zakousne úplně stejně účinně… Aspoň bude mít ve štěněcím věku všestrannou barf stravu 🙂

Já jsem taky levnočlověk a šla bych do útulku na první dobrou, protože právě chci psa skorozadara. Navíc ten pocit, že páchám nějaké to dobro, je přeci jen přesvědčivější, když si vezmu útulkáče než když si vezmu postiženáče z množky a budu vykládat, jak mi ho bylo líto.

Sardullah
Sardullah 07.04.2025, 10:09:11 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.04.2025, 09:24:13

Útulkáče si nevezme… on si chce koupit čistokrevný štěně… množka? O těch jsem mu říkala, ale on přeci není blbej, z množírny si psa nekoupí. Překupníci? Ne, on by nenaletěl…

Holky ono je to těžký, on je takovej ten typ, kterej všechno ví, všechno zná, všude byl a tam kde nebyl, tam se chystá.

Upřímně bych byla asi ráda, kdyby si žádnýho psa nepořizoval. Ale obávám se, že když mu nevyjde tohle štěně, tak si na bazoši najde další inzerát.

acher
acher 07.04.2025, 10:14:14 xxx.xxx.222.196

Jagoše měl bratránek.Lovecky vedeného a využívaného.Byl velice temperamentní a pokud s ním nedělal denně aby ho unavil,tak něco vymyslel sám.Se psy se nesnášel a pokud nebyl doma musel být v kotci ,jelikož nikoho jinýho neposlechl.Byl i docela ostrý hlídač.

kometa
kometa 07.04.2025, 10:15:26 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.04.2025, 10:09:11

on přeci není blbej, z množírny si psa nekoupí. Překupníci? Ne, on by nenaletěl…

Je to marný, je to marný, je to…

Já mohla mít štěně chow chow. Dovezli by mi ho dokonce z Varšavy na hranice! 😄Ale asi na to vždycky někdo skočí. Jinak si to neumím vysvětlit.

Aluška
Aluška 07.04.2025, 10:23:21 xxx.xxx.199.204
kometa:

on přeci není blbej, z množírny si psa nekoupí. Překupníci? Ne, on by nenaletěl…

Je to marný, je to marný, je to…

Takovejch lidí a bohužel i vzdělanejch, je pořád tolik. Nepřestávám žasnout, pořád stejný řeči, nepotřebují PP, když má fenka jednou štěňátka a lidi to odchovaj doma tak to přece není množírna, když jsou oba rodiče “čistokrevný”, tak přece štěně  bude taky…..to jsou určitě rodiče toho štěněte protože to říkali….já už to zkoušela tolikrát, až mi kamarádka, která stříhala psy a já ze začátku chtěla těm lidem co chtěli nakrejt svojí Fifinu vysvětlit, až mi řekla ať toho nechám, nebo k ní ty babky s těma vořechama chodit nebudou….

acher
acher 07.04.2025, 10:31:23 xxx.xxx.222.196

Mně se podařilo přesvědčit jen jednu známou,která sháněla pro maminku štěně čivavy.Nakonec koupila s PP.  Když mně potom ukazovala fotky těch štěńat bez PP,která navštívili, a pak tu čivavu s PP,co koupili,tak to byl propastný rozdíl.Už je to asi 5 let a když se potkáme,tak říká,jak udělala dobře,že koupila s PP a jak je z ní maminka nadšená a jak i chovatelka je s nimi v kontaktu. Takových je ale málo.

Aluška
Aluška 07.04.2025, 10:40:29 xxx.xxx.199.204
acher:

Mně se podařilo přesvědčit jen jednu známou,která sháněla pro maminku štěně čivavy.Nakonec koupila s PP.  Když mně potom ukazovala fotky těch štěńat bez PP,která navštívili, a pak tu čivavu s PP,co koupili,tak to byl propastný rozdíl.Už je to asi 5 let a když se potkáme,tak říká,jak udělala dobře,že koupila s PP a jak je z ní maminka nadšená a jak i chovatelka je s nimi v kontaktu. Takových je ale málo.

Mě taky jednu, u nás na vsi, mají fenku po Mirečkovi. Ovšem obávám se, že k uchovnění nedojde, i když zatím mluví jako že jo, protože štěňátka oni chtějí, aspoň 2x. No bojím se, že neuchovní a namrskají bez PP.

bambule
bambule 07.04.2025, 10:44:41 xxx.xxx.234.116
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 07.04.2025, 10:14:14

Můj nebožtík táta se kdysi ujal nechtěného 6-ti letého psa jagteriera.  Když mu někdo přirostl k srdci, tak by pro něj skočil ze skály, ale třeba moje máti si na něj musela dávat sakra majzla, protože když se mu něčím znelíbila, tak byl schopný kousnout pěkně natvrdo. Kdysi jsem ležela, jen tak u nich obýváku a máti mě chtěla ze srandy placnout, co že jim to na návštěvě zabírám gauč, no a pes který ležel vedle mě po ní naprosto nekompromisně vystartoval. I když já byla “cizí” byla jsem mu bližší, než máti, která ho denně krmila. Jinak jsme měli velšteriéra, kterého tatík vytáhl od kohosi ze sklepa a to bylo úplně to samé. 

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 10:48:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 07.04.2025, 10:40:29

No a nemáte kapacitu jim s tím nabídnout pomoc? Nebo třeba někdo jiný, kdo má odchov po Mirečkovi? Třeba by někomu stálo za to, vzít si pár korun na náklady a jet s dvěma pejsky na zkoušky, čistě pro praxi třeba… Teda vycházím z toho, že u jezevčíků jsou potřeba nějaké zkoušky nebo výstava. Jestli ne a stačí jen vyšetření, tak to by byli hloupí.

Aluška
Aluška 07.04.2025, 11:08:21 xxx.xxx.199.204
Buggyra:

No a nemáte kapacitu jim s tím nabídnout pomoc? Nebo třeba někdo jiný, kdo má odchov po Mirečkovi? Třeba by někomu stálo za to, vzít si pár korun na náklady a jet s dvěma pejsky na zkoušky, čistě pro praxi třeba… Teda vycházím z toho, že u jezevčíků jsou potřeba nějaké zkoušky nebo výstava. Jestli ne a stačí jen vyšetření, tak to by byli hloupí.

Zkoušku už miniatury nepotřebují, pomoc s výstavama jsem nabízela, že ukážu jak trénovat, půjčím výstavní vodítko, pojedu s ní, poradím co vše zařídit kvůli uchovnění……zatím není čas, feně je teda teprve 10 měsíců, ale ani na oblastku v březnu u nás v Budějcích nebyl čas se dojít podívat….

Buggyra
Buggyra 07.04.2025, 11:33:10 xxx.xxx.198.226

To jste moc hodná, třeba až to bude věkově aktuální, tak se na nějakou tu výstavu vypraví 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.