BaLu: Každý, kdo koupí bezpapíráka, je viníkem.
Můj známý…pán už téměř v důchodovém věku…psy měli vždycky - na hlídání, neříkám, že u něj psy nějak trpí, ale defakto je tam od toho, aby hlídal, nic se s ním nedělá…ale mají ho rádi a vzhledem k tomu, že tráví prací kolem domu a zvířat dost času, tak pes není jak kůl v plotě osamělý venku.
Ten pes je postarší německý ovčák…před pár lety, jsem tomu známému rozmluvila krytí, resp. aby nehledal svému psu bez PP nevěstu, že i když jemu připadá pěknej, tak není potřeba produkovat další vlčákoidní štěňata, že jich je všude hafec.
Před měsícem mi sdělil, že si jede na Moravu pro štěně ohaře, protože mu mýval chodí na holuby a jeno ovčouna to vůbec nezajímá, tak aby ten lovecký pes odháněl tuhle zvěř…a vzhledem k tomu, že vím, že on by za psa nikdy nedal bambilion a že to teda bude ohař bez PP z inzerátu z bazoše, plus ještě chudák ohařoid, protože s ním nikdo pracovat nebude, tak jsem do něj hustila horem dolem…no ale on samozřejmě všechno tohle ví, ale stejně pro štěně jel…nepřivezl si ho jen proto, že prodávající měl po telefonu různé výmluvy, jakože štěně teď není na domluvené adrese, že ho hlídá někde jinde máma, protože oni museli někam odjet a že budou na adrese až později odpoledne, pak to ještě posunovali a mému známému došla trpělivost a odjel bez štěněte. Pak mi říkal, že na bazoši na to samý štěně (dle fotky) viděl zase jinej inzerát za jinou cenu….tak si říkám, alespoň, že to tak dopadlo…no a za týden ten dotyčný přišel, že si pojede pro štěně jagteriéra, že ten bude na toho mývala lepší a zase bez PP a pán je dává za malej peníz, protože se mu těch štěňat narodilo hodně….takže zase přednáška z mé strany a je to marný, je to marný, je to marný….já jenom bezmocně skřípu zubama a nejraději bych dotyčného vzala palicí po hlavě, aby se mu rozsvítilo. Jako jsem člověk, kterej nic zlýho nikomu nepřeje, ale přísahám, že po té snaze mu to vymluvit, mě napadlo “kdyby tě tak sežrat chtěl”
Chci tím říct, že někdo možná štěně bez PP koupí z neznalosti, ale jsou lidi a není jich málo, kteří ta rizika znají a stejně štěně koupí, protože je by nikdo nepodvedl, oni jsou na to chytří dost a papíry nepotřebují, protože na výstavu chodit nechtějí.
A nemusím chodit daleko, moje příbuzná má už 4 čivavu bez papírů (ty 4 čivavy má současně)…a je to žena mladšího středního věku…no sem tam nějaká patela není v cajku, ale co už…operace vyjde víc než kolik ušetřili na bezpapírákovi.
Já bych ráda řekla, že povědomí lidí se zlepšuje, ale pak když to vidím a slyším kolem sebe, tak je to z mého pohledu boj s větrnými mlýny….ach jo.