Aktuálně: 2 334 inzerátů269 396 diskuzních příspěvků19 331 uživatelů

Další nechutná množka u Berouna

Aluška
Aluška 07.04.2025, 17:45:14 xxx.xxx.168.20
Sarah01:

To jsem si myslela, když jsem viděla tu fotku. Neříkal vet, z čeho by to mohlo být?

Držím moc palce, ať je Mirda brzo v pořádku. 🍀

No nejde říct jednoznačně, má mít dietu, ven nechtěl ale na Bessču by lezl……zítra zase na injekci. Vařím kuřecí a mrkvičku.štrůdlik by prej chtěl, ale to nevím jestli je dost dietní 

Aluška
Aluška 08.04.2025, 08:34:36 xxx.xxx.199.204

Tak večer Mirďa zbaštil misku i byl pít. V noci zase chodil žrát trávu a bobek v kuchyni nebyl louže, ale vypadal jako když upadne točená zmrzlina 🙂. No ráno už jíst nechtěl ( vetka říkala že asi nebude chtít už večer ) a jestli pije už nepoznám. Odpo jdeme zase na injekci. Naše vetka je v ordinace jen odpo 3 hodiny, není to klinika, nemá tam prostor a čas třeba na kapačku. Samozřejmě s ní dneska všechno pořádně proberu a kdyby se mi nezdál, pojedu s ním na kliniku kde mají do desíti do večera . Můžu mu zatím dát třeba stříkačkou vodu s hroznovým cukrem ? Abych měla jistotu že pije….

Doron
Doron 08.04.2025, 09:50:59 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 08.04.2025, 08:34:36

Tak snad to půjde k lepšímu, moc držím palce ! Koprologii jste dělali ?

Mně vždycky veterinář radil zavodňovat vývarem z kostí a rýže..

A ta jeho samoléčba žraním “trávy” taky nemusí být úplně od věci. Oni psi většinou žerou pýr a to je bylina s dost zázračnými účinky.

Dejte vědět, jak se to vyvíjí !

Aluška
Aluška 08.04.2025, 10:06:58 xxx.xxx.199.204

Dneska odpo budu dělat vývar, taky mi už říkala kamarádka že je to lepší. Ráno jako nejrychlejší mě napadl ten hroznový cukr. Pýr žere, trochu ho na zahradě je. Bobky jsem sebou nevzala, ona stejně nemá přístroj na vyšetření. Ale napadlo mě kouknout po trávníku a kdyžtak sebrat, kdybych chtěla jet odpo na tu pohotovost. V poledne se na něj pojedu podívat a hned dám dělat vývar.

kometa
kometa správce
08.04.2025, 10:17:02 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 08.04.2025, 08:34:36

Odpo jdeme zase na injekci.

Máš SZ.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 08.04.2025, 10:18:04 xxx.xxx.137.255
impact:

Proč lidi kupují bezpapíráky? 

Prý je to v poho, vysvětlovala mi to kolegyně, když kupovala jezevce s PP a že znala pána i rodiče psa…množka to teda nebyla. Papíráka prej nepotřebuje. Ale to těmhle lidem nedochází, že i tímhle množky nepřímo podporují.

Aluška
Aluška 08.04.2025, 10:21:47 xxx.xxx.199.204
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 08.04.2025, 10:17:02

Máš odpověď 🙂

Sarah01
Sarah01 08.04.2025, 10:41:47 xxx.xxx.35.4
JanaJanaJanaJana:

Prý je to v poho, vysvětlovala mi to kolegyně, když kupovala jezevce s PP a že znala pána i rodiče psa…množka to teda nebyla. Papíráka prej nepotřebuje. Ale to těmhle lidem nedochází, že i tímhle množky nepřímo podporují.

Asi jste chtěla napsat bez PP? 

Jo, lidem to dost často přijde v pohodě, je jim líto zaplatit za psa, ale za mobil klidně dají 30 tisíc. Není to nepřímá podpora, ale přímá, protože ta množka má další prachy na reprodukci a nic danit nemusí, resp. nedělá to.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 08.04.2025, 10:44:33 xxx.xxx.137.255
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.04.2025, 10:41:47

Ano, chtěla jsem napsat bez PP, děkuji za opravu.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.04.2025, 14:59:55 xxx.xxx.153.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 07.04.2025, 12:42:25

Moje chovatelka má  ve smlouvě,  že  pokud psi z její  chovky budou použiti k produkci štěňat bez PP, tak fakt velké   sankce a pokuty 

Aluška
Aluška 09.04.2025, 15:08:59 xxx.xxx.199.204
Dublinbarzoj:

Moje chovatelka má  ve smlouvě,  že  pokud psi z její  chovky budou použiti k produkci štěňat bez PP, tak fakt velké   sankce a pokuty 

Neznám smlouvu od chovatele, takže netuším. Někdo to tam má a někdo ne, ani nevím jestli je to právně vymahatelné…..

Kilian
Kilian 09.04.2025, 16:23:13 xxx:xxx.f90:bca3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 07.04.2025, 16:34:56

..chudák,,tak ať je brzo v pořádk  

kometa
kometa správce
09.04.2025, 19:10:04 xxx.xxx.147.163
Dublinbarzoj:

A je to právně vymahatelné? Navíc by se o tom chovatelka musela dozvědět. Přece nemůže lustrovat všechny inzeráty na všech serverech.

Sarah01
Sarah01 09.04.2025, 19:28:47 xxx.xxx.162.253
kometa:

A je to právně vymahatelné? Navíc by se o tom chovatelka musela dozvědět. Přece nemůže lustrovat všechny inzeráty na všech serverech.

No právě. A navíc se ti majitelé můžou domluvit se sousedem od vedle a ani to nemusí nikde na internetu být zveřejněno. To je moje noční můra. Člověk si myslí, že vybere výborné majitele, ale už za rok může být všechno jinak. 

janaa
janaa 09.04.2025, 19:31:19 xxx:xxx.a49d:fba8

Hele,já to ve smlouvě taky mám,ale upřímně si myslím,že to naprosto nevymahatelné. Kdysi mi říkal právník,že nikdo se nemůže vzdát (i podpisem smlouvy) svých budoucích práv. Jinými slovy, nikdo mě nemůže přinutit vzdát se svého práva nakládat se svou zakoupenou “věcí”, tedy práva se rozhodnout,jestli odchovávat nebo neodchovávat štěňata. A to i za předpokladu, že jsem to podepsala

Sarah01
Sarah01 09.04.2025, 19:42:32 xxx.xxx.162.253
janaa:

Hele,já to ve smlouvě taky mám,ale upřímně si myslím,že to naprosto nevymahatelné. Kdysi mi říkal právník,že nikdo se nemůže vzdát (i podpisem smlouvy) svých budoucích práv. Jinými slovy, nikdo mě nemůže přinutit vzdát se svého práva nakládat se svou zakoupenou “věcí”, tedy práva se rozhodnout,jestli odchovávat nebo neodchovávat štěňata. A to i za předpokladu, že jsem to podepsala

Já jsem zrovna nedávno četla kupní smlouvu známé množky s PP, tam se neručí vůbec za nic, budoucnost psa je naopak vůbec nezajímá, o té tam není ani slovo.  Kupní smlouva přece ale nemůže být nadřazená občanskému zákoníku. 🤔

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.04.2025, 20:04:18 xxx.xxx.153.254

Netvrdím,  že  je to právně v pořádku,  ale určitě  to aspoň  na někoho zafunguje a tak proč ne. A pokud tam je dobře zakomponováno, že takovým chovem poškodíte dobré jméno chovatele, tak u toho občanského zákoníku jste zpět.     

Arosek
Arosek 10.04.2025, 08:39:57 xxx.xxx.244.41

Hele ja to mam ve smlouve taky, hezky pod smluvni pokutou ve vysi 3 nasobku kupni ceny. 

SMlouvu mi skladal kamarad pravnik. On je takovej Munchkin - rad hleda skulinky v zakonech. Takze jsem ho prav epostavila pred vec, aby udelal smlouvu, ktera by byla vymahatelna. 

Rekl mi ze prave smluvni pokuta vymahatelna je. Resp. ja dojdu k soudu s dukazama ze oni porusili, soud jukne do smlouvy, uvidi smluvni pokutu a rekne dotycnemu “Zaplat a pak se sud ze to bylo neopravnene.” 
Ze prave smluvni pokuta funguje vlastne jako podepsana smenka, je to pry exekucni titul a pripadne dokazovani ze to bylo jinak je pak na veci dotycneho. Jedine co, nesmi tam byt nastavene nesmyslne castky, typu stonasobek apod. 

Zda to tak je nebo neni netusim. Co ale vim jiste, ze mi dva lidi po precteni smlouvy rekli, ze tohle mi nepodepisou. Jedna pani se rovnou priznala ze mi sice vykladala jak bude cuba bydlet s nima doma, ale ze mela v planu ji zavrit do kotce a basta a druhy pan mi narovinu rekl, ze on si bude na fene odchovavat stenata jak bude chtit a nejaky PP nebo bez PP ho vubec netrapi. Ale ta pokuta ze by ho trapila …

Takze ja to pouzivam predevsim jako odrazujici prostredek pro smejdy a zatim to funguje. 

Buggyra
Buggyra 10.04.2025, 09:00:48 xxx.xxx.198.226

V první řadě ale musíte prokázat, že k tomu množení skutečně došlo, důkazní břemeno je na tom, kdo vymáhá tu náhradu. Jen pro podezření vám soud ten platební rozkaz nevydá. To jen tak na okraj. Na odstrašení určitě funguje, a to je vlastně asi ta nejlepší prevence.

Arosek
Arosek 10.04.2025, 11:25:26 xxx.xxx.244.41
Buggyra:

V první řadě ale musíte prokázat, že k tomu množení skutečně došlo, důkazní břemeno je na tom, kdo vymáhá tu náhradu. Jen pro podezření vám soud ten platební rozkaz nevydá. To jen tak na okraj. Na odstrašení určitě funguje, a to je vlastně asi ta nejlepší prevence.

Jo, to je mi jasny.

Ja mam smluvne pokutovany jen 4 body. 
1 - pes nebude sam - v kotci, voliere, na zahrade, v kotelne, garazi, … Proste bude soucasti rodiny a bude s nima bydlet a bude o nej radne postarano (krmeni, veterina, …) 
2 - zadny chov bez PP
3 - mezi rokem a rokem a pul udelaji RTG na HD, ED a OCD a nechaji to vyhodnotit u smluvniho veta. O castku kterou cca stoji rentgeny a vyhodnoceni maji ponizenou kupni cenu. 
4 - mam predkupni pravo ve chvili, kdy se psa budou chtit zbavit. 

Nic vic, nic min. Rozumni lide chapou, nerozumni at si jdou jinam. 

Je mi jasny ze treba blbou peci a odstaveni psa do kotce bych prokazala jednoduseji nez chov bez PP, ale tak nejak si rikam ze i to by se asi dalo. Ono zrovna goldenari dost drzi pri sobe a kazdy podezrely inzerat driv nebo pozdeji nekdo objevi a nasdili. 

Ale jak rikam - spoleham predevsim na odrazujici efekt a zatim mi to (tuk tuk tuk) vychazi. Na druhou stranu to muze byt zpusobeno i tim ze chovam jen vyjimecne a mam cas a prostor si majitele fakt vybrat, netlaci me ze “musim hned ted komukoliv pac uz je dalsi vrh na ceste”. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.