Aktuálně: 2 484 inzerátů238 698 diskuzních příspěvků18 689 uživatelů

Další nechutná množka u Berouna

Sardullah
Sardullah 10.04.2025, 18:34:25 xxx.xxx.189.104
Fiona Praha:

Proč? Chcete si tam něco koupit? 

Myslím, že ohledně Temu byla nějaká reportáž na ČT1 v černých ovcích, že se potom nějakým lidem ztrhávaly z účtu prachy, ale v praxi neznám nikoho, komu by se to stalo.

acher
acher 10.04.2025, 18:42:29 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.04.2025, 18:18:16

No právě manžel s ním chodí na dlouhým vodítku.Dostal sice veškeré instrukce.Povely,co a jak nemá psovi na vodítku tolerovat,ale uvidíme ……..až budu moci chodit… a pustím ho zase navolno….

Ph (neregistrovaný) 11.04.2025, 00:06:07 xxx:xxx.6415:b17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 10.04.2025, 18:28:05

Prvni fenu jsem uchovnovala-rentgenovala ve 3 letech, druhou jeste pozdeji.  Me se proste nechtelo uspavat zdrave zvire. Casem se clovek otrka - a prestane byt tak uzkostlivy - kluci uz maji i predRTG, ale stejne mi to prijemne neni. A to jsou to moji psi, delam to dobrovolne. Nekde bych nasla i video, jak mi moje fena prestala po RTG chodit - prochladly ji zadove svaly - v srpnu, v nejvetsich vedrech 😇a znam i dost historek z vypraveni, kdy pes po rtg nebyl OK, blbe se budil, koncil na kapackach atd.  

ne, nebudu z toho delat drama. Ale do smouvy to jako povinnost nedam. Soucitim s temi majiteli stenat. Pokud chci kontrolu sveho kryti, musim si ta zvirata nechat. Nebo je prodat dalsim, co budou chtit chovat a proto budou delat rentgeny sami za sebe.

Buggyra
Buggyra 11.04.2025, 09:04:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 10.04.2025, 15:20:00

tývole, to je dobrý psycho

Ušetřili na psu s PP, aby mohli koupit DVA psy. To rozhodně dává smysl, protože ty vstupní náklady jsou to jediné, co člověka musí trápit při pořízení psa.

Arosek
Arosek 11.04.2025, 09:39:35 xxx.xxx.244.46
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.04.2025, 00:06:07

Vsak v pohode.

Pro me to dulezite je. Nemam moznost nechat si cely vrh do roka a pak je teprve davat pryc po rtg (coz uz bych je nedala, pac bych si na ne zvykla a oni na me) a pokud zvazuju ze bych na fene udelala i druhy vrh, potrebuju mit zpetnou vazbu zda ano, nebo ne. 

Nastesti se mi bez problemu povedlo najit 24 lidi, kteri s tim problem nemeli. Pravda, vzhledem k nasi frekvenci stenat to vlastne vychazi v prumeru na 0,8 cloveka za rok 😀 
Ale i tak si to ve smlouve necham a budu doufat, ze i nadale potkam lidi kteri me pochopi. 

acher
acher 11.04.2025, 14:54:19 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.04.2025, 09:04:58

Uvidíme tak za půl roku až ščeńátka povyrostou.A nejdej Bože,že by jim něco bylo.Vloni si od nás kupovali samce králíka na chov.Říkala jsem,když budete mít mladý musíte je nechat naočkovat na mor a MXT.No vykapali všichni i se samicí na MXT.Zůstal jen ten samec od nás.Ten byl naočkovám několikrát.

impact
impact 11.04.2025, 15:45:29 xxx.xxx.20.93
Sarah01:

Rentgeny kyčlí u dětí se dělaly povinně ve 3 měsících, absolvovala jsem to s oběma staršími narozenými v 80. letech, později to bylo nahrazeno sonografickým vyšetřením.

Mně zkrátka a dobře přijde preventivní rtg vyšetření kloubů u psa jako součást normální péče. Ale OK vaši výtku beru, příště dám zájemcům transparentně na výběr, buď rentgeny a sleva 5 tisíc, nebo bez rentgenů a štěně o 5 tisíc dražší, smlouvu podle toho upravím. Oni teda stejně všichni ty rentgeny nedělají i tak, ale když vidím ten náhled na to, tak se jako chovatel zařídím. 

Mě přijde úplně absurdní slevovat ze svých nároků na nové majitele jen proto, že má někdo na internetové diskuzi jiný názor… Ti lidi si k Vám stejně štěně koupit nikdy nepůjdou. 🙃

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 16:07:30 xxx.xxx.189.104
impact:

Mě přijde úplně absurdní slevovat ze svých nároků na nové majitele jen proto, že má někdo na internetové diskuzi jiný názor… Ti lidi si k Vám stejně štěně koupit nikdy nepůjdou. 🙃

Mě to pořád přijde absurdní to tady řešit…chovatel si to může dát do smlouvy a kupující to bude akceptovat a nebo půjde o dům resp. o chovku dál…není co řešit…a jak je vidět, štěňata i s takovou podmínkou ve smlouvě jsou normálně prodejná.

Já sama za sebe bych to uvítala…alespoň bych si ty rentgeny nemusela defakto platit ze svýho.  Takže mně to od Sarah přijde fér…vždyť ty zájemce fakty nikdo nenutí si koupit štěně od ní…

Sarah01
Sarah01 11.04.2025, 17:59:24 xxx.xxx.162.253
impact:

Jo, to máte pravdu. Jen mě to prostě donutilo k zamyšlení……faktem je, že lidi vám naslibují a podepíší kdeco, když si pro to štěně přijedou, ale pak skutek utek. Jak jsem zmiňovala vejš, ty rentgeny udělali z Áčkovýho vrhu jen u 3 štěňat, které chtějí uchovnit, resp. uchovněni už jsou, zbylých 8 je nedělalo. S některými jsem v kontaktu a chápu, proč je neudělali, domluvili jsme se. Někteří ale přestali komunikovat úplně. Z Béček má jedna fenka předrentgeny, zatím je jim 8 měsíců, tak na ofiko rtg je ještě času dost. 

Jinak zatím stejně není další vrh v nejbližší době v plánu a do té doby si nejspíš tu smlouvu opravdu upravím. Inspirovala mně ta smluvní pokuta, kterou tam nemám a kterou má Jana-Arosek, je to výborný nápad na eliminaci těch slibotechen. 👍

impact
impact 11.04.2025, 19:53:37 xxx.xxx.20.93
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.04.2025, 16:07:30

Asi tak. A argumentace, že kvůli takovým smlouvám pak lidi jdou a koupí si radši bezpapoše? Jakože chovatel s přísnými smlouvami a vysokými nároky na nové majitele svých odchovů vlastně může za to, že si hloupý půjde koupit bezpapíráka do množky? To je fakt mega úlet. 🫣

impact
impact 11.04.2025, 19:59:24 xxx.xxx.20.93
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.04.2025, 17:59:24

Místo slevování ze svých nároků bych se zaměřila spíš na to, jak to budoucím majitelům podat a hledala bych zájemce, kteří souzní s mojí filozofii.

Já osobně bych si naopak o takovém chovateli myslela, že mu sakra záleží na tom, co odchovává. A obětovat pro to jeden výlet na veterinu by pro mě fakt nebylo nic obtěžujícího. Argumenty o projeté naftě, v rámci patnácti let života psa, jsou pro mě osobně mírně komické a mít zájemce o mé štěně problém s takovou blbinou, byl by to pro mě velkej red flag. 🙃

Doron
Doron 11.04.2025, 20:36:02 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 11.04.2025, 19:59:24

Ten rentgen se dělá jen v nějaké lehké sedaci?

Mě odrazuje to uspání. A taky si říkám k čemu bysme to potřebovali, jestli nebudeme uchovňovat.

Proč to vlastně Sarah chcete? Abyste věděla, jak si Váš vrh stojí? 

Sarah01
Sarah01 11.04.2025, 20:45:06 xxx.xxx.162.253
Doron:

Ten rentgen se dělá jen v nějaké lehké sedaci?

Mě odrazuje to uspání. A taky si říkám k čemu bysme to potřebovali, jestli nebudeme uchovňovat.

Proč to vlastně Sarah chcete? Abyste věděla, jak si Váš vrh stojí? 

Ano, psala jsem to. Abych jako chovatel věděla, jak to spojení dopadlo a jestli moje fena předává to, co předávat má. U goldenů to má ve smlouvě většina chovatelů. 

hmn
hmn 11.04.2025, 20:51:13 xxx.xxx.2.23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 11.04.2025, 20:36:02

rtg se dělá v normální narkóze

a nebylo mi dobře, když se pyreneják ne a ne probrat (jsem se někde i dočetla, že toto plemeno špatně snáší narkózu, ale bez nějakého vysvětlení)

Lupus4
Lupus4 11.04.2025, 21:45:27 xxx.xxx.205.61

My dělali rtg buď jen s lehkou inhalačkou a u kliďasů asi 4 (5?) bez ničeho,úplně v klidu se nechali natáhnout… vyhodnocoval to klub. hodnotitel (jinej než dělal rtg.) a samé A, a jen jednou jeden A/B

Sardullah
Sardullah 11.04.2025, 21:54:44 xxx.xxx.221.216

Já budu mluvit sama za sebe…je fakt, že u pyrenejky jsem RTG nedělala a to přestože se dočítám, že tohle plemeno má problémy s dysplazií. Ale já jsem člověk, kterého hodně ovlivňují informace od majitelů a jsem na FB ve skupině pyrenejců a nevidím, že by se am nějak často řešila dysplazie…resp. nemůžu si vzpomenout, jestli jsem to tam za tu dobu, co mám Ginu vůbec viděla.

No a u berňuchů ve skupině, tam problémy s klouby vidím každou chvíli …takže u berňuchy jsem RTG dělala tak nějak pro můj klid….nevím, jak jsou na tom Matějíčkovi sourozenci, jen jsem zaznamenala jeho bratra, ten je uchovněnej a klouby na jedničku s hvězdičkou…teda vlastně na nulu…přiznám se, že je to asi hlavně z toho důvodu, že vím, co mám za plémě a tak jsem lehce paranoidní…takže bych letos ráda nechala preventivně vyšetřit ledviny a srdce…na rakovinu jsem bohužel krátká, tak to musíme nechat na vůli boží…

Kdybych se měla rozhodnout zpětně, tak bych RTG  asi udělala i u pyrenejky, hlavně jsem netušila, že bude tahle obrovská (i když mohla jsem to po tý kastraci čekat, berberka Sára měla stejné proporce), ale už je jí 5 let a už se mi do toho nechce.

Co se týče narkózy u pyrenejců, tak Gina měla jednou při kastraci a bez problémů…nějak jsem ani tuhle informaci nezaznamenala, že je naróza u PHP problém, ale nerozporuju, že to tak být nemůže.

Ph (neregistrovaný) 12.04.2025, 10:22:14 xxx:xxx.7183:170b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 11.04.2025, 21:45:27

Dneska nikdo na ofiko vyhodnoceni neposle snimek delany bez uspani.  Ty snimky se ukladaji a je to poznat. 

Lupus4
Lupus4 12.04.2025, 10:43:39 xxx.xxx.205.61
Ph:

Dneska nikdo na ofiko vyhodnoceni neposle snimek delany bez uspani.  Ty snimky se ukladaji a je to poznat. 

To se ukládaly i tehdy. Poznat je prd, když je pes dobře nataženej…ať “mrtvej či živej” 😉 Že to někdo neumí (vet), neznamená, že to nejde…

Ph (neregistrovaný) 12.04.2025, 10:44:56 xxx:xxx.7183:170b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 11.04.2025, 09:39:35

😊Jsem se jen snazila vysvetlit i pohled ze strany majitele stenete, ne ze mate nekdo neco menit 😉nejsou tak otrkani a znali veci, aby to pro ne byla brnkacka.

Porad je jeste chapu, mam to nastavene stejne. Prusvih na veterine vyresim jakykoliv, nevadi mi nic. Ale naplanovat prevenci? Do toho se mi porad moc nechce.

Jinak - lze jim nabidnout faktickou pomoc, kdyz je stene v dosahu. Dojet na to vysetreni s nimi ap. Mozna to oceni vice nez slevu z ceny. 

Ph (neregistrovaný) 12.04.2025, 11:06:03 xxx:xxx.7183:170b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 12.04.2025, 10:43:39

Vim, ze se to tak delavalo. 

Ale aktualne - na tom snimku je to poznat, jestli pes spal nebo ne.  A jak nase vet komora,  tak FCI pravidla vyzaduji sedaci. Majitel psa riskuje falesne spatny vysledek, vet zase ztratu opravneni posuzovat. |

https://vetkom.cz/getFile/id:464252/Vnit%C5%99n%C3%AD%20p%C5%99edpis%20KVL%20%C4%8CR%20o%20postupu%20p%C5%99i%20posuzov%C3%A1n%C3%AD%20dysplazie%20ky%C4%8Deln%C3%ADch%20kloub%C5%AF%20u%20ps%C5%AF

https://www.fci.be/en/Hip-and-Elbow-Dysplasia-162.html

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.