Uhnízdila se mi holubice v květináči za oknem v paneláku.krásné roštíčko.jako jejich hnízdo.
Otázka: jak dlouho je tam budu mít a jestli je po první snůšce můžu vypakovat.prostě sklidím květináč.se 4letou “mulenbekyí” se asi můžu rozloučit . V létě je na parapetu strašný úpal.to by nedali….teď to snad stihnou vysedet.
Uhnízdila se mi holubice v květináči za oknem v paneláku.krásné roštíčko.jako jejich hnízdo.
Otázka: jak dlouho je tam budu mít a jestli je po první snůšce můžu vypakovat.prostě sklidím květináč.se 4letou “mulenbekyí” se asi můžu rozloučit . V létě je na parapetu strašný úpal.to by nedali….teď to snad stihnou vysedet.
Buďte v klidu, oni nehnízdí nikdy ve stejném hnízdě 2x, vydržte cca 7 - 8 týdnů(3 inkubace, cca 4 odchov) a do začátku června budou pryč ( pokud nedojde k predaci). V jakým jste patře ?
Mladé určitě ne. Dospělým tím můžete ulehčit odchov. Ale není to nutné 😉. Voda pomůže a i třeba trocha zrní - pšenice , hrách , kukuřice. Ale pozor, aby to nepřilákalo věžáky…Hřivnáči dlouho kašují (holubí mléko) a v květnu už by všeho potřebného měl být dostatek.
Taťka holub chodi po trávníku před okny.máme tam takový parčík.zrníčka mu můžu drobit tam…jako že je našel…jsou tu jen hrdličky a straky.věžáků na sídlišti je minimum.jsou spíš na městě a nádraží.
Tak straky by mohly zlikvidovat vejce bez dozoru nebo mladé ve špičkách (až na nich staří nebudou přes den sedět) .
nojo to je život, i strakuna má hladík , uvidíme …dneska jsem viděla i rozkřáplé mini vajíčko pod stromy, z druhé strany paneláku. (na rybnících vyžraný kachní vejce )..
Buďte v klidu, oni nehnízdí nikdy ve stejném hnízdě 2x, vydržte cca 7 - 8 týdnů(3 inkubace, cca 4 odchov) a do začátku června budou pryč ( pokud nedojde k predaci). V jakým jste patře ?
Takový pohled závidím. Jen bych měl strach že hnízdo s květináčem odfoukne vítr nebo je to nějak upevněny?