Aktuálně: 2 501 inzerátů237 679 diskuzních příspěvků18 677 uživatelů

Vyplatí se líheň?

Anonymní (neregistrovaný) 25.04.2025, 13:31:44 xxx.xxx.3.48

Vyplatí se si sestavit líheň když nejezdim vystavovat drůbež ani zatím neprodávám jen zásobuji příbuzenstvo.Já si chtěl sestavit vlastní ze součástek jsem zručný ale máma mi tvrdí že ne že když je neprodávám tak se to nevyplatí a že přijde PCH a budu je muset vybít. A taky jsem slyšel že u nás stát nezaplatí za vybitou drůbež,já nechovám nic vzácného, závratně drahého a ani jich nemam zase tolik moc ale co ostatní?Je to pravda?

list
list 25.04.2025, 13:47:15 xxx.xxx.170.189

Pokud se chce člověk chovu věnovat, líheň se mu určitě hodí. Nevím, zda vyplatí, ale hodí se určitě. Pro případ nákazy je dobré mít k dispozici ubikaci, v níž může být drůbež dlouhodobě zavřena, případně připojit krytou voliéru, aby měla více prostoru a nedostali se k ní volně žijící ptáci. Dál není asi, co řešit. A kdyby došlo k nejhoršímu, lze chov snadno obnovit a v tom může líheň taky dost pomoci 😉

zvedavec
zvedavec 25.04.2025, 20:01:59 xxx.xxx.196.20

Ak je chov sliepok, či iných vtákov zvierat Vaším koníčkom, liaheň sa vyplatí určite… nemyslím čisto ekonomicky.  Vtedy nebudete rozmýšľať  len o tom, či sa liaheň vyplatí po finančnej  stránke. 

Ja som vždy liahla pod kvočkou, ale mám pre istotu aj liaheň, ak by zlyhala kvočka. A raz som ju použila tak, že som dala vajcia pod kvočku a aj do liahne, s tým, že vyliahnuté kuriatka dám všetky kvočke… bolo to preto, lebo som dostala násadové vajcia, o ktorých mi chovateľ povedal, že neručí za to, ako vysoká je ich oplodnenosť. A navrhol mi dať vajcia aj do liahne a po presvietení vyselektovať tie neoplodnené.

Nech sa Vám darí 🙂

ančovička (neregistrovaný) 25.04.2025, 20:10:32 xxx.xxx.105.229
»
Odpověď na příspěvek uživatele zvedavec z 25.04.2025, 20:01:59

Přesně tak.. lépe nasadit více vajec, potom je větší pravděpodobnost,že bude více kuřat..aby se náhodou nestalo,že za kvočnou budou chodit kuřata dvě 😄😄…mám líhně dvě,jednu na  vodní drůbež , druhou,větší, na kuřata 👍😀…líheň se určitě vyplatí👍🐣🐣🐣…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.