Aktuálně: 2 520 inzerátů237 363 diskuzních příspěvků18 674 uživatelů

Co říká váš pes? Aplikace Traini

Aljaška (neregistrovaný) 05.05.2025, 08:13:09 xxx.xxx.123.134

Ahojky, využívá někdo z vás aplikaci Traini určenou pro překlad psí řeči na lidskou a obráceně, pomocí umělé inteligence? Dá se tomu věřit, funguje to? Zajímají mě praktické zkušenosti nebo názory kdo vyzkoušel někdo podobného. Zda má smysl věnovat tomu svůj čas a peníze, 

Děkuji.

https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-ai-co-rika-vas-pes-ai-vam-to-prelozi-40518137

Aljaška (neregistrovaný) 06.05.2025, 11:01:04 xxx.xxx.123.134

Tak trochu si to také myslím, ale ten zájem o to je až zarážející. Že by bylo tolik pejskařů mimo realitu? Proto mě to trochu hlodá uvnitř.

Buggyra
Buggyra 06.05.2025, 12:34:50 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aljaška z 06.05.2025, 11:01:04

Nerada bych vás nějak vyplašila, ale ano, mnoho pejskařů je mimo realitu. Alespoň bublina, co má psy v mém okolí.

“Veselé” příklady: 
- vnoučata mi pořídila štěně bígla, abych měla nějaký pohyb, už mě asi pětkrát za vodítko srazilo na zem, koukejte, už jsem byla i na šití, snad z toho vyroste
- Rocky nechodí pěšky, protože on nosí pořád tu jednu nohu nahoře, asi ho bolí, tak ho všude nosím
- to on si chce jen hrát, nebojte se, on je hodný (Alane neskákej na paní…)
- husky 24/7 v kotci 2x3 m
- skupina loveckých hladkosrstých psů v kotcích 23/7, vždyť se chodí každý zvlášť proběhnout po zahradě
- nám stačí jen otevřít dveře a on si vyběhne se vyvenčit a vylítat sám, on se vždy se stmíváním vrátí, je jako hodinky
- to je roztomilé jaký je ten náš záprtek hrdina a doráží na ty velké psy na vodítkách
- já ho musím vodit nakrátko, on startuje po všech psech, koukejte, jak mě pokousal, když jsem ho posledně tahal z rvačky (stále bez košíku)

tralala

Anonym55 (neregistrovaný) 06.05.2025, 12:38:28 xxx.xxx.66.145

Někdy bych naopak uvítala, kdyby se náš čtvernožec vyjadřoval méně. Někdo by mo mohl říct, že nemusí přece komentovat úplně všechno a některé věci se dají udělat i bez keců. Žádná appka není potřeba, tady je rozumět naprosto přesně, i kdyby člověk nechtěl.

Tenurri
Tenurri 06.05.2025, 13:08:59 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.05.2025, 12:34:50

Mě strašně fascinuje, jak se spousta lidí ani nesnaží se psem nějak komunikovat, jakože ale vůbec, venku toho psa ani neosloví jménem. Většinou ti lidi stojí na místě jako sochy a tiše čekají, až se jejich pes vyštěká na kolemjdoucí a přestane dorážet, případně čumí do mobilu a nechávají se psem táhnout kam si zamane. 

Taky miluju lidi, co nechají své psy zalehávat u cesty, nebo nejlépe uprostřed chodníku, když vidí jiného psa, nesnaží se s ním ani odejít, neosloví ho, nedají mu žádný povel…nic…já je musím obcházet obloukem přes trávu a ten jejich pes vždycky z lehu vyskočí. Lidi nic. Drží vodítko, stojí a dělají jako že se jich to vůbec netýká.

Kolikrát mi přijde, že ty psi venčí zombíci 😀…prostě jen stojí a čumí.

To není jeden člověk. To je naprostá většina venčičů. Mnohdy mladí lidí s velkými psy. Ty babči kolem s pidipsama s těma psama alespoň mluví. Sice je to stylem “nech toho, koukej jak je tenhle hodnej, vem si z něj příklad!” 😀 ale…pořád je to lepší než ta první varianta.

assil
assil 06.05.2025, 13:16:05 xxx.xxx.248.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 06.05.2025, 13:08:59

Ti lidi jen stojí a nic nedělají, protože nevědí co mají dělat.

Naprostá většina lidí to má se psama jak s dětma, netuší jak to funguje a co dělat, aby to fungovalo lépe a tak jedou stylem pokus, omyl a selský rozum co fungoval vždycky.

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 13:20:42 xxx.xxx.221.216

Prosím a neexistuje nějaká aplikace na to, jak bych svým psům rozuměla méně?…Protože to, co si mi někdy dovolí říct moje pyrenejka do očí, to už je fakty do nebe volající.😴

Upřímně je mi líto lidí, kteří svému psu nerozumí, chápu že potom se chytají stébla…tedy každé “blbosti” která slibuje, že porozumíme psu. Lidi, povídejte si se svým psem..je to o souznění, o parťáctví, o vztahu…psi jsou naprosto jedinečná zvířata s velkým darem mimodruhové komunikace s lidmi…chce to jen otevřít oči a mysl…

Jo jasně, stane se mi u psího mlaďocha, že ta komunikace není dokonalá…když jsem něco řekla čtyřměsíční Gině, tak ta zásadně odpovídala “já jsem Goot, já jsem Groot, já jsem Groot….”  a já si říkala, bože, kdy už se mnou začne mluvit…a dneska?     Gina se mě na něco zeptá a já bych ráda dělala, že nerozumím, ale když jsem jí zkusila odpovědět.."já jsem Groot, já jsem Groot, já jsem Groot"…a Gina řekne.."no dobrej pokus, ale je ti snad jasný, že ti na to neskočím"

Tenurri
Tenurri 06.05.2025, 13:36:11 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.05.2025, 13:16:05

Kdyby alespoň jeli stylem “pokus-omyl” …alespoň ten pokus, ale oni nedělají absolutně vůbec nic. Jako za úplný minimum považuju to, aby alespoň s tím psem odešli z chodníku, aby mohli ostatní projít a nemuseli se protahovat mezi keři 😀…

Arosek
Arosek 06.05.2025, 13:39:03 xxx.xxx.244.43

A umi ten prekladac psi reci i sprosta slova?
Pac kdyz jsem dneska rano zamezila Fretune ukrast mi rohlik, tak uz od pohledu moc slusna nebyla 😀

janaa
janaa 06.05.2025, 14:36:06 xxx.xxx.174.209

Ono by stačilo,kdyby lidi nebyli idioti. Zážitek z dnešní veteriny,přijedu a před veterinou xx lidí. Říkám,no do prčic,co se tady děje, to snad ve všední den dopoledne není možný. Ptám se paní u dveří a ona,no,v čekárně jsou lidi s pejskem. Říkám,bezva,já mám taky pejsky 😂 jdu dovnitř a tam pár s nasratým mrňavým jezevčíkem trůní uprostřed čekárny. Tak jim říkám, jestli by jako trochu neuhli,že si jdu sednout. Oni nic. No,tak si jdu teda sednout. Při mém vykročení chytají vzteklinu do náruče a pán říká,my snad radši půjdem ven. A já,dobrej nápad🤣 pak se začali trousit lidi z venku. Milého jezevčíka potom donesli do ordinace v přepravce. Nechápu majitele,ale teda ani ostatní osazenstvo,že se fakt nechají vyštípat vzteklým trpaslíkem a jeho služebnictvem. To já se onehdá nenechala ani milým párem s ještě milejšíma picbumama😎 a k tématu - i bez umělý inteligence jsem jezevčounovi rozuměla každý slovo😄

Arosek
Arosek 06.05.2025, 14:44:12 xxx.xxx.244.45
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 06.05.2025, 14:36:06

Jee, ted jsi mi pripomnela zazitek.

Sedim na preplneny pohotovosti v nedeli vecer se starochem, s horeckou, s krecema. A v cekarne madam s mopslem na jojosnure, co potreboval nejspis ostrihat drapky.
Madam cuci do mobilu, pes na nezaaretovanem voditku leze od jednoho pacose k druhemu, opruzuje (nestesti ne ve zlem), jojosnura prekazi prichozim i odchozim. A madam na nezne naznaky nereaguje. 

Tak jsem si hezky pockala az coklik dotapka k nam a z voditka jsme ho odepla (predem upozornuju ze dvere byly bezpecne zavrene a otvirali se pouze na tlacitko od sestricky, pac pohotovost).
No a voditkou udelalo cvrnk a slusne jeblo madam pres prsty. Teprve tehdy vzhledla od mobilu a zacla jecet, ze jakoze coze. Tak jsme ji ubezpecila, ze coklik to voditko ocividne nepotrebuje, kdyz neplni funkci aby ho drzelo u ni. Ae ze budu milerada kdyz se coklik skamosi s dedkem, jen nezarucuju ze dedek neni infekcni.

Najednou to slo si ho drzet u sebe 😀

Sarah01
Sarah01 06.05.2025, 14:53:06 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Jee, ted jsi mi pripomnela zazitek.

Sedim na preplneny pohotovosti v nedeli vecer se starochem, s horeckou, s krecema. A v cekarne madam s mopslem na jojosnure, co potreboval nejspis ostrihat drapky.
Madam cuci do mobilu, pes na nezaaretovanem voditku leze od jednoho pacose k druhemu, opruzuje (nestesti ne ve zlem), jojosnura prekazi prichozim i odchozim. A madam na nezne naznaky nereaguje. 

Tak jsem si hezky pockala az coklik dotapka k nam a z voditka jsme ho odepla (predem upozornuju ze dvere byly bezpecne zavrene a otvirali se pouze na tlacitko od sestricky, pac pohotovost).
No a voditkou udelalo cvrnk a slusne jeblo madam pres prsty. Teprve tehdy vzhledla od mobilu a zacla jecet, ze jakoze coze. Tak jsme ji ubezpecila, ze coklik to voditko ocividne nepotrebuje, kdyz neplni funkci aby ho drzelo u ni. Ae ze budu milerada kdyz se coklik skamosi s dedkem, jen nezarucuju ze dedek neni infekcni.

Najednou to slo si ho drzet u sebe 😀

🤣😂

Aljaška (neregistrovaný) 07.05.2025, 13:28:05 xxx.xxx.123.134
Xerxova:

a vy svému psu nerozumíte bez překladače ?? A váš pes nerozumí vám??

Prosím vás, trochu mírněte tón ano? Když někdo na psa kašle je to podle váš špatně, když se mu snaží někdo teda porzumnět je to zase špatně.

Buggyra
Buggyra 07.05.2025, 13:44:33 xxx.xxx.198.226

Ono trochu záleží na tom, jakým způsobem se snažíte svému psu porozumět. Pokud k tomu hledáte zkratky, nedoberete se správného výsledku. Xerxová se zeptala zcela pragmaticky, pokud svému psu nerozumíte a váš pes nerozumí vám, nepomůže vám elektronika, ale člověk odborník. Vaše chabé mezidruhové porozumění nemusí plynout čistě z toho, že neumíte jaksi odezírat psí chování, ale může pramenit i z toho, že se váš pes ať už z jakéhokoli důvodu chová nestandardně. A to už vám elektronika nepoví.

Tenurri
Tenurri 07.05.2025, 14:04:33 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aljaška z 07.05.2025, 13:28:05

Raději než toto bych teda investovala peníze do nějakého kurzu či komunikaček třeba od Lenky Blachové.
Moc hezká je i knížka PSI - signály a emoce, nebo starší, levnější do začátku “Konejšivé signály” od Turid Rugaas.

Ale hlavně….prostě svého psa pozorujte, travte spolu co nejvíce času a pokud člověk není slepý a naslouchá, nakonec si budete vzájemně rozumět...neříkám, že všemu na 100%, ale většině jo.

Nespoléhejte na umělou inteligenci. Občas (a dost často) dokáže být totálně mimo a je nutné u jejího používání analyzovat, dohledávat a přemýšlet.  Občas si s ní vypomáhám v práci a co někdy dokáže vyplodit… 😀 a to používám nejnovější modely. Občas i co se týče překladu z angličtiny do češtiny vyhodí totální kravinu…co teprve v překladu “psí řeči” do té lidské.

Sardullah
Sardullah 07.05.2025, 14:56:28 xxx.xxx.221.216
Aljaška:

Prosím vás, trochu mírněte tón ano? Když někdo na psa kašle je to podle váš špatně, když se mu snaží někdo teda porzumnět je to zase špatně.

Pokud se někdo snaží porozumět svému psovi, tak to chválím…komunikaci budujeme od prvního dne, kdy pejsek přijde do našeho domova. Já se snažím být srozumitelná pro psa a pejsek se naučí najít způsob, jak nám sdělovat, co chce on…

Někteří psi mají takový komunikační talent, že je to až strašidelné…jsou schopni sdělit člověku cokoliv a naopak my lidi doma pak mluvíme v šifrách, aby nám pes nerozuměl.

Jak psaly holky výše…pokud neumím se svým psem komunikavot, tak raději zaplatím někoho, kdo mě to naučí než nějakou apku.

Upřímně si to v praxi moc neumím představit….svoje psy třeba na procházce pozoruju pořád…jestli je něco nezaujalo…pokud je něco zaujalo, tak jestli jen tak zvědavě koukaj nebo jestli by se za něčím mohli rozběhnout, jestli tedy nemusím zasahovat nebo naopak mám použít nějaký povel.  To samý, když pes zaštěká…musím vědět hned jestli je to “haf, haf…hele támhle je psí kámoš”…nebo “haf haf..támhle mi připadá něco podezřelýho” a nebo “haf haf…nebezpečí”…..nemluvim o tom, že mi stačí jeden pyrenejky pohled, abych viděla, jestli je načuřelá nebo naopak na mě šibalsky “mrkne” nebo se mě na něco ptá….přeci nemůžu psy permanentně natáčet do nějaký apky, aby mi bylo sděleno, co mi pes říká…to prostě není technicky možný…já potřebuju mít psa v merku a řešit ho v přímém přenosu…proto je lepší najít někoho, kdo mě to naučí a nespoléhat na AI….a to proti AI nic nemám, sama jí občas použiju.

kometa
kometa 07.05.2025, 15:06:41 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aljaška z 07.05.2025, 13:28:05

Prosím vás, trochu mírněte tón ano?

Kde to Xerxova píše?

Víte, tady přispívají dlouholetí a opravdoví pejskaři. Kteří se oprávněně staví k takovému překladači skepticky. Navíc ho nepotřebují. Stejně jako já pro kocoury. Protože si rozumíme i bez něj.

A taky - 80% komunikace je nonverbální. I u lidí. A to žádný překladač nezvládne.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.