Dobrý den, mohu dát štěňátku probiotika na podporu zažívání? Přišlo od chovatele asi za červené a nemá hezké bobiky. Někdy je to až řídké a pak jezdí zadečkem po trávě. Podle prukazky by měla být už 3x odčervená a na další tabletku by měla mít ještě 14 dní čas.
Může být 3x odčervená. Moje štěňata měla za sebou taky 3x odčervení, když odcházela do nových rodin. Ale přesto se stane, že v některých štěňatech ty škrkavky ještě jsou a chce to fakt zajít k veterináři. Já jsem odčervovala Drontalem a podle všeho až tak účinný není.
Může být 3x odčervená. Moje štěňata měla za sebou taky 3x odčervení, když odcházela do nových rodin. Ale přesto se stane, že v některých štěňatech ty škrkavky ještě jsou a chce to fakt zajít k veterináři. Já jsem odčervovala Drontalem a podle všeho až tak účinný není.
On účinný je,ale ideálně to chce prostřídat. A pak u majitele odčervit zase něčím jiným
a problém nemusí být škrkavky, ale jiné breberky/bakterie, na které běžný odčervovák nefunguje (např. aktuální psice měla klostridie, zachytila ještě chovatelka)
On účinný je,ale ideálně to chce prostřídat. A pak u majitele odčervit zase něčím jiným
Mně právě docela překvapilo, že u mně z nich moc škrkavek ven nevyšlo, ale jedna fenka měla u nových majitelů problémy, tak zašli na veterinu, odčervili a vyšla z ní jedna obrovská škrkavka. Poprvé se nic takového nestalo, proto jsem zase koupila Drontal.
Mně právě docela překvapilo, že u mně z nich moc škrkavek ven nevyšlo, ale jedna fenka měla u nových majitelů problémy, tak zašli na veterinu, odčervili a vyšla z ní jedna obrovská škrkavka. Poprvé se nic takového nestalo, proto jsem zase koupila Drontal.
Ale tak on ten drontal určitě fungoval,protože stoprocentně ta čuba neměla jednu škrkavku,takže ostatní se eliminovaly, tahle holt zůstala,to se stane. Proto je potřeba ty štěnda odčervovat tolikrát. Já o tom mám i kapitolu v “manuálu na štěně”, aby majitelé případně nebyli zaskočený, i když ťukám,zatím se nestalo
Pokud jezdí po zadku bude mít zřejmě plné anální žlázky, potřeba vymačkat u veterináře. Ten vám pak vysvětlí jak to dělat i doma. Mačkali jsme to doma několik let, nic jiného nezbylo když jsme nechtěli na operaci.
Pokud jezdí po zadku bude mít zřejmě plné anální žlázky, potřeba vymačkat u veterináře. Ten vám pak vysvětlí jak to dělat i doma. Mačkali jsme to doma několik let, nic jiného nezbylo když jsme nechtěli na operaci.
Já bych šla na veterinu. Nám tedy chovatelka říkala, že prvních pár dnů může mít klidně průjem ze změny prostředí, ale to se u nás nekonalo a byl v pohodě.
Co vám na to řekl chovatel?
Nedávala jste třeba štěňátku nějaké jídlo/pamlsky, na které není zvyklé? Taky nám chovatelka říkala, že pevnost bobku se odvíjí od množství jídla, pokud jsme dali větší krmnou dávku, mělo štěňátko měkkčí bobky.
To, že je začervené usuzujete dle toho že nemá pevný bobek?
Tak jako tak…návštěva veterináře neuškodí. Zrovna u štěňátka bych nic nepodceňovala.
No a jste na cestě na tu veterinu? Kdyžtak napište, co vám tam řekli, každá zkušenost dobrá.
Dobrý den, včera jsme se vrátili z veteriny. Teplotu neměla, normálně je veselá a žere a hraje si, nehubne. Dostali jsme odčervení Panacur. Tak snad to bude dobré. Zdravíme.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.05.2025, 10:26:14
Prestante strasit majitele. Vet postupoval uplne normalne - zrejme videl to stene poprve a neni si jisty historii odcerveni.
neboli je účinnější.
v cem je ucinejsi??? Pokud by bylo stene masivne zacervene, je setrnejsi a postupne odcerveni panacurem mnohem vhodnejsi. Jinak muze dojit k otrave stenete rozkladajicimi se parazity…
Takže mi smysl podání Panacuru poněkud uniká.
Co je sloziteho na tom, ze stene odcervili - k nepochopeni? Me to prijde jako docela logicky krok.
Zato delat koprologii misto odcerveni u takhle maleho stenate je nesmysl zase pro me. U tech stenat se musi spravnou davkou a intervalem docilit toho, ze skrkavky nedokonci vyvoj. A staci, ze stene vyplivne pastu, nebo se to da o par dni pozdeji a uz odcerveni “nefunguje”
Mně se líbí, že majitelka nelenila, štěně popadla a k tomu vetovi s ním opravdu naklusala. Tak by to mělo být. Předpokládám, že veterinář vysvětlil, co má další dny sledovat a kdy má případně přijít na kontrolu, pokud by se nic nezměnilo.
Já se zeptám, protože jsem v tomhle úplně mimo. Mě z toho celého vyznívá, že ty štěňata mají prakticky vždycky škrkavky a odčervením se jich před odběrem zbaví…já vždycky žila v tom, že se odčervuje spíš preventivně a že spíše výjimečně mívaji malá štěňátka parazity. 🤔