Já myslela že se ptáte na maminku štěňat. Fenka ani její štěňata nebyly z množírny. Maminka měla modrý pas a PP, které jsme viděli. Otce jsme neviděli protože oni ho doma neměli, na krytí jeli jinam. Naše štěně dostalo modrý pas kde je zaznamenáno očkování a odčervení které jsem tady vypsala. PP jsme nedostali ale paní říkala že dopošle dodatečně poštou, protože se nestihl vystavit.
Ano, to je všechno naprosto běžné, taky jsem jela na krytí do Čech a PP jsem posílala poštou. Napsala jste to zpočátku ale tak, že to mohl někdo pochopit jinak. S tím začervením to je bohužel tak, může se prostě stát, že i po trojím odčervení ve štěňátku ještě ty škrkavky jsou. Já jsem na úpravu zažívání při takovém lehčím průjmu, jak máte na fotkách, dávala Enterozoogel. Někdy to prostě trvá dýl, že se štěndo aklimatizuje, já jsem u starší fenky musela i změnit krmivo, protože se to nelepšilo. Tak držím palce, ať je brzo líp. 🍀
Moc všem děkuji a omlouvám se za zmatkovitý popis. bobky jsou někdy lepší a někdy řidší. Ale dnes treba zase řidší. Po té první tabletě jsem to zkoumala ale žádné červi ani vajíčka jsem v tom nenašla i když jsem to rozmačkala, uvnitř bobků nebyly žádné kusy parazitů, vzala si na to brýle. Ještě zkusím možná vyměnit granulky.
Odpověď na příspěvek uživatele Elis z 08.05.2025, 15:49:33
Já bych teď s jídlem žádné velké hokus pokusy nedělala, obzvlášť jetli krmíte granule. Pokud má štěndo grancle, které dostávalo u chovatele, tak bych to zatím neměnila…pořád tady máme změnu prostředí a po odčervení taky bývá průjem…tak hlavně hlídat, dostatečný příjem tekutin.
Jaké granulky krmíte? Pokud to není nějakej óbr šrot a štěně s tím u chovatelky nemělo problém, tak zatím neměňte.
Ono s granulemi je to těžký…my, co krmíme masem, tak asi máme víc možností, jak nasadit dietku než striktní granuláři. Já teda u štěněte (i u dospělého) naprosto s klidem nahradím nějakou krmnou dávku dětskými piškoty…
Jinak než změnu granulí bych opravdu momentálně zvážila krmení vařeným libovým masem (já teda při dietě vařím hovězí, ale někdo dává kuřecí) s vařenou mrkvičkou a vařenou rýží nebo brambory.
Entero, Attapectin, Smecta nebo ciste probiotika - Fortiflora - to vsechno se da davat i v tomhle veku. Ale vydrzte ten tyden, co udela to odcerveni. Vet by vam to jinak uz doporucil. Dietku mozna - parkrat mu uvarit - taky neni od veci a nicemu to neuskodi