Dobrý den.Pořídili jsme si slepičky,ale máme menší problém, na zahradě nám rostou okrasné jahody,které zde vysadili předchozí majitelé a zbavit se jic je takřka nemožné a nikde se mi nepodařilo zjistit, zda jsou pro slepičky jedovaté. Předem děkuji za odpovědi.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 18.05.2025, 09:31:04
Ale tak to není špatná odpověď. Otázka byla na to, jestli je to pro slepice jedovaté. Není, to je podstatné, jak se to jmenuje, je slípkám šumafuk😉Slepice třeba nemám, ale jahodky se mi tam zanesly s nějakýma kytkama ze zahradnictví. Taky mi tu rostou pravé jahody lesní, taky samy.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 18.05.2025, 11:11:11
Ty nejsou okrasné, to jsou normální jedlé jahody, jak píše Archer, ano, mají většinou růžové květy a je to hezčí třeba na terase v květináči. Taky jsem je měla.
Juli (neregistrovaný)18.05.2025, 17:06:07xxx:xxx.1e4d:add4
"U zdravých jedinců nanejvýš zažívací potíže"
Slepice je ignorují
“Přestože se jahodka svými listy, způsobem růstu i barvou souplodí podobá jahodníku, zásadně se od něho odlišuje nedobrou chutí jahody; lze je ale bez újmy na zdraví konzumovat. Je zde ovšem riziko alergické reakce nebo průjmu.”
“Přestože se jahodka svými listy, způsobem růstu i barvou souplodí podobá jahodníku, zásadně se od něho odlišuje nedobrou chutí jahody; lze je ale bez újmy na zdraví konzumovat. Je zde ovšem riziko alergické reakce nebo průjmu.”