Aktuálně: 2 774 inzerátů261 132 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Problém s drápy - odlupují se u lůžka

kometa
kometa správce
04.07.2025, 16:16:38 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.07.2025, 16:07:19

No, jestli je to opravdu autoimunitní SLO, tak samotná ATB to nespasí.

Sardullah
Sardullah 04.07.2025, 17:04:51 xxx.xxx.221.216
kometa:

No, jestli je to opravdu autoimunitní SLO, tak samotná ATB to nespasí.

Jestli to bude opravdu autoimunitní, tak tam si nedělám iluze, můj syn má taky autoimunitní nemoc…předpokládám, že princip je stejný u lidí i u psů, takže já si myslím, že tomu můžou napomoci nějaká imunosupresiva, aby imunitní systém tolik nebojoval proti tělu a možná i kortikoidy…možná něco protizánětlivého…

kometa
kometa správce
04.07.2025, 17:33:02 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.07.2025, 17:04:51

Přesně tak. Princip je stejný.

Sarah01
Sarah01 04.07.2025, 17:51:12 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Takže dnes na veterině. Máťovi odstranila ten dráp….

A jsem ráda, že to vetka konečně viděla v reálu, jak to vypadá …musím říct, že jí dost překvapilo, že ten dráp šel do hajzlu v průběhu pobírání antibiotik.

Dneska nám žádný vyšetření nedělala, měli už předtím domluvenej termín na pondělí, takže dneska jen ten dráp a další vyšetření budeme řešit v pondělí.

Přikládám foto drápu. Tenhle dráp byl resp. vypadal ještě v úterý večer v pořádku….ve čtvrtek ráno už bylo vidět, že je tam hnis a dneska ráno to vypadalo takto…to jen abyste měli představu o nějakém časovém průběhu.

Obrázek

No, vypadá to hrozně a je mně Matýska líto teda, musí to děsně bolet. ☹️

Nezmínila se vetka, jaký bude další postup?

My dnes dobrali atb na ten hotspot, už se to pěkně zhojilo, oproti tomu drápku je to brnkačka, i když taky naprd.

Sardullah
Sardullah 04.07.2025, 18:21:00 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.07.2025, 17:51:12

No už při první návštěvě jsme byly defakto domluvené, že budeme hledat příčinu…jako první přišly ty stěry a antibiotika..s tím, že v pondělí kontrola (to je pořád ještě v průběhu braní antibiotik) a že se teda domluvíme na dalších vyšetřeních..

Upřímně…nechce se mi tam nastoupit jako “veterinář-amatér”, možná jsem i na poprvé takhle působila…dotáhla psa, který byl po odstranění drápu a z rukávu rovnou vysypala možnou diagnózu…ale řeknu na rovinu, že jako první chci jít po té SLO…

Máťovi jsem po návratu z veteriny šoupla jeden rimadyl….mysdlím, že víc jich nebude potřeba…povětšinou se mu po odstranění drápu uleví…

Jsem ráda, že už je Dráček v pořádku….doufám, že už se ten sajrajt nevrátí.

Jinak, vždyť to znáš…byla bych radši, kdybych to mohla vzít na sebe…já bych pochopila, proč mi odpadávaj nehty a proč musím brát prášky, ten pes to nechápe.

Nejhorší na tom je, jak moc se vždycky těší, když nastupuje do auta a tadá..a zase veterina…

no dneska jsem mu alespoň sjela do Penny koupit zviřátka…a teda duhovej zajíc to vyhrál. 

Obrázek
BaLu
BaLu 04.07.2025, 20:24:21 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.07.2025, 18:21:00

Držím palce. Vím, že to máte do Brna z ruky, ale my máme skvělé zkušenosti s Doc. MVDr. Svobodou, který se specializuje na kožní problémy. Tak kdybyste chtěli třeba konzultaci, tak by nebyl problém se domluvit. 

kometa
kometa správce
04.07.2025, 20:46:07 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 04.07.2025, 20:24:21

Ten nás měl na internu malých zvířat. Byl moc fajn.

Plaka
Plaka 04.07.2025, 21:10:37 xxx:xxx.a638:c8db

Konzultace i u jiného veta je skvělý nápad, určitě bych se s vetkou v po zkusila na tom domluvit. Poslat fotky, výsledky, dosavadní léčbu, víc hlav víc ví. Náš vet s tím tehdy neměl problém, když řešil našeho rotíka, také se ptal zkušenějších kolegů v minulém století.

Sarah, fajné, že je Dráček zhojenej. Přeju, ať se mu podobnej hnusanec už neopakuje.

Kilian
Kilian 05.07.2025, 07:25:05 xxx:xxx.1792:ba99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.07.2025, 18:21:00

Moc na Matýska myslím a držím mu palce🍀

Vahine
Vahine 05.07.2025, 08:25:55 xxx.xxx.191.9

Myslím na Máťu, ať to spolu s vet brzy vyřešíte. 🌷 Je to hodně bolestivé, tak bych mu moc přála, ať už je zase dobře a drápky, s nějakou tou léčbou, fest drží. 🙏

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 12:01:58 xxx:xxx.5db5:7cca
Sardullah:

Jestli to bude opravdu autoimunitní, tak tam si nedělám iluze, můj syn má taky autoimunitní nemoc…předpokládám, že princip je stejný u lidí i u psů, takže já si myslím, že tomu můžou napomoci nějaká imunosupresiva, aby imunitní systém tolik nebojoval proti tělu a možná i kortikoidy…možná něco protizánětlivého…

Moje fenka to má autoimunitní, diagnozu jsem zapomněla, bylo mi doporučeno dávat mastné kyseliny Omega B3 a B6. Kupuji jí různé přípravky. Drápy už se nevylamují, ale jako třepí, což je menší zlo. Drápy jsou deformované, takže je nemožné ostříhat drápy v jednom člověku. Buď musíme být 2 nebo to nechám na veterináři. Ještě jsem zjistila, že když běhá na asfaltových cestičkách po sídlišti za tenisákem nebo pullerem, nestane se nic. Pokud lítá v trávě, nejpozději druhý den si nějaký dráp vylomí. Nechápu, ale je to tak. Takže tenisák/puller házím zcela výjimečně jednou za uherák a vždy to musí být na tvrdém povrchu.

Verun
Verun 05.07.2025, 12:59:31 xxx:xxx.40c8:b68e

K foto…takto mi u nebožky upadl dráp. A místo drápu rostl nějaký útvar…furt krev.na ven bota. Vet se rozhodl pro amputaci.krajni prst na zadní noze…šel celý až vysoko…17stehů. tri prsty jí plně postačily. 

Sarah01
Sarah01 05.07.2025, 13:17:50 xxx.xxx.162.253
Plaka:

Konzultace i u jiného veta je skvělý nápad, určitě bych se s vetkou v po zkusila na tom domluvit. Poslat fotky, výsledky, dosavadní léčbu, víc hlav víc ví. Náš vet s tím tehdy neměl problém, když řešil našeho rotíka, také se ptal zkušenějších kolegů v minulém století.

Sarah, fajné, že je Dráček zhojenej. Přeju, ať se mu podobnej hnusanec už neopakuje.

Děkuju, už je to v cajku, ještě dobírá poslední atb, jen ať to letos už nepřijde, stačilo. 🙏

Bodlinka
Bodlinka 05.07.2025, 14:05:10 xxx.xxx.83.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 05.07.2025, 12:59:31

spinocelulární karcinomy vycházející z lůžka drápu jsou docela časté a projevují se přesně takhle, dráp upadne, je tam nějaké zduření, na rtg většinou tohle i žere kost a tam je včasná amputace toho prstu a to jakéhokoliv prstu indikovaná a taky kurativní.

ale to je něco jiného než obětovat nějaký prst k diagnóze nemoci, která postihuje všechny prsty.

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 12:24:19 xxx.xxx.221.216

Tak jsme se vrátili z veteriny.

Vetka říkala, že Máťu konzultovala s docentem Rybníčkem (doufám, že jsem si to jméno zapamatovala dobře, že by měl být snad špička v dermatologii…tak doufám, že ano, protože já jak měla dosud defakto zdravý psy, tak žádný kapacity neznám)

Shodli se prý na tom, že to s největší pravděpodobností vypadá na tu symetrickou lupoidní onychodystrofii, ale je potřeba vyloučit nebo eventuelně potvrdit i další možné příčiny a doporučil jaká vyšetření udělat.

Takže se dělá krevní obraz, komplet biochemie, štítná žláza, CRP a cytologie…alespoň to je to, co jsem si zapamatovala.

Zítra odpolko mám přijet na veterinu…bez psa..no tak uvidíme, co dál.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 07.07.2025, 12:39:34 xxx.xxx.119.6

Pana doktora jsme měli taky, za mě je tedy skvělé, že veterinářka sama konzultovala🙂. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 07.07.2025, 17:53:09 xxx.xxx.153.233

Držíme vše co můžeme,  je to děs, když ti naši chlupatci, opeřenci, šupinatci….. mají zdravotní problémy,  ať jste brzy v pořádku 🍀🦄🦄🦄

Plaka
Plaka 07.07.2025, 21:54:46 xxx:xxx.adff:bf6c

Kéž je to štítka nebo nějaká taková podobná “blbost”! 🍀❤️

Vahine
Vahine 07.07.2025, 22:11:21 xxx.xxx.191.9

Taky doufám, jako Plaka ve štítnou žlázu a podobné brnkačky 🙏🍀🤗

Sardullah
Sardullah 08.07.2025, 18:00:28 xxx.xxx.221.216

No takže máme potrvzenou symetrickou lupoidní onychodystrofii…resp. máme vyloučeno vše ostatní, k tomu, aby se to potvrdilo úplně na stopro by mu museli amputovat prst a udělat hystologii, což mě v této fázi přijde zbytečný resp. nechce se mi do toho…což je teda i názor vetky a konzultováno i s docentem Rybníčkem.

Takové malé bezvýznamné plus v téhle situaci je, že jinak je Máťa v pořádku…štítná žláza, ledviny, játra, slinivka, hormony, jiné případné autoimunitní problémy…

Zítra si jedu pro léky…zase…nepamatuju si jaký, jediný snad Apoquel (jestli jsem to pochytla dobře), omega 3…zbytek doplním zítra, až ty léky budu mít.

Zároveň mi teda bylo doporučeno koupit lak na nechty, nějaký výživný a nalakovat mu drápy a nejen drápy, ale i ta místa po odstranění posledních dvou drápů (což mi teda přijde divný, ale výslovně jsem se na to ptala, jestli jsem tomu dobře rozuměla a prý ano…no tak z toho jsem taková pořád rozpačitá.

Zatím teda budeme mít léky na měsíc a budeme čekat, jak se to bude vyvíjet. Vetka říkala, že když by to bylo hodně blbý, tak by stálo za to zvážit odstranění všech drápů, aby mohly začít růst nové…tak já pořád doufám, že to nebude nutné, ale při naší smůle…no nevím.

Takže teď mi nezbývá nic jiného, než se dát na modlení a doufat, že to prostě časem přestane, že imunitní systém “zklidní hormon” a začne se zabývat věcmi, kterými má a přestane vymejšlet bejkárny….

Zatím teda dobíráme antibiotika, ty máme na ještě na dva dny…dávám pupalku a ostropestřec a samozřejmě se snažíme starat se o paciny, jak nejlíp to jde.

Jsem ráda, že jsem objevila nový způsob podávání prášků (doufám teda, že ten bude fungovat co nejdéle), protože už to Máťa vypreparoval úplně ze všeho, co jsem vymyslela a už jsem mu to musela klasicky dávat do krku a držet tlamu, čekat až polkne.

Nyní oblemcám prášek máslem a zabalím do půlky plátku sýra, udělám takovou ruličku a konce zamáznu taky máslem…s tím, že ruličky sýru jíme všichni…já i Gina taky …my samozřejmě bez prášku, tak to snad vypadá nenápadně. Dneska na mě v Penny koukali dost divně, protože měli sýr v akci a já brala 20 balení.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.