Moc dekuji dali mi cislo na ochotneho pana a preprava je vyresena.
Dobry den prosim nevite o nekom kdo je schopen odvezt miniponika
Na kliniku v H. Mestci z liberce
Dekuji
Dobry den prosim nevite o nekom kdo je schopen odvezt miniponika
Na kliniku v H. Mestci z liberce
Dekuji
miniponíka snad i v kufru kombíka, ne?
i takové věci patří k vlastnictví koně
Zkuste Omara:
777 687 624
Moc dekuji dali mi cislo na ochotneho pana a preprava je vyresena.
A příště pište na fejsbůk na Liberecké koňáky.
nebylo to trosku zbytecne rypnuti do cloveka, co neni uplne v pohode, protoze ma starost o sve zvire?
ne, nema kazdy ke koni i odvoz a nezamena to, ze je nezodpovedny
Jenže vlastnictví koně (v tomhle případě poně) znamená mj., že mám kromě telefonu na veterináře (množné číslo) i kontakt na přepravce (rovněž množné číslo - já měla svého času 4). Protože řešit to po internetu v případě akutního průšvihu může být pozdě.
nemyslím si. prostě když má člověk koně, tak k tomu vlastnictví patří i fakt, že se kdykoliv může stát, že je koně potřeba odvést na kliniku, což nebývá za rohem. jasný, můžete mít štěstí a nikdy se to nestane, ale stává se to a je tím pádem dobré si udělat, v době, kdy jste v pohodě a nemáte tu akutní starost, plán, jak na to, mít prostě tyhle kontakty už zjištěné
nebo mít uložený aspoň kontakt na řezníka
Já bych toho dopravce asi tak nehrotila, považuji za nadstandard, že někdo vůbec bude ochotný koně vézt na kliniku (za otevření rampy na dvoře skládám zálohu desítku…). Někdo prostě akutní život ohrožující stavy řeší utracením, když to nejde vyřešit v terénu. Tady je kozí farma a vsadím se, že paní nemá jediný telefon na dopravce.
Nevín,jak to má kdo s końmi,ale kozu je pro mě lepší porazit na maso.Pro koně bych tu veterinu sháněla,zrovna tak pro psa.
No právě, s koňmi to má každý jinak. Stejně jako se psem. Tady když řeknete vesničanovi, že mu psa odoperují někde 50 km daleko, tak ho tam nepoveze ani svým autem.
Vy to podáváte, jako kdyby to bylo normální nebo správné. Není.
Bodlinka má pravdu v tom, že majitel zvířete má být schopen je dopravit na kliniku nebo aspoň zajistit bezbolestný odchod.
Neřekla to nijak hnusně ani kriticky. Takže za mě - co vůbec řešíme?
Tady je kozí farma a vsadím se, že paní nemá jediný telefon na dopravce.
Viz výše. U kozy je minimálně ekonomičtější porazit a zpracovat. Stejně jako třeba slepici. Ale ke koni má člověk přece jenom jiný vztah.
U všeho je ekonomičtější porazit a zpracovat 🙂
Vy to podáváte, jako kdyby to bylo normální nebo správné. Není.
Nevím, co teď myslíte tím “normální a správné” - je rozhodně vhodné, aby majitel koně měl takové kontakty, ale nepovažuji to za podmínku vlastnictví, navíc v dnešní době, kdy je skutečně všechno k dohledání na internetu nebo k doptání po známých - v řádu minut.
Bodlinka má pravdu v tom, že majitel zvířete má být schopen je dopravit na kliniku nebo aspoň zajistit bezbolestný odchod.
Takže se shodneme - zajistit v případě nezbytnosti bezbolestný odchod je i podle mě základ.
Minulý týden jsem slepici nesla k veterináři 😀 Ale na kliniku s ní nepojedu, to ať se na mě nikdo nezlobí.
kůň je v tomhle specifické zvíře. mnoho jeho nemocí nelze řešit v terénu, ale lze je řešit na klinice - ale tam je výběr Heřmaňák, Německo, možná Vídeň, to nevím, ale prostě vždy daleko. Zároveň postavení koně jako jatečného zvířete není úplně jednoznačné, mnoho koní je kvůli lékům použitým v minulosti vyřazeno z potravinového řetězce a taky bývají často jako mazlík, tzn. úplně to není rozhodnutí “ekonomicky logický je ho teď zabít”
No a takový majitel oblíbeného koně by tu možnost akutního transportu mít měl, aniž by to musel řešit zrovna když má kůň ten zdravotní problém a je to stresující samo o sobě plus cena a teď ještě k tomu hledat, jak koně vůbec odvést
Ti ostatní musí mít číslo na někoho, kdo jim toho koně utratí/porazí.
Asi tak stejně jako v kravíně taky musí být přítomná způsobilá osoba k porážce.