Byla to fakt chvilka, jediný co si pamatuju, že mi to přišlo strašně těžkopádný a pomalý.. Koukal sem zase na video, kde mi loni slovil jestřáb slepičku a furt si nejsem nějak jistej.. Řek bych, že je to ten samej..
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.11.2025, 18:05:30
Dneska je nějakej dravčí den. K nám dnes zavítal krahujec, nádhernej kluk to je. Sednul si na oporu popínavých růží vedle voliéry s exoty. No všichni se mohli zbláznit. Bylo to asi 10 minut, co jsem pustil proletět holuby, tak zaplať bůh, že to byl samec krahujce a ne samice jestřába
Zejtra ještě zkusim z toho videa z loňska nějak porovnat velikosti.. Docela mě to zajímá. No v nejhoším holky zavřu, maj 3x8 pletivo plus 3x6 foliják, teď v tomhle počasí sou stejnak dobrovolně většinu času tam, tak mi snad nebudou tolik nadávatititi…
Zdravím jak zima začíná. Tak samozřejmě máme plná krmítka pro ptáky a bohužel, už se jimi zase začala krmit i poštolka.
Včera jsem si všimla letícího káněte za slepičím výběhem, letělo mezi stromy nad dráhou. Perličky zpustili takový varovný pokřik. V tu chvíli krocani obestoupili své bojové pozice. Že jsem se rozhodla si jednoho perliččího kohoutka a dvě slepičky nechat. A ještě nechám jednoho mladého krocana, i když ten časem půjde do nového domova. Ale pořád lepší mít takových hlídačů víc. Je to těžké i dravci mají hlad.
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.11.2025, 20:50:09
Já s anonymem souhlasím. Podle mého by se k tomu neměl vyjadřovat nikdo krom toho dravce. Běžte za ním a zeptejte se ho, co vlastně je. Třeba se cítí být žábou a všechny obavy o drůbež jsou zbytečné.
Já s anonymem souhlasím. Podle mého by se k tomu neměl vyjadřovat nikdo krom toho dravce. Běžte za ním a zeptejte se ho, co vlastně je. Třeba se cítí být žábou a všechny obavy o drůbež jsou zbytečné.
🙃
Nevím, bežet za ním a vyptávat se ho?? Nerad bych porušil ptačí GDPR 😄
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 24.11.2025, 10:48:42
Souhlasím, už tady tato diskuze byla i já jsem několikrát viděla poštolku útočit na hejno vrabců ve městě. (Přímo v naší ulici, vrabci tu mají několik skvělých schovek - túje , živé ploty aj) A mám složené myslivecké zkoušky, takže poštolku bych poznat měla 😀.