Aktuálně: 2 765 inzerátů261 500 diskuzních příspěvků19 167 uživatelů

Kdo se potřebuje zbavit slimáků?

Zrzavci
Zrzavci 16.07.2025, 12:31:06 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 16.07.2025, 12:21:52

Já si to říkala, kurník já nic nemám, nemám ! A brala bych tak tři.  Jedině ukrást sousedce boudu po berňákovi 😀 .

Mám malý zděný domeček - bývalý majitel tam měl andulky, enemže je to plný dřeva. Drahá půle pravil včera, vytáhnu ti cirkuli a makej, přes víkend máš nařezáno….. jenže já se bojím cirkule. Pily ne, ale cirkule jo.  A stejně to by bylo zase veliký, nezahřálo by se to……..nic prostě, já si počkám, třebas zase jednou budete mít přebytky.

Doron
Doron 16.07.2025, 13:28:18 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.07.2025, 11:19:50

Já už stavím kachník🤣. Teda předělávám kurník. Potřebovala bych  ho přemístit blíž k domu kvůlivá těm debilním liškám. Snad to nějak půjde.

Možná by někdo u vás měl starší psí boudu?

Nebo postavit z palet, koukala jsem, že to není složitý.

Zrzavci
Zrzavci 16.07.2025, 13:37:53 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 16.07.2025, 13:28:18

Nojo, já vím, ale když já tam nechci dělat nějaký úplně provizorium - ty palety. Takhle je to pořád ještě stavba, ale i tak se snažíme tam mít místa, kde to vypadá jako u lidí - záhonek nějakej, zídka a  tak. Proto i ty slípky zatím nemám, nejsme ani jeden příznivec provizorií, když to není nutný. I proto, že vynakládat na něco čas a síly dvakrát /provizorium a pak konečný stav/ to moc nejde, musíme šetřit síly. Takže……..musim vydržet. Leda by se fakt sousedka chtěla zbavit boudy a tak něčemu i byla. 

Ladd
Ladd 16.07.2025, 13:44:11 xxx:xxx.38f6:648b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.07.2025, 12:31:06

Toho domku se nebojte. Hlavní je sucho. Což u kachen je protimluv. Dá se ale vyřešit napáječka tak, aby nebyly na mrznoucím blátě.

ančovička (neregistrovaný) 16.07.2025, 14:05:08 xxx:xxx.164f:c601
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 16.07.2025, 12:21:52

..ale tyhle rozměry kotce stačí na 10 kačenek teď..pro dospělých deset, tak dvakrát tolik..pokud si paní nechá všechny kačery..

Zrzavci
Zrzavci 16.07.2025, 14:17:08 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 16.07.2025, 13:44:11

Jako myslíte ten, co jsem sem dávala odkaz? 

Já bych ráda tak tři kousky - hošíčky.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 16.07.2025, 16:12:53 xxx.xxx.62.226

Já na tohle nemám moc odhad. Dřív jsme chovali hodně zvířat a volný chlívek není problém, takže je mám v noci ve chlívku po prasatech, jen je vystlaný starým senem. Takže bych určitě věřila Ančovičce, když říká že je bedna velká dost, věřím, že to je pravda.😀

Ladd
Ladd 16.07.2025, 16:15:45 xxx.xxx.166.61
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.07.2025, 14:17:08

Ano, myslím ten zděný, jak je v něm momentálně dřevo.

Doron
Doron 16.07.2025, 22:15:39 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.07.2025, 14:17:08

Tak berte tu boudu po berňákovi, to je značka ideál 🙂!

Já udělala takovou úvahu, že když mají být jinak stejně snědený, tak to prostě risknu, v žádné voliéře je mít nebudu, budou blíž k baráku, budou mít dvířka s časovým spínačem a Framík už celkem dorostl a mohl by je hlídat, když nemá ty ovce..🙂. On ještě doma nemá žádný zaměstnánír, resp. povolání. Gučka se mnou chodí do práce, Dorouš hlídá u brány a Framík je zatím takovej nevyhraněnej, tak by se mohl stát hlídačem hejna .🤣

A jestli je vezme drzá liška, tak si před tím aspoň užijou kus pěknýho života. Kdyby ta potvora začala obcházet, podle chování psů to poznám, tak bych případně udělala nějaká opatření.

Sardullah
Sardullah 16.07.2025, 22:40:40 xxx.xxx.221.216

Mě by se taky líbily dvě tři kachničky… ze stejnýho důvodu jako Doron… když nemá Ginuška ty ovce… ale za prvé nemám slimáky, tak jestli by ty důry nezničily zbytek trávníku a pak ta strost… nevím jestli by nebylo lepší koupit králíky nebo raději morčátka

.No a kam s nimi… jedině , že bych obložila  skleník deskama….a neumím si představit jak jsou hlučné kvůlivá sousedů. Nejvíc já potřebuju něco, co bude likvidovat kopřivy a plevely.

Doron
Doron 16.07.2025, 23:16:41 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 16.07.2025, 22:17:08

Jak ten bílej brutálně žárlí!🤣

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.07.2025, 05:39:41 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 16.07.2025, 22:40:40

Hlučné nejsou, ale kopřivy žerou jdn nasekané s šrotem. 2-3 indiáni nezničí celkem nic ani na malé zahradě, když jich  je víc pak záleží na velimosti zahrady . Oproti králíkům jsou zcela nenároční na péči a zázemí. Když máte králíky musíte investovat do králíkárny, pořídit slámu, seno, oves, granule - všechno kvalitní a umět je správně krmit, očkovat, pravidelně čistit a dvakrát denně krmit. Běžec potřebuje suchou boudičku, kbelík s vodou a pytel granulí za 3stovky, který stačí na dlouho. Mimochodem v zimě nechávám indiány řádit ve skleníku a fóliácích. Vyberou hmyz a jak se cachtají, aspoň nepřeschne zem.

Anonymní (neregistrovaný) 17.07.2025, 08:55:07 xxx.xxx.174.27

Bohužel zájem o toto módní plemeno už opadl. Viz desítky inzerátů na Bazoši. Měl jsem v blízkém okolí asi čtyři jejich chovatele a měli problém se jich zbavit. Že by se pohybovali po zeleninové zahradě a neškodili není taky úplně pravda. 

Chováme jiné plemeno o které byl před časem dost velký zájem. Když se letos chov začal dařit tak se nám podařilo jich jeno  deset udat kamarádce a taky zadarmo. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 17.07.2025, 10:02:28 xxx.xxx.62.226

Je to tak. Já jsem zkrátka podcenila kontrolu hnízd, obvykle jim tam nechám 4-5vajec a káčata rozdám bez větších problémů. Letos toho bylo najaře moc najednou a šup máme armádu indiánů.😃

Ty škody na zelenině, prostě záleží na tom jak máte velkou zahradu a taky nesmí mít hlad. Jak dojdou brouci a slimáci a nejsou k dispozici granule, sežerou všechno.

Varaxi
Varaxi 17.07.2025, 12:32:39 xxx.xxx.129.250

Taky záleží, kam dáte vodu. Když k nějakým rostlinám, tak máte po nich. Kačky strašně baví utrhnout sousto a zapít je vodou. 

Dá se tím ale dobře směrovat jejich pobyt a pohyb - v okolí vody jsou živější a zdržují se tam déle. 

ančovička (neregistrovaný) 17.07.2025, 12:44:21 xxx:xxx.164f:c601
drvodelkafialova:

Hlučné nejsou, ale kopřivy žerou jdn nasekané s šrotem. 2-3 indiáni nezničí celkem nic ani na malé zahradě, když jich  je víc pak záleží na velimosti zahrady . Oproti králíkům jsou zcela nenároční na péči a zázemí. Když máte králíky musíte investovat do králíkárny, pořídit slámu, seno, oves, granule - všechno kvalitní a umět je správně krmit, očkovat, pravidelně čistit a dvakrát denně krmit. Běžec potřebuje suchou boudičku, kbelík s vodou a pytel granulí za 3stovky, který stačí na dlouho. Mimochodem v zimě nechávám indiány řádit ve skleníku a fóliácích. Vyberou hmyz a jak se cachtají, aspoň nepřeschne zem.

..no jo..ale králíci se cíleně chovají na maso, jeden králik stačí  oběd pro celou rodinu…ale těch  indiánů musíte mít pro každého aspoň jednoho,aby se lidi najedli..a krmit se také musí pořád je to kachna…s jejich “sexualitou ”to také není žádná "pohoda"…kačeři jsou velice vitální a dokázali by umordovat chudinka kačenku ..když jsem jednou měla dva kačery,kačenky asi 3 ,4🤔, vybrali si stejně jednu a seděli na ní oba..pochroumali jí nožku..tak jeden okamžitě šel…..s jedním kačerem to už byla pohoda…ale stejně jsem si je dlouho nenechala, je to plemeno jen tak na vejce (které jsem stejně nepoužívala), do kuchyně škoda práce a slimáky mi vyčistili pižmovky..a ještě mají dost masa..

Anonymní (neregistrovaný) 17.07.2025, 13:23:57 xxx.xxx.174.27

Jedna známá se je snažila rozdávat, protože se štítila je jíst kvůli tomu, že žerou slimáky. 

Orionka (neregistrovaný) 17.07.2025, 13:37:16 xxx:xxx.f98e:2db0
ančovička:

..no jo..ale králíci se cíleně chovají na maso, jeden králik stačí  oběd pro celou rodinu…ale těch  indiánů musíte mít pro každého aspoň jednoho,aby se lidi najedli..a krmit se také musí pořád je to kachna…s jejich “sexualitou ”to také není žádná "pohoda"…kačeři jsou velice vitální a dokázali by umordovat chudinka kačenku ..když jsem jednou měla dva kačery,kačenky asi 3 ,4🤔, vybrali si stejně jednu a seděli na ní oba..pochroumali jí nožku..tak jeden okamžitě šel…..s jedním kačerem to už byla pohoda…ale stejně jsem si je dlouho nenechala, je to plemeno jen tak na vejce (které jsem stejně nepoužívala), do kuchyně škoda práce a slimáky mi vyčistili pižmovky..a ještě mají dost masa..

Ale indiáni jsou krásní.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.