fakt jako zdroj - bilkovin?
byliny maji uplne jine latky, kteryma ucinne pomahaji…
efe:Ráno vypadal kocour dobře, pořád by žral, ale chce jen tekutý polívčičky a omáčky. Přes noc zmizelo trochu granulí. Nacpala jsem do něj prášek, ani moc neprotestoval. 👍🏻
pořád by žral,
To je základ.
Už jsem psala. Svému ledvinového kocoura jsem krmila v dobách krize i tlačenkou. Naprosto nevhodnou.
Tlačenka je dycky vhodná!
(ne já vím, jak to myslíte, člověk je rád, když aspoň něco. Mně teď trochu hapruje můj vižlí brouček a tak jsem byla ráda, když měl zájem o jinak více-méně zakázaný kočičí žrádlo )
Efe - právě jsem si uvědomila, že kořen pampelišky pomáhá díky vysokému obsahu železa, vitaminu B a bílkovin při chudokrevnosti s tvorbou červených krvinek. Dalo by se to nějak implantovat - jako odvar? je to hořký. Případně se dá určitě sehnat jako tinktura.
…moc moc držím kouzelném panu Bečkovi palce..jste skvělá za tu péči🍀🌷
fakt jako zdroj - bilkovin?
byliny maji uplne jine latky, kteryma ucinne pomahaji…
Proč ne? Z kořene kytky rostou. A pro růst jsou bílkoviny potřeba.
tak znova -jako zdroj bilkovin?
Však nepíše “zdroj”, píše “díky vysokému obsahu”. Vysoký může být třeba v porovnání s kořeny jiných rostlin nebo co já vím, nemáme etalon. Může být vysoký v nějaké bílkovině, která je nápomocná, třeba nějaká, která váže nebo pomáhá transportovat nebo zpracovávat to železo. Třeba.
ale no tak - dela se z toho caj…a ne, bilkoviny nejsou to, co z bylinek pomaha.
btw. nenasla jsem zdroj, kde by potvrdili, ze se zrovna koren pampelisky pouziva pri chudokrevnosti. zrzavci?
bohuzel, je to i ledvinar - jinak na chudokrevnost u masozravcu -vnitrnosti, taky do nejde. ale tady bych pockala, az se vyleci ten zanet v tele. Ten u kocek muze zpusobovat prave chudokrevnost - teda do dalsiho odberu.
Jinak je vetsi risk, ze diky nejakym odvarum nebo doplnkum zase prestane zrat - nez ze neco zabere
Ph - se přiznám, že zdroj už nevím, zadala jsem tedy do vyhledávače heslo pampeliška chudokrevnost a vyjelo tohle (umělotinu neberu v potaz):
https://www.google.com/search?q=pampeli%C5%A1ka+chudokrevnost&rlz=1C1GGRV_en&oq=pampeli%C5%A1ka+chudokrevnost&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIKCAEQABiABBiiBDIKCAIQABiABBiiBDIKCAMQABiABBiiBDIHCAQQABjvBTIKCAUQABiABBiiBNIBCDQ0MDdqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Já neříkám, pustit se do toho bezhlavě, ani nevím, zda to u koček jde, každopádně byliny jsou mocný.
no prave - vyhledavac prave nikde o koreni pampelisky nepise 🙂
cituju
Do stravy zařazujte její čerstvé listy, v zimě použijte sušený kořen – usnadňuje vstřebávání železa a zmírňuje anémii. Na čaj povařte polévkovou lžíci sušeného kořene dvě až tři minuty ve čtvrt litru vody, nechte asi 15 minut louhovat, poté slijte a pijte nejlépe ráno a večer
ta chudokrevnost patří k CKD, s tím nějakým kořenem neuděláte nic. není o nedostatku železa, ale o nedostatku erytropoetinu.
hm, tak škoda no, já sice vůbec nerozumím o čem píšete, ale výsledek mi jasný je, prostě prt.
když máte chronické selhání ledvin, znamená to, že ledviny nepracují, jak mají. no a ledviny nejsou jen nějaký pasivní filtr krve, produkují taky hormon, který říká kostní dřeni, že má vyrábět červený krvinky
když jsou kaput, neprodukují, takže kostní dřeň nemá instrukce = chudokrevnost. neřešitelná kořeny.
Dík - takže to zní, že všechny problémy u pana Bečky vychází z těch ledvin tedy?
Minimálně ta nežravost a chudokrevnost.
a ten zánět? že když ledviny nefachají jak mají, nečistí, tak se někde v důsledku toho udělal zánět? Je to tak? nebo teda může být?
Nebo zánět od zubu, když má uraženej špičák - ale tlamku asi vet důkladně zkontroloval? To jen, že Efe psala i zhoršený dýchání, on se zánět zubu může “vrazit” i do nosu a nemusí to s plícema vůbec souviset. Jen si tak brainstormuju a přemýšlím nahlas, bo pan Bečka je ikona a musí být v pařátku.
Zánět spíš šacujeme s vetkou na ty plíce, ale nemohla ho pořádně poslechnout, protože celou dobu předl, ťunťa jeden. Momentální stav je takový, že stále pouze pije tekutou stravu, ale občas je mu potom do cca půl hodiny až hodiny zle (za dva dny jsem ho takto viděla dvakrát) - sedí přikrčenej a funí s vyplazeným jazykem a slintá. Budu volat vetce, jestli mu na to můžem ještě něco dát…