Keriton, nezměnilo se cokoli ve Vaší domácnosti? Změna pozice pelechů, nábytku? Nezměnili jste režim? Tipovala bych to na stres nebo móóžná momentální nudu. Útulkáči jsou sví a taky potřebují hodně mazlit 😊
Keriton, nezměnilo se cokoli ve Vaší domácnosti? Změna pozice pelechů, nábytku? Nezměnili jste režim? Tipovala bych to na stres nebo móóžná momentální nudu. Útulkáči jsou sví a taky potřebují hodně mazlit 😊
Řešíme to už skoro rok a půl a byly v tom dlouhý období, kdy tlapku neřešil vůbec. To náhlou změnou něčeho asi nebude…
No zkuste vynechat na chvili ty nejčastější alergeny kuře a pšenici, to vykusovaní jak jsem párkrát viděla je nejčastěji při alergii na kuře. Jestli krmíte granulema, tak prostě zkusit jiné maso než drůbež a ohlídat si, aby tam nebyl ani drůbeží tuk nebo protein. Za to nic nedáte.
A nemůže to být psychického rázu, jako třeba obsedantně kompulzivní porucha u lidí?
Ph:myslim si, ze zuzlaci zlozvyk/navyk by se nabizel, pokud by s nim pes neprestal na rimadylu.
bych ten gabapentin zkusila. urcite.
no a to patrani po pricine - jak starnu 😀 -rezignovala jsem. od ledna me boli noha a pres vsechna vysetreni a opatreni to stejne konci tim, ze si obcas vezmu prasek ciste jen proto, aby to prestalo.
Moje “pata” mě přestala bolet nějak sama od sebe po třech mesících i přesto chodím na rehabilitace a ultrazvuk. Manipulace fyzioterapeutky přímo s ploskou, prý jí mám stále trochu nateklou-plosku pak protahuju speciálně lýtko a achylovku,lýtka mám taky jako konve…🤭 (no jo, to zatracený zadržováni vody 😁). Mám válet golfový míček pod chodidlem v podélné klenbě (druhou nohou si ho můžete fixovat.ať neujíždí) se změnou bot na zimu mě to zase trochu pozlobilo…prášek bYch si brala pravidelne ,je to i protizanětlivé.
Sarah01:A nemůže to být psychického rázu, jako třeba obsedantně kompulzivní porucha u lidí?
No a kdyby ano, tak co s tím?
Vloni to opravdu jako mávnutím proutku ustalo se zkušebním nasazením rimadylu, po vysazení bylo vylizování zpět. Později kombinace klid + rimadyl, poté byl od vylizování minimálně půl roku klid.
Možná blbá otázka, ale nemůže to mít souvislost třeba s nástupem chladnějšího počasí? Bambule s nástupem chladnějšího počasí pokašlává. Má chronicky kašel po prodělané a zřejmě neléčené bronchitidě v minulosti. Napadlo mě jestli chlad nemůže způsobovat nějaký diskomfort, který potom vede k vykusování.
To bohužel taky nebude správná stopa, řešili jsme to naopak v létě. To by mohlo být jediné pojítko, že to v obou případech začalo v létě.
Jenže v obou případech byly i jiné důvody, poprvé tomu předcházelo výraznější období kulhání na pravou přední, léčeno jako zánět (tzn. přetěžování levé), podruhé se zdá, že to rozjela první návštěva fyzioterapie. Ale už před fyzio delší dobu nechodil čistě a přidalo se k tomu i poranění jedné z předních tlapek, takže také delší období přetěžování té druhé… prostě událostí tam bylo dost, které to mohly taky rozjet.
keriton:No a kdyby ano, tak co s tím?
Vloni to opravdu jako mávnutím proutku ustalo se zkušebním nasazením rimadylu, po vysazení bylo vylizování zpět. Později kombinace klid + rimadyl, poté byl od vylizování minimálně půl roku klid.
Tak bych ten Rimadyl zase nasadila, pokud to jde.
Já teda nevim, jakou měl toho rimadyliu dávku… začala bych na plný a zkusila snížit.
Myslím jakože třeba denní dávka jsou dvě tablety, tak začnu dávat dvě tablety, pak postupně zkusím etapově ubírat po půlce… pak mi třeba už budu třeba na ½ a pak zkusim dávat jen obden…
Nevím jak jste teda dávkovali, ale dostat se na nějaký minimum, kdy je to ještě ok.
No a na klouby asi něco dáváte, viďte?
Bělouš na tom byl s klouby asi mizerně ještě než přišel k nám. První rok jsem nechala udělat rtg velkých kloubů, když byl v limbu po čištění zubů a už tam bylo vidět opotřebení na levé zadní a vet říkala ať dávám na klouby výživu už pořád. Občas jsem dřív zkusila vynechat a už mu po pár dnech mu křupalo nahlas v některé nožce. Na střídačku. Jednou to byla přední, podruhé ta jeho levá zadní. Takže teď už nevynechávám, jenom měním kloubní výživu.
Finneček je střeďák, tak se taky už dostává do let a v létě třeba víc chodíte, běháte…furt nad tím přemýšlím, co to má Finneček za problém no..
keriton:To bohužel taky nebude správná stopa, řešili jsme to naopak v létě. To by mohlo být jediné pojítko, že to v obou případech začalo v létě.
Jenže v obou případech byly i jiné důvody, poprvé tomu předcházelo výraznější období kulhání na pravou přední, léčeno jako zánět (tzn. přetěžování levé), podruhé se zdá, že to rozjela první návštěva fyzioterapie. Ale už před fyzio delší dobu nechodil čistě a přidalo se k tomu i poranění jedné z předních tlapek, takže také delší období přetěžování té druhé… prostě událostí tam bylo dost, které to mohly taky rozjet.
V létě se asi víc chodí.aspoň teda u nás, píšete že klidový režim a prášek na bolest pomáhá. Přiklonila bych se ze má nejaké obtíže z “větší” námahy.jestli artróza nebo neuropatie? To zjistíte odbornějším vyšetřením. Zkuste najít hranici.kdy je to ještě dobré.psa to neomezuje a kdy už to pes začíná pociťovat.
Máte postroj nebo obojek? Jestli je to neuro původu.treba od krcní páteře.zkusila.bych i vyměnit obojek za postroj. Momentálně mám psinu na coxatabu . Koupím u veta celé balení, a když začne buli pokulhavat dostane na týden (i 10 dní ) kůru. Nohy stejně asi už nikdy lepsí mít nebude.
Díky za tipy. Postroj jsme pořídili, nosí ho od léta. Bere geloren a naposledy byl na delší procházce na konci zimy, od té doby max 5-6 km.
Já jsem chodec. Hodně jsem nachodila s nebožkou do jejich 12 let.pak už začala během procházky naznačovat, by se mohlo jít domů…musela jsem si zvyknout,že s bulinou to takové nebude…ona by i šla, ale druhý den by ji bolela noha.i ráchání v rybníku v létě musím dávkovat . Tak jednou dvakrát v týdnu dáme něco delšího spíš chůze. Strašně miluje míček,cokoliv hozeného.ale to ji ty nohy mrví…no někdy ji to dopřeju…. pohyb ji musím prostě menežovat,spíš zabavit jinak.
Gabapentin se zdá být bez efektu, v neděli dobereme. Tak jsem byla u vetky a mám rimadyl. Už mi z toho trochu hrabe, a psovi asi taky (začal zase trochu vřískat, když je doma sám).
Jelikož je pes naučený, že přede mnou si tlapu nelíže, protože mu to zakazuju, není úplně snadné si ověřit, jak na tom reálně je. Zkusila jsem si ho večer dát na webkameru a předstírat, že si jdu do koupelny čistit zuby nebo tak něco. Chvíli koukal, a pak se pustil do tlapky celkem intenzivně.
No, doufám, že když nic, tak zabere ten rimadyl, a možná dám i klidový režim, ať to vezmeme od podlahy…
Myslím že u gabapentinu musite vychytat dávku a stálou hladinu.urcite se nevysazuje najednou🤔 dávky se snižují
tak jako u CBD, dávám 4nasobne dávky než jsem poprvé zkoušela (poprvé 12mg teď 4x12mg…a ještě můžu přidat.) 2-4mg na kilo.
Pokud pes kulhne dostane coxatab 225mg( 3/4tbl 1x D)na týden, většinou 10dni, poslední 2-3dny třeba ob den ,natáhnu tím dobu na víc dní s práškem na bolest,asi blbost ,ale psině to vyhovuje.
Taky zkouším kde co. Boswellii.slávku,dráp, spíš podpůrné. Po Boswellia(dromy) se dokonce psině rozkrvácely dásně. Ale fakt mega.takže to dožrala kobyla..
Váš pes může v místě ,kde se vykusuje ,pociťovat brnění ,bolest, třeba z útlaku nervů (můžou mit psi syndrom karpálního tunelu?)🤔…přes alergii, bolesti z artrózy…. I nějaká autoimunitní .ono by to chtělo to obrazovací vyšetření…
Teď moje psina dobrala coxatab.a bude jen na CBD. Tak taky uvidím jak …buli má především nastrašíno v hlavě.normálně by chůzi po dlažbe dala(občas zapomene a chodí po bytě😂)jinak to vypadá u nás už delší dobu takhle…
Edit: tlapku zavázat? Bude to trhat?
Nechcete zkusit třeba na týden něco na nervičky? Zylkene je super a chutná. Přírodní věc. Z tobolky se obsah musí vysypat, píší, že tobolka je nepoživatelná. Sypu do malého množství vody a pes s chutí vyblíže. Relax od Dromy je taky fajn, ale to už je klasická tbl. a pro Vašeho asi 2 tbl. a problém, jak podat.
“Edit: tlapku zavázat? Bude to trhat?”
Ano, bude, bez dohledu si na tlapce nic dobrovolně nenechá.
Léky dávám dle pokynů veterinářky, úplně nevím, jestli zkoušet navrhované vychytávání dávky 🙂 Gabapentin měl jen na 5 dní, mám tu poslední dvě tabletky. Vetka řekla, že pokud se s nasazením nic nezměnilo, vysadila by to rovnou.
Vahine, díky za tip. Možná něco na uklidnění spíš pro mě? 😀Nějak u něj moc nevěřím na jemné argumenty, jestli potřebuje něco na psychiku, asi bych to řešila zase rovnou s veterinářkou.
Rimadyl zabral. Ufffff!