Pokud není nijak zabezpečen,může ho ulovit ledacos,kuna,lasice,kočka,liška,dravý pták,sova.
Hrozí při volném chovu zakrslému králíkovi nějaké nebezpečí? Kuna ho asi neulovi?
Hrozí při volném chovu zakrslému králíkovi nějaké nebezpečí? Kuna ho asi neulovi?
Pokud není nijak zabezpečen,může ho ulovit ledacos,kuna,lasice,kočka,liška,dravý pták,sova.
Minilop:Hrozí při volném chovu zakrslému králíkovi nějaké nebezpečí? Kuna ho asi neulovi?
Viz acher - kuna, liška, jestřáb, krkavec… Jo a zapomněla jsem na potkany.
Proč myslíte, že v přírodě se hodně zdržují v norách?
Myslíte že lasice nebo potkan mu mohou ublížit? Když on si tak hoví venku, přes den leží v úkrytu (má úkryt) a navečer a za šera běhá po celé zahradě.
Určitě. Nás soused na chalupě měl takhle volně ve výběhu křížené masné králíky a prvních osm padlo hned první týden, tak byl nucený pořád vylepšovat oplocení, přidat síť nad celý výběh a denně kontrolovat, jestli se mu tam nesnaží něco podhrabat pro snadný úlovek. Stejně, ale vždycky o nějakého přišel. A to měli králíci možnosti pro schovaní a únik mnohem víc. Umělé nory pod pařezy, kraličinec, malá teepe z prken, spoustu keřů a stromů. Dokonce dlouhou noru z dutého dlouhého kmene. Takový zakrslý králíček je nic proti těm jeho masným králíkům.
Myslíte že lasice nebo potkan mu mohou ublížit?
Nemyslíme, víme. Králík je kořist pro spoustu predátorů.
Kdysi dávno jsem viděla video, jak děti vypustily uzdraveného králíčka do přírody. Během dvou vteřin ho odnesl jestřáb. Moc dlouho si svobody neužil.
Ale dělejte, jak myslíte.
A copak nám to tu vleče ta lasice hranostaj, málá, hubená nítěnka…. nebo že by ten velkej králik, mrtvej, chodil sám??
Přiznám se, že vzhledem k tomu že jsem párkrát viděla lasičku naživo, nikdy nevidět to video bych nevěřila, že opravdu zabije králíka..
Kolčava možná ne, i když kdo ví. Hranostaj je přece jenom větší.
Tak on zakrslík je malý,obra by neutáhla.
Viděla jsem dokument z Británie a tam tadle nítěnka odlapila, zabila a pak následně vláčela dospělýho králíka. Dva dny jsem nemohla zavřít oči, jak jsem je měla vyšpulený údivem.
https://www.youtube.com/watch?v=HNbqvqf3-14 je to teda ta větší s černým ocáskem, ale umí
Jo! takhle nějak. V podstatě, když lvice loví buvola, tak ta první co jde napřímo do útoku- to je naprosto stejný průběh - i velikostně. Tady jen není ten záběr jak ho vláčí. To mě vlastně udivilo asi nejvíc, že ho utáhne, ta tkanička do bot. A bez nějakých větších potíží.
Mně fascinuje ta urputnost a výdrž. Že ho fakt dožene.
Jo. Jakou dobu běží, musí ten terén překonávat hůř než ten zajíc vzhledem ke svý velikosti…….. je to fascinující. Stejně, jako ty zuby šavlozubýho lva, co má v tý svý maličký kušně, ostrý jako dýka a ví přesně, kam má zacílit.
Pro všechny co nám fandí. Králíčkovi se daří skvěle, pořád žije a má se super, pase se na trávě, okusuje jablka, švestky…na co má zrovna chuť. A dokonce si v rohu zahrady vyhloubil zhruba metr dlouhou noru, kde přebýval přes den a večer za šera vylézal ven ….a teď k dotazu…. co znamená, když si tu noru sám zahrnul? Objevili jsme včera zahrnutou noru a králík byl venku, vůbec nebylo poznat, že tam byla nora. Mysleli jsme, že třeba nějaký ten predátor, tak jsme mu ji zse vyhrnuli, byl jen zahrnutý otvor a za pár hodin to jdu zkontrolovat a králík ji zrovna sám zahrnoval. Nechápeme proč to dělá. Je možné, že tam má zásoby na zimu a pak si je vyhrne? Proč si úmyslně zahrnul noru, kde trávil plno času?
Tohle dělají samice s mláďaty.
Ne, králík si zásoby nedělá. Není to křeček.
Zahrnuje, aby ta nora nebyla vidět a nelákala predátory, a taky aby mu tam nepršelo a drželo se mu tam teplo.
Nechala bych to na něm a do té nory bych mu nehrabala. On ví, jak to má dělat, lépe než člověk.
Buggyra:https://www.youtube.com/watch?v=HNbqvqf3-14 je to teda ta větší s černým ocáskem, ale umí
Je rychlá potvora a králík tak 4x takovej. Kdyby se aspoň uměl bránit, ale on umí jen utíkat.
Zajíc by jí hravě zdrhnul. Tohle je králík, to není extra vytrvalý běžec. Jeho obrana je skočit do nory, což by, v případě lasičky, bylo kontraproduktivní.