Aktuálně: 2 746 inzerátů258 477 diskuzních příspěvků19 109 uživatelů

Zánět předkožky u sedmiměsíčního štěněte

Plaka
Plaka 05.09.2025, 18:43:07 xxx:xxx.1987:cd34

Přesně juvenilní vaginitida u feny mě taky napadla. U psa-samce jsem se s výtokem setkala u Netvora, taky zhruba na 8. měsíci měl mírný zánět předkožky. Moc jsem to neřešila, ob den výplach světlým roztokem hypermanganu a samo se to spravilo. 
Odberryho
Není 4x denně moc? Jakože všeho moc škodí. Být na vašem místě, když jsou rozbory v pořádku, snížila bych frekvenci výplachu a betadinu bych vyměnila za světlý roztok hypermanganu. Plus bych podumala nad límcem v době vaší nepřítomnosti, aby si třeba pindíka sám neblemcal a neřešil.

kometa
kometa správce
05.09.2025, 19:40:30 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 05.09.2025, 18:43:07

snížila bych frekvenci výplachu a betadinu bych vyměnila za světlý roztok hypermanganu. 

Já taky.

Odberryho
Odberryho 06.09.2025, 13:55:09 xxx:xxx.e58:5c82

Včera jsem to konzultovala s oběma chovatelkami, na jejich podnět založila i dotaz ve skupině saarloosův vlčák a víceméně se všichni shodli, že časté vyplachování Betadinou je na škodu, protože si nemůže vytvořit a udržet správný mikrobiom v předkožce. 

Takže když jsou bakterie negativní, tak výplach heřmánkovým čajem nebo slabým roztokem hypermanganu maximálně jednou denně a nechat tělo, aby si dořešilo. Nějaká zahraniční chovatelka psala, že u nekastrovaných samců je žlutý výtok v pohodě. Nesmí být zelený, zapáchat nebo způsobovat psu nepohodlí. Ale pokud je světle žlutý, může v produktivním věku nechávat i kapičky na pelechu apod. Takže výsledek je se uklidnit, kdyby to bylo něco nefyziologického, tak by ho to bolelo při čůrání a věnoval by zvýšenou pozornost olizováním.

Chtěla jsem vám všem poděkovat, vlastně jste se s chovateli shodli na tom samém ❤️ Děkuji za váš čas i zkušenosti, moc jste mi pomohli 💐

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.