Přesně juvenilní vaginitida u feny mě taky napadla. U psa-samce jsem se s výtokem setkala u Netvora, taky zhruba na 8. měsíci měl mírný zánět předkožky. Moc jsem to neřešila, ob den výplach světlým roztokem hypermanganu a samo se to spravilo. Odberryho Není 4x denně moc? Jakože všeho moc škodí. Být na vašem místě, když jsou rozbory v pořádku, snížila bych frekvenci výplachu a betadinu bych vyměnila za světlý roztok hypermanganu. Plus bych podumala nad límcem v době vaší nepřítomnosti, aby si třeba pindíka sám neblemcal a neřešil.
Včera jsem to konzultovala s oběma chovatelkami, na jejich podnět založila i dotaz ve skupině saarloosův vlčák a víceméně se všichni shodli, že časté vyplachování Betadinou je na škodu, protože si nemůže vytvořit a udržet správný mikrobiom v předkožce.
Takže když jsou bakterie negativní, tak výplach heřmánkovým čajem nebo slabým roztokem hypermanganu maximálně jednou denně a nechat tělo, aby si dořešilo. Nějaká zahraniční chovatelka psala, že u nekastrovaných samců je žlutý výtok v pohodě. Nesmí být zelený, zapáchat nebo způsobovat psu nepohodlí. Ale pokud je světle žlutý, může v produktivním věku nechávat i kapičky na pelechu apod. Takže výsledek je se uklidnit, kdyby to bylo něco nefyziologického, tak by ho to bolelo při čůrání a věnoval by zvýšenou pozornost olizováním.
Chtěla jsem vám všem poděkovat, vlastně jste se s chovateli shodli na tom samém ❤️ Děkuji za váš čas i zkušenosti, moc jste mi pomohli 💐