Diagnostikuje to i např. Svoboda (Exomed), nebo jiné lab. Určující pohlaví.
Jakým přípravkem odčervujete papoušky? Mám alexandra co má škrkavky. Pokud možno něco abych ho nemusela složitě chytat.
Jakým přípravkem odčervujete papoušky? Mám alexandra co má škrkavky. Pokud možno něco abych ho nemusela složitě chytat.
Zdravím, takže už jste dávala vzorky trusu na vyšetření k veterináři, když Víte s jistotou, že to jsou škrkavky? Jinak se používá Panacur nebo Ivermektin a dávkování by měl určit veterinář, ale to nevím jistě nebo nikdy jsem to nemusel řešit. Napsáno už na tohle téma bylo dost a dost, takže informace jsou jak na webech, tak i na chovatelských portálech. S pozdravem Zappe
PS: Fenbendazol (Panacur 2,5%) – podáváme ho vždy mimo dobu přepeřování a odchovu mláďat. 20–50 mg/kg do zobáku nejlépe po dobu 5 dní a opakovat za 2 týdny. Ivermectin/Doramectin (Ivomec/Dectomax) – u menších ptáků kapka na kůži, u ostatních 0,2–0,4 mg/kg do zobáku, opakovat za 3 týdny.
Přesně to mě napadlo. Když teda škrkavky diagnostikoval vet, tak proč rovnou neporadil odčervení.
Diagnostikuje to i např. Svoboda (Exomed), nebo jiné lab. Určující pohlaví.
Aha. Exomed ale nabízí i konzultaci ohledně léčby - tak proč jste toho nevyužila?
kometa:Aha. Exomed ale nabízí i konzultaci ohledně léčby - tak proč jste toho nevyužila?
Nevyužil jsem toho proto že já nejsem autorem tohoto dotazu.
Omlouvám se. Ale občas se v těch anonymech ztrácím. Nepodívala jsem se tentokrát na IP adresu. I když někdy i ta je k ničemu. Nicméně tu vaši si už pamatuji.
To jsem rád ale co mi to dalo práce. ⚒️
Škrkavky jsem si stanovila z trusu sama domácím mikroskopem z pár kapek nasyceného slaného roztoku. Tak trochu se tím bavím od mládí 🙂Panacur znám a už jsem i zkoušela. Ta aplikace do zobáku je hodně stresující.
Zkuste S76 - podává se do vody. U nás je dostupný např. na bazoši. Je tu i spousta diskuzí kolem tohoto přípravku.
https://www.chovzvirat.cz/clanek/1052-roztoci-a-dalsi-parazite-ptaku-lecba-pomoci-pripravku-s76/