Aktuálně: 2 759 inzerátů261 227 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Nákup a následný prodej štěňat Jindřichův Hradec

Xerxova
Xerxova 08.09.2025, 19:00:03 xxx:xxx.f18:7b13

že mají inzeráty na koupi a následný prodej… takže překupníci. Navíc používají fotky z cizích inzerátů… tudíž klasický obchod s lidskou hloupostí. Ale jistě je to velmi dobře živí

kometa
kometa správce
09.09.2025, 08:31:54 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 08.09.2025, 19:00:03

Pochopila jsem správně, že překupník je ten ze Slovenska?

Ne, že by tam nějak zvlášť záleželo. Ona ani ta množka z JH není nic moc.

Anonymní (neregistrovaný) 09.09.2025, 10:59:28 xxx.xxx.230.78

Ne překupníci jsou právě z JH .

kometa
kometa správce
09.09.2025, 12:43:46 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.09.2025, 10:59:28

Aha. A to víte spolehlivě?

Ale dokud budou lidi kupovat, nic se nezmění. Mě by varovalo už to, že neustále nabízeji štěňata tří různých plemen. Že jsou bez PP nemá cenu komentovat.

Anonymní (neregistrovaný) 12.09.2025, 06:40:04 xxx.xxx.87.85
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.09.2025, 12:43:46

Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 12.09.2025, 08:11:58 xxx.xxx.11.197

Z těch inzerátů je jasný, že PP nemají. Tak prostě nekupovat, úplně jednoduchá rada.

Anonymní (neregistrovaný) 12.09.2025, 08:24:48 xxx.xxx.87.85

Jen by mě zajímalo , jak může stále překupovat , když je odsouzená a má zákaz chovu .Štěňata vydává za své ,když přijedete do prodejního bytu ,tak Vám řekne ,že maminku štěňat má její matka ,že v bytě štěká a tato pohádka je u všech plemen .Štěně už v autě kadilo krev a když jim to zavolá  kupující tak v klidu řekne ať to neřeší !?? 

Buggyra
Buggyra 12.09.2025, 08:31:39 xxx.xxx.198.226

Jen by mě zajímalo , jak může stále překupovat , když je odsouzená a má zákaz chovu

To je snadné, v tomhle státě se už udavačství nenosí, takže nikdo s tím krvavým štěnětem nezavolá příslušníky a nejede s nimi na veterinu a do toho bytu. Kdyby to takhle každý nahlásil, na babu by si dali pozor i sousedi i prodavačka z jednoty.

kometa
kometa správce
12.09.2025, 11:36:50 xxx.xxx.224.101
Sarah01:

Z těch inzerátů je jasný, že PP nemají. Tak prostě nekupovat, úplně jednoduchá rada.

Jenže přece nekoupí to “předražené” s PP, když na výstavy stejně chodit nebudou.

To je evergreen - nepoučení (a nepoučitelní) lidi budou pořád kupovat. I v mém okolí takoví jsou - jinak slušní a inteligentní, ale…

kometa
kometa správce
12.09.2025, 11:40:35 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.09.2025, 08:24:48

a když jim to zavolá kupující

Upřímně, v první řadě je to chyba kupujícího, který si vezme bezpapírové štěně. A nechá se oblbnout báchorkou o štěkající matce (feně).

Se mi to i zarýmovalo.

Sardullah
Sardullah 12.09.2025, 13:52:38 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Jen by mě zajímalo , jak může stále překupovat , když je odsouzená a má zákaz chovu .Štěňata vydává za své ,když přijedete do prodejního bytu ,tak Vám řekne ,že maminku štěňat má její matka ,že v bytě štěká a tato pohádka je u všech plemen .Štěně už v autě kadilo krev a když jim to zavolá  kupující tak v klidu řekne ať to neřeší !?? 

…no…o tom to je, kdyby si tak lidi na internetu přečetli alespoň nějaké minimum, jak se kupuje štěně…

Tak když už opomenu to, že si jedu zakoupit zaručeně čistokrevného psa bez PP, tak…není k vidění matka štěňat…otáčím se a odjíždím bez štěněte.

V autě kadí krev? No tak to je na otočku zpět k prodávajícímu…teda neumím si představit, že štěně, co mi už v autě kadí krev, tak si teda nejsem jistá, jestli to bylo před chvílí u prodávajícího to bylo čilé a veselé štěňátko…

Jako jasně…nejsem odborník…ale základ je určitě štěňátko zkontrolovat…uši, oči, prdýlku, případnou kýlu…jako i eventuelní reakce…ono se může stát, že štěndo bude rozespinkaný, ale vzhledem k tomu, že standardně si nevyměníme štěně za prachy někde na chodbě, ale jsme pozváni dál…povětšinou u kafe ještě popovídáme…pokud štěnďata s maminou jsou třeba vedle v místnosti…kde jsme je teda také viděli a mohli tak vidět nejen maminu štěňat, ale i sourozence…pokud tedy to naše štěndo není poslední které půjde do nového domova, tak do “hodobóžového” pokoje je přeneseno to “naše”…než se podepíše smlouva, kde je samozřejmě uvedeno i číslo čipu štěněte (někteří chovatelé mají čtečky a tak nám předvedou fyzicky, že číslo čipu přečtené ze štěnda souhlasí s číslem čipu ve smlouvě a s nálepkou čísla čipu v očkovacím průkazu a zaplatíme, tak za tu dobu už se štěndo povětšinou probere…resp. už by mělo být vidět, jestli není apatické, jestli není nějak extrémě bázlivé a pod. 

A kupodivu takhle probíhá nebo by měl probíhat standardně i prodej štěňat bez PP…i když si o tom můžeme myslet co chceme…takových těch odchovatelů, kteří nechali připustit Fifinku, protože je úžasná a měla by mít alespoň jednou za život štěňátka. Smlouva, štěně očipované, očkované, odčervené a matka a případní sourozenci k vidění.

Jenže to si tady můžeme dokola psát mezi sebou a je to prd platný, když ti, kteří by se o to zajímat měli…začátečníci, kteří kupují štěndo poprvé…se začnou pídit, až když mají štěndo doma a je problém a prodávající je vyfakuje nebo je ignoruje…

acher (neregistrovaný) 12.09.2025, 14:53:15 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.09.2025, 08:24:48

Má zákaz na chov s PP. S PP nechová, nedostala by PP,ale  bez PP chovat může k tomu nic nepotřebuje.Tady je to o lidech kteří si štěně koupí.Pokud by se tito lidé více zajímali od koho štěně kupují,hledali informace tak,jako když kupují třeba mobil,tak by velice brzy zjistili,co je dotyčná zač a nic by od ní nekupovali. Ono je také dobré,a u štěňat s PP se to běžně dělá, dojet se na štěňata podívat dříve než jen když je kupujeme. A jinak adt.Sardullah.

Sardullah
Sardullah 12.09.2025, 15:15:15 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 12.09.2025, 14:53:15

Měla jsem 2 psy bez PP a i křížence a i na ty jsem se jela podívat před odběrem…ve své podstatě to probíhalo podobně jako při nákupu štěňat s PP…teda štěňata jsem měla od známých, od někoho anonymního bych takové štěně nepořídila a to vůbec nemluvím o tom, kolik bych zaplatila za to “neznačkové” štěně  …a teda viděla jsem nejen matku, ale i otce štěňat, protože všechno to byla nechtěná nakrytí, kdy to prostě neuhlídali, resp. pes překonal zabezpečení u feny. Prostě věděla jsem přesně, co si domů pořizuju a od koho.

Nebudu teda říkat, že jsem nějakej PP fanatik, ale ve své podstatě si neumím představit, že bych od cizích anonymních lidí koupila štěně, které nemá PP a tudíž nemám šanci dohledat informace…tak max, když je to nějaká profláklá množka a nebo překupník. 

Ve své podstatě stále nejsem schopná pochopit, že lidi jdou do takovýho dobrodrůža…najdou inzerát na štěnda a zavolají, zda je to aktuální, zda je štěně volné, vezmou prachy a tramtadadá…tady máte štěně, tady máte prachy a frčíme dom…matku štěňat jsem neviděli protože zrovna byla tam a tam, prodej někde mezi dveřma….tohle přeci soudnej člověk nemůže udělat ani když je začátečník a štěndo kupuje prvně…

kometa
kometa správce
12.09.2025, 15:46:44 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.09.2025, 15:15:15

.tohle přeci soudnej člověk nemůže udělat ani když je začátečník a štěndo kupuje prvně…

Jak vidíte, může. Prostě zafunguje - ťuťu ňuňu  štěňátko a rozum se jaksi upozadí.

Vám, mně a spoustě dalších je to jasné, ale jsou i ti ostatní.

Sardullah
Sardullah 12.09.2025, 16:31:05 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.09.2025, 15:46:44

Jako ťuťu ňuňu štěňátko funguje, to vím moc dobře, ale i tak…já vim, že se to děje furt pryč a furt dokola a pak se všichni strašně pohoršujou, že množka, že překupník, když je na štěňata odbyt…ale prostě mi přijde, že na tohle člověk nemusí být nějaký zkušený, že stačí aby neměl vypadlej mozek…

Nejvíc mě “pobaví” lidi, kteří potom říkají, že jim to přišlo celý takový divný a ani to štěně jim nepřišlo úplně cajk a ale stejně to štěně koupili…

kometa
kometa správce
12.09.2025, 16:43:06 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 12.09.2025, 16:31:05

stačí aby neměl vypadlej mozek

No, jenže oni ho právě v tom okamžiku vypadlej mají. 

Je to marný, je to marný, je to…

OT - my si vlastně tykáme, takže tobě, mně a spoustě dalších…

Sarah01
Sarah01 12.09.2025, 21:12:58 xxx.xxx.162.253
kometa:

.tohle přeci soudnej člověk nemůže udělat ani když je začátečník a štěndo kupuje prvně…

Jak vidíte, může. Prostě zafunguje - ťuťu ňuňu  štěňátko a rozum se jaksi upozadí.

Vám, mně a spoustě dalších je to jasné, ale jsou i ti ostatní.

Nikdy fakt nikdy bych se už nejela podívat na štěně takzvaně na blind a už vůbec ne na nějaký inzerát. Takhle se štěně nekupuje. Ano, spousta lidí, kteří shánějí štěně poprvé, to neví.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.