»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sarah01 z 12.09.2025, 22:27:57
Tak u Giny to klika byla…to bylo to období po odchodu Sáry, když jsme kvůlivá Jackovi začali intenzivně shánět fenku a nebyly žádné..a to napříč plemeny tibetská doga, moskevský strážní, kavkazové, leonbergeři ani ti pyrenejci…až potom mi volala chovatelka, kde jsem štěndo poptávala a už byla všechna rezervovaná, že jedni lidi rezervaci zrušili…
Máťa..tam už si trochnbu říct, že byl dílem částečného výběru…chovka, kde jsem měla rezervováno ještě štěňata ebyla na světě…byli jsme na chlapečka čtvrtí, narodil se jeden….pak byl volný pejsek po odchovankyni téhle chovky, ale ten byl k odběru ihned a já mohla vzít štěně tak nejdřív za 14 dní….ale štěňat berňáků bylo v tu dobu docela dost, takže jsem “měla” z čeho vybírat…no tak jsem se týden hrabala v rodokmenech, v odchovancích chov.stanic, hledala informace o chovkách…no nebylo mi to moc recht, pak našel manžel na FB inzerát na štěňata a tam “zamračenej Máťa”…další týden jsem zkoumala tuhle chovku a dohledávala veškerý dohledatelný příbuzenstvo Máti…pak jsem teprve rezervovala.
Takže ve své podstatě to bylo tak, že jsme vlastně měli vybrané štěně a informace jsem dohledávala až pak.
A o tomhle to je, když se nepohybuješ v nějaké komunitě…já jsem laik, nepohybuju se ani mezi pyrenejci, ani mezi berňáky…já jsem ten člověk, kterému nezbývá než si sednout k internetu a snažit se vygůglit pozitiva i negativa…všechny informace, co najdu…co mají dělat lidi, kteří “neví”..prostě tohle…jo pak ještě třeba zajet na výstavu. Myslím, že někdy je chovka nějak negativně profláklá a k té informaci se člověk z venku dostane, ale většinou mi přijde, že je to takový veřejný tajemství…že se to mezi lidmi “od plemene” ví, ale k obyčejnému smrtelníkovi se ta informace nedostane.
Klidně řeknu, že pyrenejce bych klidně odebrala ze stejné chovky, ale už jsem dlouho neviděla, že by odchovali štěňata pyrenejců… a dneska už jsem nějaký ten rok na FB ve skupině, tak už nějakou představu o chovkách mám a mám nějakou představu, odkud bych případně štěně chtěla. U berňáků mám naprosto jasno, tam by spíš záleželo na konkrétním spojení.
Výše jsem říkala, že by často stačilo, aby lidi při nákupu štěněte neměli vypadlej mozek…ale co já se divím…můj manžel je přesně ten případ…"jé tady je v inzerátu nynané štěňátko"…já říkám “to je bez papírů”…"no tak ty nepotřebujeme, když nechceš chodit na výstavy"…"jé tak tohle nynané štěňátko" (náš Máťa)…já: “tak já se na to nynané štěňátko juknu”…a pak každý den dotazy, jestli už jsem ho zarezervovala…"nezarezervovala, stále se hrabu v rodokmeni a dohledávám všechny příbuzný, co dohledat jdou"….po týdnu, když jsem teda detektivní kancelář uzavřela, tak mi řekl, že nechápe, co jsem tak dlouho zkoumala.
Myslím, že kdyby štěně kupoval můj manžel sám, tak jediné, co by ho odradilo by bylo na první pohled zanedbané a třeba zapáchající štěně a apatické nebo extrémě bázlivé štěně a i o té bázlivosti by si nechal namluvit nějakou pohádku…bez PP stačí, když nějakou tu kačku ušetří a bude mít vlastně to samý, vůbec by mu nevadilo, kdyby mu na chodbě dali očkovák a štěně, on jim prachy a nashle….a to prosím žije asi 36 let s pejskařkou…