Aktuálně: 2 780 inzerátů261 401 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Nákup a následný prodej štěňat Jindřichův Hradec

Sardullah
Sardullah 12.09.2025, 22:06:01 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Nikdy fakt nikdy bych se už nejela podívat na štěně takzvaně na blind a už vůbec ne na nějaký inzerát. Takhle se štěně nekupuje. Ano, spousta lidí, kteří shánějí štěně poprvé, to neví.

No takhle jsem defakto pořídila Ginu s PP a Máťu s PP…bohužel se kupovali “na rychlo” a abych si mohla vzít po přivezení štěněte jsem s ním mohla být 14 dní doma, tak jsem musela předtím máknout,  povyměňovat šichty a zkombinovat to nějak s dovolenou…

Nicméně tím, že byli psi s PP, tak samozřejmě informace už jsem si našla předtím a s chovateli byla v kontaktu defakto 2 týdny před odebráním štěněte…písemná komunikace, fotečky, předtím samozřejmě nějaké telefonáty. A pořád to je o tom, že když jsem dorazila, tak jsem viděla nejen matku štěňat, ale i sourozence a teda v našem případě obě chovatelky měli doma i babičky štěnat a samozřejmě místo, kde byla štěňata odchovávána…žádný jedno štěndo v načančaným obýváku a asi to nejdůležitější…viděla jsem, jak se psi resp. ty matky a babičky štěňat chovají k chovatelce, jaký mají vztah. A další, nejenže teda zodpověděly všechny moje otázky, ale zároveň se dost zajímaly, jak bude žít jejich odchovanec, jaký mám zkušenosti, podmínky a tak…

Štěně jsem měla rezervované dopředu a vlastně jsem byla ráda, že i přesto, že jsem se na štěně nepřijela podívat ještě před odběrem, tak že mi je chovatelky prodaly…nutno říct, že obě mě na návštěvu před odběrem zvaly. A tu možnost jsem měla.

Kdybych ale dorazila pro štěně a nebylo to dle mých představ…známe to, mailování a telefonování nemusí úplně souhlasit s realitou..tak se otočím na podpatku a štěně nekoupím. 

Sarah01
Sarah01 12.09.2025, 22:27:57 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No takhle jsem defakto pořídila Ginu s PP a Máťu s PP…bohužel se kupovali “na rychlo” a abych si mohla vzít po přivezení štěněte jsem s ním mohla být 14 dní doma, tak jsem musela předtím máknout,  povyměňovat šichty a zkombinovat to nějak s dovolenou…

Nicméně tím, že byli psi s PP, tak samozřejmě informace už jsem si našla předtím a s chovateli byla v kontaktu defakto 2 týdny před odebráním štěněte…písemná komunikace, fotečky, předtím samozřejmě nějaké telefonáty. A pořád to je o tom, že když jsem dorazila, tak jsem viděla nejen matku štěňat, ale i sourozence a teda v našem případě obě chovatelky měli doma i babičky štěnat a samozřejmě místo, kde byla štěňata odchovávána…žádný jedno štěndo v načančaným obýváku a asi to nejdůležitější…viděla jsem, jak se psi resp. ty matky a babičky štěňat chovají k chovatelce, jaký mají vztah. A další, nejenže teda zodpověděly všechny moje otázky, ale zároveň se dost zajímaly, jak bude žít jejich odchovanec, jaký mám zkušenosti, podmínky a tak…

Štěně jsem měla rezervované dopředu a vlastně jsem byla ráda, že i přesto, že jsem se na štěně nepřijela podívat ještě před odběrem, tak že mi je chovatelky prodaly…nutno říct, že obě mě na návštěvu před odběrem zvaly. A tu možnost jsem měla.

Kdybych ale dorazila pro štěně a nebylo to dle mých představ…známe to, mailování a telefonování nemusí úplně souhlasit s realitou..tak se otočím na podpatku a štěně nekoupím. 

Měla jsi štěstí na slušný normální lidi. 

Já právě proto, že už pár let chovám, už to mám dost omezené, od koho bych si štěně vzala a od koho ne i mezi chovateli s PP, pokud bych si tedy nenechala z vlastního chovu.

Xerxova
Xerxova 13.09.2025, 06:00:56 xxx.xxx.121.76

cháááá -my jeli do Španělska… 5000 km - a už se vidím, jak tam říkám, že to štěně nechci a nebo že se tam chceme jet nejdříve podívat a vybrat si… Ale je pravda, že to bylo z chovky, která prodávala dogy do celého světa a její odchovy byly nesmírně úspěšné a dogouni opečovávaní. A museli jsme mít doporučení… Mimochodem byl to pro mě neskutečný zážitek vidět 30 dog ne v kotcích, ale volně na zahradě…

BaLu
BaLu 13.09.2025, 07:32:52 xxx.xxx.230.124

Není to v tom Jindřichově Hradci ta žena, kterou tak ohnivě obhajovala Leithian? 

Sardullah
Sardullah 13.09.2025, 08:00:48 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.09.2025, 22:27:57

Tak u Giny to klika byla…to bylo to období po odchodu Sáry, když jsme kvůlivá Jackovi začali intenzivně shánět fenku a nebyly žádné..a to napříč plemeny tibetská doga, moskevský strážní, kavkazové, leonbergeři ani ti pyrenejci…až potom mi volala chovatelka, kde jsem štěndo poptávala a už byla všechna rezervovaná, že jedni lidi rezervaci zrušili…

Máťa..tam už si trochnbu říct, že byl dílem částečného výběru…chovka, kde jsem měla rezervováno ještě štěňata ebyla na světě…byli jsme na chlapečka čtvrtí, narodil se jeden….pak byl volný pejsek po odchovankyni téhle chovky, ale ten byl k odběru ihned a já mohla vzít štěně tak nejdřív za 14 dní….ale štěňat berňáků bylo v tu dobu docela dost, takže jsem “měla” z čeho vybírat…no tak jsem  se týden hrabala v rodokmenech, v odchovancích chov.stanic, hledala informace o chovkách…no nebylo mi to moc recht, pak našel manžel na FB inzerát na štěňata a tam “zamračenej Máťa”…další týden jsem zkoumala tuhle chovku a dohledávala veškerý dohledatelný příbuzenstvo Máti…pak jsem teprve rezervovala. 

Takže ve své podstatě to bylo tak, že jsme vlastně měli vybrané štěně a informace jsem dohledávala až pak.

A o tomhle to je, když se nepohybuješ v nějaké komunitě…já jsem laik, nepohybuju se ani mezi pyrenejci, ani mezi berňáky…já jsem ten člověk, kterému nezbývá než si sednout k internetu a snažit se vygůglit pozitiva i negativa…všechny informace, co najdu…co mají dělat lidi, kteří “neví”..prostě tohle…jo pak ještě třeba zajet na výstavu. Myslím, že někdy je chovka nějak negativně profláklá a k té informaci se člověk z venku dostane, ale většinou mi přijde, že je to takový veřejný tajemství…že se to mezi lidmi “od plemene” ví, ale k obyčejnému smrtelníkovi se ta informace nedostane.

Klidně řeknu, že pyrenejce bych klidně odebrala ze stejné chovky, ale už jsem dlouho neviděla, že by odchovali štěňata pyrenejců… a dneska už jsem nějaký ten rok na FB ve skupině, tak už nějakou představu o chovkách mám a mám nějakou představu, odkud bych případně štěně chtěla. U berňáků mám naprosto jasno, tam by spíš záleželo na konkrétním spojení.

Výše jsem říkala, že by často stačilo, aby lidi při nákupu štěněte neměli vypadlej mozek…ale co já se divím…můj manžel je přesně ten případ…"jé tady je v inzerátu nynané štěňátko"…já říkám “to je bez papírů”…"no tak ty nepotřebujeme, když nechceš chodit na výstavy"…"jé tak tohle nynané štěňátko" (náš Máťa)…já: “tak já se na to nynané štěňátko juknu”…a pak každý den dotazy, jestli už jsem ho zarezervovala…"nezarezervovala, stále se hrabu v rodokmeni a dohledávám všechny příbuzný, co dohledat jdou"….po týdnu, když jsem teda detektivní kancelář uzavřela, tak mi řekl, že nechápe, co jsem tak dlouho zkoumala.

Myslím, že kdyby štěně kupoval můj manžel sám, tak jediné, co by ho odradilo by bylo na první pohled zanedbané a třeba zapáchající štěně a apatické nebo extrémě bázlivé štěně a i o té bázlivosti by si nechal namluvit nějakou pohádku…bez PP stačí, když nějakou tu kačku ušetří a bude mít vlastně to samý, vůbec by mu nevadilo, kdyby mu na chodbě dali očkovák a štěně, on jim prachy a nashle….a to prosím žije asi 36 let s pejskařkou…

kometa
kometa správce
13.09.2025, 08:16:40 xxx.xxx.147.163
BaLu:

Není to v tom Jindřichově Hradci ta žena, kterou tak ohnivě obhajovala Leithian? 

Mám za to, že to byla nějaká “chovatelka” v Dasném. Ale to by věděla lépe Aluška, přes jezevčíky.

acher (neregistrovaný) 13.09.2025, 09:40:48 xxx.xxx.222.196

Úplně první pes byl náhodný výběr tenkrát na inzerát ze Zemědělských novin. S pánem jsem ji párkrát napsala,tenkrát žádný email,ale dopis a pak se pro něj jelo.Další čuvači to už bylo od lidí které jsem znala.Až na Alana,to byla také taková náhoda.Manžel chtěl malou fenku,dokonce jsem si ji zamluvila u paní od které jsme kdysi fenu měli,ale když jsme pro ni měli jet,měla jsem s paní velice podivný telefonát a tak jsem si to rozmyslela.Až později jsem se dozvěděla,že paní začala mít nějaké psychické problémy.Takže jsem uděla dobře. Zatelefonovala jsem tedy na první inzerát,kde jsem chovatele sice neznala,ale v rodokmenu byla i naše fena a vlastně jsem psy znala po několik generací.Když jsem se představila,tak chovatel,že mě zná,ale volnou fenu nemá jen jednoho pejska.Poslal foto a video.Mně na videu zaujal jiný pejsek,tak jsem se na něj zeptala a on  říkal,že toho chtějí nějací začátečníci,že jim ho rozmlouval,že pes je dominantnější.No nakonec si to rozmysleli sami a vzali si toho klidnějšího a poděs Alan je u nás.

Prvního berňáka jsme měli zamluveného rok než se povedla štěńata a ti další už byli také od kamarádů nebo za krytí. 

Největší náhoda byl tibeťák.Toho jsem viděla na fotce v inzerátu.Poslední štěně.Nejdříve jsme se na něj jeli jen nezávazně podívat.A milý tibet se hned ke mně hlásil,až paní chovatelka říkala,že jsme první ke kterým se takhle má a dokonce si od nich bere pamlsky a i maminka se od nás nechala hladit a to už,podle chovatelky,  je pocta.No za dva dny už byl doma a byl to ten nejúžasnější pes.Asi jsme si byli souzeni.

Doron
Doron 13.09.2025, 10:46:46 xxx.xxx.166.146

Dobrý, jak v tom inzerátu píšou lukrativní zbarvení izabela.

Aspoň, že jsou upřímní.☹️

Fiona Praha (neregistrovaný) 13.09.2025, 21:21:49 xxx:xxx.d03b:f73d

Na mne vždy nějaké štěně zbylo nebo bylo nechtěné. Kromě jedné, vlastní odchov. První pes, 2 štěňata, kluci, zbylo na nás nedochůdče. První fenka, ještě ji nebylo 5 měsíců a už ji doma nechtěli. Druhá, 3 fenky, zbyla na nás poslední, asi největší magorka teriérka. Další fenka, 2 fenky, chovatelka se rozhodovala, kterou si nechá, tu nechtěnou máme. Další fenka wořešice z útulku, 6 štěňata, tahle zůstala poslední, nikdo ji nechtěl. Další, 2 fenky, chovatelka se rozhodovala, kterou si nechá, nechtěnou máme. Vlastní odchov, 2 fenky, rezervace na určitou barvu, druhá zůstala doma. Poslední, kterou nemáme - chovatelka se dostala do finanční nouze, nabídla fenku, svůj 5ti měsíční odchov, kterou si původně nechala, přivezla ji ukázat špinavou, smradlavou a poblitou za 25 do parku a PP zapomněla doma. Okamžitý odběr se nehodil, nafoukla hubu, že počítala, že hned dostane prachy. Domluvili jsme se, že pro ni přijedeme za týden. Přestala komunikovat, jak fenka skončila jsme nedohledali, bohužel.

Všichni byli a jsou skvělí, ale žádné pořízení nebylo ideál. Nelituji, jen mne mrzí ta poslední, kterou nemáme, nevím, jak skončila. Trošku se uklidňuji, že to není běžně plemeno a tak ji má někdo, kdo věděl, do čeho jde.

Nová (neregistrovaný) 14.09.2025, 01:47:14 xxx.xxx.219.7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.09.2025, 17:19:41

Proč to nedáte do FB skupin o jezevčíkách ? Aspoň by si kupující dali pozor.

Aluška
Aluška 15.09.2025, 09:42:02 xxx.xxx.197.216
Nová:

Proč to nedáte do FB skupin o jezevčíkách ? Aspoň by si kupující dali pozor.

Tam už to proběhlo několikrát a stejně milion lidí koupí štěně u pumpy….

Aluška
Aluška 15.09.2025, 09:42:46 xxx.xxx.197.216
kometa:

Mám za to, že to byla nějaká “chovatelka” v Dasném. Ale to by věděla lépe Aluška, přes jezevčíky.

Myslím že přímo Leithian má hnědýho tygra bezpapoše a nabízela ho ke krytí

Sarah01
Sarah01 15.09.2025, 10:00:44 xxx.xxx.162.253
Aluška:

Myslím že přímo Leithian má hnědýho tygra bezpapoše a nabízela ho ke krytí

Ale obhajovala tady nějakou známou, ta ale asi množila biewery.

Sardullah
Sardullah 15.09.2025, 10:54:02 xxx.xxx.221.216

No já mám takovej pocit a nechtěla bych jí teda křivdit, že zrovna Leithian dost hájila odchovy bezpapošů, protože papíroví psi jsou zdegenerovaní chovem a zdraví v čudu ….jestli si to pamatuju špatně a nebo se pletu, tak se předem omlouvám, ale myslím, že sympatizant bezpapošů byla…

Sarah01
Sarah01 15.09.2025, 11:05:08 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No já mám takovej pocit a nechtěla bych jí teda křivdit, že zrovna Leithian dost hájila odchovy bezpapošů, protože papíroví psi jsou zdegenerovaní chovem a zdraví v čudu ….jestli si to pamatuju špatně a nebo se pletu, tak se předem omlouvám, ale myslím, že sympatizant bezpapošů byla…

Jo, je to tak. Přesně, jak píšeš. A o tom, jak se můžou na sebe křížit barvy, nevěděla vůbec nic.

Anonymní (neregistrovaný) 01.10.2025, 10:58:07 xxx.xxx.219.7
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 12.09.2025, 14:53:15

Fenclová má zákaz chovu na 3roky. A je jedno,zda prodá štěně bez PP,nebo s PP. Má podmínku,pokud jí poruší,jde do kriminálu. Momentálně štěňata prodává na sídlišti v Jindřichově Hradci. On si od ní někdo to nemocné štěně koupí a udá jí. Kupní smlouvu zásadně nedává. Poškozených je dost. Je o tom i skupina na FB.

kometa
kometa správce
01.10.2025, 12:50:21 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.10.2025, 10:58:07

On si od ní někdo to nemocné štěně koupí a udá jí. Kupní smlouvu zásadně nedává.

Ale jak dokáže bez kupní smlouvy, že štěně koupil zrovna od ní? Nemluvě o tom, že takto se zachová jenom jedinec chudší duchem.

Buggyra
Buggyra 01.10.2025, 15:03:07 xxx.xxx.198.226

Tak asi budete mít nějakou sms nebo fejsbůkovou konverzaci, e-mailík a podobně. Nastrčený reportér druhdy taky natáčel na skrytou kameru. Mít já tu ženskou po ruce, tak si to s ní klidně střihnu se zapnutým founem, jen aby šla od válu, resp. pokud by se zadařilo, tak za katr. To by byla pane satisfakce. Třeba by si pak její sestra, sestřenice, teta nebo neteř daly pozor, jestli v tom businessu budou pokračovat…

Tak nevím, asi jsem chudá duchem. Nakonec občas mi to někdo potvrdí a vysvětlí mi, že mám IQ houpacího koně, tak vlastně proč ne 🙂

kometa
kometa správce
01.10.2025, 19:28:00 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.10.2025, 15:03:07

Nejsem právník, takže nevím, nakolik je “směroplatný” email nebo SMS. Baba může vždycky říct, že ona nic, ona muzikant. Že  NĚKDO zneužil její počítač nebo mobil.

Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 06:51:23 xxx.xxx.198.226

Email nebo SMS nebo jakákoli forma záznamu (nebo svědek), který doloží, že jste uzavřeli smlouvu je postačující k prokázání existence takové smlouvy. Zneužití počítače nebo mobilu by se muselo prokázat, baba by na svou obhajobu musela doložit důkazy. Vzhledem k tomu, že štěně bylo předáno, je to štěně, které nabízela, a na schůzku ji zjevně nikdo nedotáhl v okovech, by jaksi nemohla prokázat nic. Kdyby někdo zneužil její počál, jak by se asi kupec dostal k jejímu štěněti.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.