Zaregistrovali jste někdo nově vznikající plemeno transylvánské kočky? Jedná se o klasické kočky domácí s karpati genem z oblasti Karpat. Zatím se nachází ve fázi rozpoznání pod organizací WCF. Vlastně kdokoliv si aktuálně může adoptovat koťátko od klasické kočky domácí a pokud má karpati gen a všechny povinné testy, budou mu vystaveny papíry a může zasáhnout do chovu. Prý se občas objevují i na Slovensku a u nás.
Vykouklo to na mě včera, tak spíš jen taková zajímavost.
Zaregistrovali jste někdo nově vznikající plemeno transylvánské kočky? Jedná se o klasické kočky domácí s karpati genem z oblasti Karpat. Zatím se nachází ve fázi rozpoznání pod organizací WCF. Vlastně kdokoliv si aktuálně může adoptovat koťátko od klasické kočky domácí a pokud má karpati gen a všechny povinné testy, budou mu vystaveny papíry a může zasáhnout do chovu. Prý se občas objevují i na Slovensku a u nás.
Vykouklo to na mě včera, tak spíš jen taková zajímavost.
Na mě poslední asi týden také skáčou na FCB, mě zbarvení přijde jako “fever coat” a v diskuzích i někdo psal, že transylvánské kotě se v dospělosti zbarvilo na černou barvu, to by i stresovému zbarvení odpovídalo.
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 02.10.2025, 14:31:43
Mně to z článku přijde jako klasická kouřová - třeba mainky ji mívají - ale ty ji mají myslím od narození až do konce. Nepřijde mi to jako ta karpati, kde jsou světlé konkrétní části a rodí se tak už koťata. Já ale genetice ani za mák nerozumím 😀. Já takto zbarvenou “obyčejnou” micku ještě nikde nepotkala.