Aktuálně: 2 774 inzerátů261 197 diskuzních příspěvků19 163 uživatelů

Transylvánská kočka - nově vznikající plemeno

Tenurri
Tenurri 02.10.2025, 08:56:59 xxx.xxx.22.64

Zaregistrovali jste někdo nově vznikající plemeno transylvánské kočky? Jedná se o klasické kočky domácí s karpati genem z oblasti Karpat. Zatím se nachází ve fázi rozpoznání pod organizací WCF. Vlastně kdokoliv si aktuálně může adoptovat koťátko od klasické kočky domácí a pokud má karpati gen a všechny povinné testy, budou mu vystaveny papíry a může zasáhnout do chovu. Prý se občas objevují i na Slovensku a u nás. 

Vykouklo to na mě včera, tak spíš jen taková zajímavost.

Obrázek
Janae (neregistrovaný) 02.10.2025, 14:31:43 xxx.xxx.163.38
Tenurri:

Zaregistrovali jste někdo nově vznikající plemeno transylvánské kočky? Jedná se o klasické kočky domácí s karpati genem z oblasti Karpat. Zatím se nachází ve fázi rozpoznání pod organizací WCF. Vlastně kdokoliv si aktuálně může adoptovat koťátko od klasické kočky domácí a pokud má karpati gen a všechny povinné testy, budou mu vystaveny papíry a může zasáhnout do chovu. Prý se občas objevují i na Slovensku a u nás. 

Vykouklo to na mě včera, tak spíš jen taková zajímavost.

Obrázek

Na mě poslední asi týden také skáčou na FCB, mě zbarvení přijde jako “fever coat” a v diskuzích i někdo psal, že transylvánské kotě se v dospělosti zbarvilo na černou barvu, to by i stresovému zbarvení odpovídalo.

https://www.dakinhumane.org/blog-full/what-is-fever-coat

NINA (neregistrovaný) 09.10.2025, 17:25:36 xxx:xxx.fe26:49cc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 02.10.2025, 08:56:59

Mi měly úplně stejně zbaevéneho kocourka od venkovní kočky. Ale bohužel už zemřel 

Tenurri
Tenurri 10.10.2025, 09:33:44 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 02.10.2025, 14:31:43

Mně to z článku přijde jako klasická kouřová - třeba mainky ji mívají - ale ty ji mají myslím od narození až do konce. Nepřijde mi to jako ta karpati, kde jsou světlé konkrétní části a rodí se tak už koťata. Já ale genetice ani za mák nerozumím 😀. Já takto zbarvenou “obyčejnou” micku ještě nikde nepotkala.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.