efe: Asi potřebuju radu, nápady, nakopnout, protože už fakt nevím…
Barča je velmi oplácaná, hlavně na břiše má vyloženě tukový polštáře. Od doby, co je u nás, se snažím jí krmit málo a dietně, ale váha na dietu vůbec nereaguje. Nechala jsem jí tedy udělat komplet krve (geront panel) a výsledek je, že je naprosto zdravá. Dle vet je možnou příčinou kastrace v nevhodné fázi cyklu, že prý pak jsou ty feny takhle zatučnělý. Já jí ale potřebuju prostě zhubnout, i vzhledem k jejím pohybovým potížím.
Krmím 2x denně, po 12 hodinách. Dostává maso a hodně nahrazuju přílohou (zelenina, směs sušených dietních vloček se zeleninou apod. ), odhadem tak půl dávky je příloha, půl maso. Problém je, že jednou za čas se ráno budí, strašně jí škrundá v břiše a je jí blbě - z hladu. V tu chvíli chce jen venku žrát trávu a nic jinýho jí nezajímá. Já jí vždycky nacpu Entero gel a snažím se jí rozežrat, aby si zaplnila žaludek. Občas se chytí třeba na sýr, ale většinou odmítá cokoliv (i šunku). To pak do ní láduju žrádlo jak do husy, aby se ten žaludek trošku zaplnil, pak už je ochotná se nažrat. A já už fakt nevím, jak jí krmit. Potřebuju jí zhubnout, ale zároveň ji hodně zaplnit, aby netrpěla těmahle nevolnostma. Začínám už i uvažovat o amarounech, protože ty by se teoreticky měly trávit dýl? Nebo jí krmit později večer/v noci? To zas naruším harmonogram celý smečky… Budu ráda za nápady, předem dík.
Blbě ji nemusí být zrovna z hladu…nemuselo ji sednout složení.podrazdit slinivku. Snízit pH nadprodukce kyseliny.reflux..vředy. (bere léky na bolest)? ublívání má víc příčin než jen hlad.