Na vet jsme byli už včera, jenže tam přivezli urgent loveckého psa z naháňky potrhaného od divočáka, takže jsme šli všichni domů.
Naklusala jsem teda dneska, doktor tedy řekl, že to bude chtít postupné vyšetření, ale na 95 % odhaduje zaseklou krční páteř. Že se to těm důchodcům děje i z ničeho nic, prostě blbě šlápnou, skočej a je to. Dal ulevovací injekci a zlepšilo s eto. Ještě si ale chce být jistý, takže jdeme zítra, pokud se to potvrdí, už nás nebude mordovat a dá nám léky a a následně rehabilitaci, pokud se to nepotvrdí, půjdou na řadu krve atp.
Velký uf tyjo. Děkuju. Ty projevy fakt byly divný, ale Vaše zkušenosti mě dost podpořily a dopředu uklidnily. Jsem věděla, že bude dobrý nápad sem napsat.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 04.11.2025, 20:16:54
U našeho kulíška to bylo podobné, ale jak si vzpomínám to kvičení co vydával bylo šílený a postoj do kolečka, no já fakt myslela, že má mrtvičku, ale naštěstí byla to páteř v prdely jak se vyjádřil vet.
Po injekcích na páteř ještě kulíšek žil asi 3 roky a už nikdy se to neobjevilo znova.
Jen jsem to dopsala, šla jsem na psovi zkusit reflexy…o.k. a co myslite ráno? Pes šel zase o třech.s její fobií z dlažby paráda….člověk jí učí že se bát nemusí,že jí nic nebolí (nosí na popruhu prdel,podavá léky na bolest a drogy 😎)a pak ….jsme zase tam kde jsme byli. Prachsprostě mi asi prochladla v noci …zapomněla jsem v kuchyni ventylačku a v noci při zemi táhne.a zrovna spala u mě pod postelí a ještě si shrabala pelech že ležela mimo…takže i ono prochladnutí na záda , nedělá dobře.
Drogy -CBD . Ale ve vetším než malém množství. 12mg v jedné kapce broad spektrum (bez stopového mnozstvi THC)3x denně a teď teprve si myslim,že to má nějaký efekt. Nestresuje se tolik.
Měli jsme něco podobného.psina skočila ráno z postele a během dne se zhoršila tak, že přestala chodit na levou nohu…vet k tomu řekl, že to je běžné.jak je pes uvolněný po spaní a skočí. Reflexy byly na neuro problém pozitivní… dostala injekčně opiáty.
Fakt moc díky, dost jste mě uklidnily a taky jsem se dost poučila.
Ty projevy fakt byly atypické, před vetem jsem ještě zkonzultovala s tátou, který se zabývá mysliveckou kynologií drahně let a oba jsme to nevyhodnocovali dobře. Naštěstí jí prozradilo úterní ranní kulhání, tam už bylo skoro jasno. Vet nás viděl včera podruhý a vše potvrdil, dal druhou injekci proti bolesti a doporučil chodit na mírný procházky, aby to rozhýbala + aby z ničeho neskákala + léky má až do konce týdne. Úměrně věku a s ohledem na tuto zkušenost začínám velmi zvažovat jednou za čas svý fyzio (stejně jako to kupuju koni, jenže ten mě nosí, že jo 😀 na sebe samozřejmě z vysoka kašlu). Doporučoval mi kloubní výživu, kterou dávám poctivě už tak 2 nebo tři měsíce. A CBD mi vnucoval taky, jenže to neví, že jedním z mých bonmotů je “CBD do každé rodiny” 😀 už 4 roky denně dostává CBD full spectrum s CBG, nejlevnější to maj v krmivách Hulín. JE TO FAKT ZÁZRAK! 🙂
Dávají se psům i myorelaxanty? Mně samotné totiž samotné léky na bolest moc nezaberou, ale v kombinaci s myorelaxantem spolehlivě. Plus hodně zahřívat - suché teplo. Ať je brzo líp!
A zajímavá je Vaše zkušenost s CBD, protože u nás je přesně opačná - ať u psů nebo u mě.
Dávají se psům i myorelaxanty? Mně samotné totiž samotné léky na bolest moc nezaberou, ale v kombinaci s myorelaxantem spolehlivě. Plus hodně zahřívat - suché teplo. Ať je brzo líp!
A zajímavá je Vaše zkušenost s CBD, protože u nás je přesně opačná - ať u psů nebo u mě.
Já jsem k CBD taky byla dost skeptická….v dávce 0.5 mg na kilo nic(jedna kapka 10 % oleje má 4 mg)…tak jsem se polepšila a přidala na volume..1 mg na kilo (může se u psa až do 2 mg na kilo) tak jsem koupila 30 % olej s 12 mg v kapce. A dávám 2-3 (ráno poledne večer) podle toho jak jsem doma. A teď si myslim.ze je to už znát a můžu ještě přidat.mám na pak i tabletky…20 mg v jedné tbl.
Myorelaxanty.(uvolneni svalů.) Nedávno jsme o tom diskutili v práci a jsou i názory, pokud máte " plotýnky" a vám plotnu drží sval a vy ho vyřadite.může plotýnka “vytéct” dál ,protože ji nic nedrží…asi tak…musíte vědět ,co vás boli….
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 06.11.2025, 12:35:39
Jj, to je jasné, já mám problém v měkkých tkáních. Proto se ptám, zda lze i u psa, pokud se nejedná samozřejmě o plotýnku, což u krční páteře nepředpokládám.
Pokud vím, tak myorelaxantia se u zvířat používají stejně jako u lidí.
Upřesnění - u psů moc ne. Odchytila jsem kolegyni - na bolavá záda spíš analgetika a NSAIDm dobré zkušenosti mají s Librelou a Milgamax. Od kortikoidů ustupují. + klidový režim = vodítko. A teplo.
Jj, to je jasné, já mám problém v měkkých tkáních. Proto se ptám, zda lze i u psa, pokud se nejedná samozřejmě o plotýnku, což u krční páteře nepředpokládám.
Já mám třeba ty plotýnky( tři) v krční páteři plošší a trochu přesahující…zúžený kanál vrozeně(řešila jsem to v souvislosti s bolestí mezi palcem a ukazovákem až jsme se dopracovali s ortoepd a neurologem ke krcni pateri)…po těch mych koňských eskapadach jsem si ten krk asi načechrala víc než to bylo a dost mě to teď otravuje život…bolesti hlavy.ramen svalů na rukou.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 06.11.2025, 14:00:47
Mě hlava naštěstí nebolí, ale od krční páteře mě bolívá a brní pravá ruka. Teď má zrovna období. Takže se mi špatně opravují písemky a v noci nemůžu spát.😕