Aktuálně: 2 365 inzerátů268 783 diskuzních příspěvků19 309 uživatelů

Řidičák na psa není špatný nápad ??

Sarah01
Sarah01 11.11.2025, 14:34:06 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Já myslím, že Ronja měla na mysli spíš ty plány progresivistické levice. Ale na to bych tedy rozhodně nějaké relevantní odkazy neočekávala.

Mně to došlo, že asi chtěla odkazy na ty plány, na těch odkazech je zmíněna ta uhlíková stopa a že australští vědci zase něco vyzkoumali , ale jestli s tím ty eko organizace hodlají rovnou něco dělat, budeme asi muset víc hledat…..

Bodlinka
Bodlinka 11.11.2025, 15:52:27 xxx.xxx.93.27

by mě zajímalo, jak si to kdo představuje v praxi

jako jít někam a zaškrkat nějaký test abc jako máme v autoškole, to slouží k čemu? jakékoliv další věci týkající se odborné způsobilosti v čr jsou jen drcení se legislativy, nic jiného

takže se naučím zákon na ochranu zvířat proti týrání a veterinární zákon a jsem odborně způsobilá mít psa?

pokud ne, tak co ještě by tam kdo přidal, kdo by byl garantem sylabu?

nebo detaily. můj první pes byl “rodinný” pes. tzn. řidičák by měla mamka. ale ona s tím psem byla venku možná 1x. znamenalo by to, že kdo nemá řidičák, nesmí s tím psem, i když je to rodinný příslušník? soused už nepohlídá psa během dovolené, protože na to nemá papír?

takže třeba dědictví je neřešitelný problém?

pak jsem měla psa, co už byl víc můj, ale řidičák má teda pořád mamka. znamená to, že se nemůžu odstěhovat se psem, dokud nemám ten papír?

pak jsem si chtěla nechat noru, ale znamená to, že bez  papíru bych nemohla, přestože už to byl třetí pes, protože najednou je to nějaká náročnější kategorie?

a to vůbec nemluvme o nějakých komediích na cvičáku, které by podle některých měly být součástí. jako nora vám ukáže tak možná sedni, pac a stůj. stačilo by to, nebo je potřeba nějaké zkoušky, zázračné, univerzální pro všechna plemena?

Sardullah
Sardullah 11.11.2025, 16:15:57 xxx.xxx.221.235

No být povinná nějaká zkouška, tak s Ginou by mi ten případný řidičák sebrali a Ginu teda asi taky.

Když si vzpomenu jaká byla, jak jsme se spolu “ praly” a to poměrně dlouho … třeba od 8 měsíců a dobrý to pomalu začínalo být tak ve dvou letech…. 

A teď teda, co bych s mojí pětiletou a vychovanou pyrenejkou předvedla dneska? … NIC… protože to, že mě fena nikam nevláčí a chová se slušně by asi na žádný body nebylo…. když nad tím tak přemýšlím, tak by si ani nedřepla, pokud bych jí po povelu nezatlačila na záď.

Prostě jakákoliv zkouška mi přijde irelevantní. 

Porovnejte mě a mojí pasteveckou holku, která nebude předvádět ani sedni ani lehni a přesto všechno to je z mého pohledu slušně vychovanej pes, kterej nikoho neohrožuje.

A nastoupí na zkoušku borec s nějakým třeba bull psem, který nebude mít problém předvést nějakou základní poslušnost… takže dostanou štempl, že ok, ale ho týpek nechá běhat volně, tak zmasakruje jinýho psa.

Za mě žádný řidičáky… víc šlapat po majitelích, aby ta zodpovědnost za psa nebyla jenom na papíře… a větší osvětu, ideálně už třeba na školách, co obnáší mít psa… nejen ty radosti, ale i ty starosti.

N (neregistrovaný) 11.11.2025, 16:33:57 xxx.xxx.189.103

😂😂😂 Víc k “řidičáku na psa” asi nemám.😂 Má někdo pocit,že to někdy pomohlo? Vy se doslova utápíte v předpisech, školeních a nařízeních a víte co vám řeknu? Ohledně provozu a ohleduplnosti vůči ostatním jezdíte jak dobytek. Ne všichni samozřejmě,ale jako celek určitě. Žádná nařízení a přihlouplé “průkazy” nepomůžou. Jedině osobní zodpovědnost a přísné tresty. A tedy je taky musí soudy vynášet a ne že pak viníka skoro osvobodí. Celý systém tímhle trpí a budou se pořád hledat výmluvy akorát. 

bambule
bambule 11.11.2025, 17:22:48 xxx.xxx.74.75

Vzhledem k tomu,že stát není ani schopný spustit centrální registr čipů, mi řidičák na psa v jakékoli formě přijde jako utopie….nesmysl.

acher (neregistrovaný) 11.11.2025, 17:59:07 xxx.xxx.222.196

Žádný řidičák na psa nepomůže a nepomůže ,podle mě, ani nějaká výuka ve škole. Myslím si,že jediné co by pomohlo je výchova v rodině. K ohleduplnosti k ledem,zvířatům,okolí,pokoře,zodpovědnosti,že se celý svět netočí okolo mě,že musí být vždy a za každou cenu po mým,že všechno musím mít atd. Stačí se rozhlédnout, jak se děti chovají k sobě,jak se rodiče chovají k učitelům….Určitě to nemusím dál rozvádět.

Jen když si vzpomenu,co vnuk,teď je mu 10,zkusil ve třídě od kluků,že chodí tancovat a oni na fotbal. Nechtěl ani chodit do školy, chtěl tancování nechat,ikdyž ho to baví.Řešila to třídní,ředitel,výchovný poradce. 

Vše je jen o lidech a ti jsou bohužel čím dál víc v ……

Sardullah
Sardullah 11.11.2025, 20:33:05 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 11.11.2025, 17:59:07

Samozřejmě výchova v rodině by byla ideální, ale bohužel ne všechny rodiny jsou schopné dětem vštípit ohleduplné a slušné chování a nějakou empatii k ostatním lidem nebo zvířatům… a když už se to zadaří, tak takové děti můžou být klidně obětí nějakého typu šikany … 

Já si myslím, že jsem své děti vychovala dobře, ale upřímně si nejsem jistá, jestli ta ohleduplnost, empatie, čestnost je to nej ve světě ostrých loktů, sobeckosti atd.

Ph (neregistrovaný) 11.11.2025, 22:01:19 xxx:xxx.27d:3dda
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 11.11.2025, 15:52:27

Ty testy jsou ve svete vymyslene a pouzivaji se. Ne plosne, ale napr. pro “nebezpecna plemena” jako licence, aby se mohla nekde drzet.  ATTS test napr.

Plnoletost, bezuhonost, pojistka, teorie -znalost mistnich zakonu - ve smyslu: kde se pes smi pustit ap.,  Prakticky test, kde se hodnoti ne sport vycvik 😏ale zakladni reakce psa -chuze po ruznem povrchu, reakce na narazovy zvuk, nahly pohyb,  zvirata, chovani ve skupine lidi, psu - chuze na voditku.

Nic, co by neslo splnit s normalnim psem, ktery ma zit v civilizaci. 

Ono jde docela dobre rozpoznat psiho psychopata od rozmazlence.

Ano, tady by to zase nabylo rozmer spatneho vtipu - ale pokud by mela nastat doba, ze bud test nebo zakaz chovu/drzeni - hlasuji za test

Bodlinka
Bodlinka 11.11.2025, 22:30:40 xxx.xxx.93.27
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.11.2025, 22:01:19

základní reakce psa ale můžete testovat až teprve když psa máte

co když neprojde? má reakci na střelbu, štěká na cizí psy, nechodí po pozinkovaném roštu - zabijeme ho?

Doron
Doron 11.11.2025, 22:41:07 xxx.xxx.166.35

V Bavorsku snad mají nějaký test povahy pro potenciálně nebezpečné psy. Zahrnuje chování k lidem, člověk se psu dívá upřeně do očí, poplácá ho po hlavě, po hřbetě, běhají tam nějací lidé s holí či co, pak je tam chování ke psům, v kontaktu musí zůstat klidný a pak se hodnotí, jak pes zvládá prostředí s různými rušivými vlivy. Psaki o tom celjem nedávno v Pes přítel člověka.

assil
assil 11.11.2025, 22:43:54 xxx:xxx.99cc:e601
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 11.11.2025, 22:30:40

Mám dojem, že když to nesplní, smí pes na veřejnosti jen na vodítku a s náhubkem.

Doron
Doron 11.11.2025, 22:52:34 xxx.xxx.166.35
Ronja s motejlem:

Měla byste odkaz? Našla jsem to jen mezi hoaxy. Děkuju.

Odkaz nemám, já si s levičákama povídám, zajímá mě jejich způsob uvažování.🙂

Že jsou psi považováni za ekologickou hrozbu, protože zanechávají velkou uhlíkovou stopu je známá věc, tedy aspoň pro mě. 

Jestli na nějaký zajímavý materiál narazím, podělím se.

N (neregistrovaný) 11.11.2025, 22:55:04 xxx.xxx.189.103

Momentálně už na mě čeká v ČR nový miláček.🙂 Do vánoc jsem tam a zatím je u bráchy. Madam NO asi dva roky, krásná a původní majitelé už se o ní nedokázali starat kvůli jejich věku a i zdravotnímu stavu. Za skoro půl roku pokusů jí umístit se konečně poštěstilo a má domov. Jenže majitelé co bráchovi vyprávěli jak ji lidi vraceli a taky proč? Představte si, že zlobí, druhým vadilo že štěká a třetím vadila asi že není na baterky.Další jí přivezli vyhladovělou, že když už jí chtěli vrátit, tak jí zavřeli do kotce a asi jí ani nekrmili.😐 Přitom je to prostě zcela normální pejsek a temperamentní NO. Hodná,milá a nosí prý plyšového pejska od malinka.🙂 Samozřejmě s ním i spí.😀 Tak se na ní moc těším.🙂

Ph (neregistrovaný) 11.11.2025, 23:00:55 xxx:xxx.27d:3dda
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 11.11.2025, 22:30:40

tak minimalne se takovy nebude pohybovat na verejnem prostranstvi…. a o to trosku jde. 

Sarah01
Sarah01 12.11.2025, 06:14:36 xxx.xxx.11.197
Doron:

Odkaz nemám, já si s levičákama povídám, zajímá mě jejich způsob uvažování.🙂

Že jsou psi považováni za ekologickou hrozbu, protože zanechávají velkou uhlíkovou stopu je známá věc, tedy aspoň pro mě. 

Jestli na nějaký zajímavý materiál narazím, podělím se.

Já jsem hledala, ale nenašla, ani Extinction Rebellion ve svým programu nic takovýho nemá, ale když se s nimi člověk baví, tak je jasný, kam to v budoucnu bude směřovat, ty jejich tlaky. My se toho už nedožijeme. 🙂

Buggyra
Buggyra 12.11.2025, 07:43:25 xxx.xxx.198.226

takže se naučím zákon na ochranu zvířat proti týrání a veterinární zákon a jsem odborně způsobilá mít psa?

Přesně. Já jsem si třeba říkala, že bych si zajela na ten kurz chovatelství exotických zvířat, jsou různé moduly, nevím, zda bych si uměla udělat zrovna šelmy, ale klidně exo býložravce. Nic o tom nevím, jen bych se nadrtila legislativu, asi tak jako na přepravce zvířat, a pak bych mohla od stolu dělat klidně garanta nějakým zařízením a mít z toho jen prachy. Odpovědnost žádná, protože co mi můžou. Řeknu “no jo, to se zhoršilo od mojí poslední návštěvy, za to může provozovatel” a odcházím středem.

A když psa bude mít dítě nebo tělesně či jinak postižený, tak takový kurz určitě absolvovat nemůže, tj. bude muset být i u psů možnost garance, že jeden člověk si udělá kvalifikaci a podepíše se na kupní smlouvu dotyčným jako garant, a pak už to naprosto ztrácí smysl, že. A vztahovalo by se to na slepecké psy? A tak dále.

acher (neregistrovaný) 12.11.2025, 10:26:40 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.11.2025, 20:33:05

Takže je lepší vychovávat drzé,bezcitné,arogantní… Protože jsou někteří lidé takový.

Buggyra
Buggyra 12.11.2025, 11:25:17 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 12.11.2025, 10:26:40

Škola ale nikoho k ničemu nevychová. Můžou jít učitelé příkladem a motivovat, ale když ten předmět zasadíte do osnov, tak to ještě neznamená, že bude v dětech budovat nějaké pozitivní základy, když bude kantor ignorant, může to být krásně úplně naopak, mně nešikovný profesor velmi znechutil historii… a kdybych už předtím neměla vřelý vztah k jazyku českému, tak by mi zaručeně znechutil i ten. Zato kantor na matiku, ačkoli na matiku jsem vždycky byla naprosto marná a prolézala s odřenýma čtyřkama, ten mě k matice motivoval skvěle a i přes tu náročnost pro mě nepolíbenou jsem se na hodiny matiky v podstatě těšila 🙂 Na tu školu se dneska rodiče spoléhají v hodně věcech, no zrovna v tomto bych do toho určitě nešla. Pokud v rodině není ke zvířatům vztah, tak dítě třeba se zvířaty nepřijde vůbec do kontaktu a v dospělosti nemusí mít potřebu nějaké mít. Pokud je v rodině špatný příklad péče o zvířata, děti si kolikrát na prahu dospívání řeknou, že oni to budou dělat jinak. A pokud je v rodině dobrý příklad péče o zvířata, ještě to vůbec nemusí zaručit, že dítě si to odnese do dospělosti. Také se umí kde kdo ohánět tím “dřív se to dělalo takhle a stačilo to”.

Sardullah
Sardullah 12.11.2025, 11:51:54 xxx.xxx.221.235

Pamatuju, jak se s velkou slávou zavedla povinnost registrace chovu, kde je 5 a více fen… prý zbraň v boji proti množírnám.

No a kdopak má ty feny skutečně registrovaný, tak max slušný chovatel…

Jakpak by asi dopadl ten řidičák na psa.

Sardullah
Sardullah 12.11.2025, 12:06:37 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 12.11.2025, 10:26:40

To určitě ne, jen mi přijde, že ti slušní a poctiví mají prostě nevýhodu. A můžeme si stokrát říkat, že tak je to správné.

Přijde mi, že “slušňák” nemá na toho “neslušňáka” dostatečně nabito…ať už jako to šikanované nebo vysmívané dítě a nebo jako dospělý…

A přijde mi, že náš právní systém je vymàhán tak, že nahrává těm neslušným…

Upřímně i já… která se považuji za slušnou… až bych se nazvala, že jsem tak hodná až jsem blbá, si myslí, že by byli lepší, když by zloděj nebo podvodník dostal pořádnou nakládačku…a trýznitel ať už zvířat a nebo lidí by zakusil to, co prováděl jin.

A myslím, že není správně, aby měl člověk pocit, že bx měl vzít spravedlnost do svých rukou, že stát se o to dostatečně nestará.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.