Aktuálně: 2 593 inzerátů264 603 diskuzních příspěvků19 208 uživatelů

Konec ohňostrojů - vítězství zdravého rozumu

keriton
keriton 01.01.2026, 12:20:13 xxx.xxx.66.19

U nás byl výrazný klid do té půlnoci, sem tam nějaké bouchnutí, ale fakt málo. Od půlnoci do jedné to bouchalo fest, uričtě míň jak loni, ale stejně přímo před okny.

Ty zóny jsou sice hezký nápad, ale pořád zbývá ve městě dost míst, kde se bouchat smí, a třeba i před naším barákem 🙂

Sarah01
Sarah01 01.01.2026, 12:25:49 xxx.xxx.162.253

Já jsem zaznamenala zlepšení určitě, bouchalo to jen o půlnoci kousek naproti u jednoho baráku v zahradě, jinak nikde, aspoň jsem neslyšela. Ale vím od známých kolem Brna nebo Prostějova, že to tam lidi pojali jako protest proti zákazům a běhaly tam s rachejtlema i děti. Myslím, že klid bude, až se to úplně přestane prodávat.

Sardullah
Sardullah 01.01.2026, 13:26:07 xxx.xxx.221.235

Já bych řekla, že u nás tak nějak standardně jako každej rok…jako možná trochu míň nějakýho střílení přes den a pak po půlnoci asi 15 minut hromadně.

Ale tak u nás je většina ulic mimo zakázaný zóny…

Myslím, že toho asi líp zhodnotí lidi, kteří žijou tam, kde se stžílet nesmělo.

Irma19
Irma19 01.01.2026, 13:35:58 xxx.xxx.173.223
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 01.01.2026, 13:26:07

My jsme v červené zóně, ale mám právě dojem, že efekt zákazu je dost nevýrazný.

Xerxova
Xerxova 01.01.2026, 14:12:06 xxx:xxx.f18:7b13

u nás bylo výrazně klidněji - jindy byl rachot od Vánoc, tentokrát až na drobné výjimky byl klid. A na Silvestra sice rachejtličky byly po celý večer - ale v množství malém - a rachot kolem půlnoci sice byl - ale rychle ustal. Jen tedy nějaká rodinka se jala po půlnoci střílet na chodníku přímo u plotu směr naše zahrada… a na ty jsem houkla z balkónu, ať se laskavě někam posunou… A odkráčeli… a byl klid. Yoda vůbec rachejtle neřeší, ten je v tomto ohledu nad věcí

Doron
Doron 01.01.2026, 14:25:04 xxx.xxx.167.147

U nás obrovský posun k většímu klidu, bylo to mnohem kultivovanější, jsem spokojená.

impact
impact 01.01.2026, 15:53:05 xxx:xxx.fe65:ebbe

U nás taky klid. Do půlnoci třikrát někdo strašil s ohňostrojem, ale jinak ani petarda. Asi deset minut před půlnocí projeli policajti s houkačkou přes město a to asi všechny dostatečně vyděsilo. Až jsem měla dojem, že letos žádnej ohňostroj neuvidím. 😆 Nějací jednotlivci byli, ale trvalo to asi patnáct minut, než se osmělili další a vylezli a tím ven. 😆

Nicméně počítám, že se to příští rok vrátí k normálu, když lidi zjistili, že se vlastně nic neděje a nic jim za to nehrozí.

Sardullah
Sardullah 01.01.2026, 16:55:05 xxx.xxx.221.235

Já to fakt nechápu… pyrotechnika není úpllně levná sranda a člověk by teda předpokládal, že to lidi kupujou, aby s tím tak nějak oslavili Nový rok… 

No tak ne… tak nějak jsem si naivně myslela, že to teda všicí disciplinovaně vystříleli po půlnoci… no tak omyl, teď nějací sousedi asi zjistili, že za dveřms jim zbyla ještě jedna taška s pyrotechnikou a tak to teď 10 minut odpalovali.

Jako tohle je prostě na dvě věci… ve městě si myslím, že nej problém mají majitelé zvířat, které se petard bojí… a dobrá, tak ten Silvestr, je to 15-20 minut a víme kdy… to člověk dá, klidně se se zvířetem zavře do koupelny, pustí si hudbu a přežijou to, ale nejhorší jsou ti jednotlivci, co střílí před a po…

Georgi (neregistrovaný) 01.01.2026, 16:56:37 xxx.xxx.132.58

U nás se to zklidnilo o půlku. Hlavně dali pokoj u koní. A na rozdíl od jednoho roku nazpět, jsme v seniku pro koně nenašli žádnou spálenou petardu. Nejhorší je když se lidi v domnění, že se uklidí bokem , jdou odpálit petardy kousek od seníku . 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.