Aktuálně: 2 397 inzerátů268 037 diskuzních příspěvků19 290 uživatelů

Pastevní ustájení, bahno a mimino

Buggyra
Buggyra 11.12.2025, 14:51:38 xxx.xxx.198.226

300 m bahnem k závoře? To je součást výběhu? A ta závora je uprostřed výběhu? To je vostrý.

Asi neuvažujte a stěhujte, tohle vám to malé dítě ani v bahně neujde a kočár tam rvát si neumím představit.

A nebo (!) si prostě zaplaťte hlídačku na dítě. Nějakou študentku, maminu na mateřské, čilou důchodku. Nebudete muset zpevňovat, hlídačka se bude hodit i na jiné aktivity než na koně a dítě bude pořešené. A vy můžete dál amazončit 😀

Anonymní (neregistrovaný) 11.12.2025, 15:02:45 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.12.2025, 14:51:38

Ano, take jsem to zvazovala jako variantu 😀 to hlidani 😀 ale nevim, jetsli na to uz pak zbudou penize.

No opravdu vsem diky za podnetne reakce!

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.12.2025, 16:37:35 xxx:xxx.3f60:42a6

Já vám k tomu řeknu jediné (a už jsem to tady kdysi říkala)… vlastnictví koně je častokrát psycho samo o sobě…..pokud máte pocit, že je to zbytečný stres nad rámec, změňte to. Koně nám mají dělat radost s ohledem na jejich potřeby. Pochybuji, že tohle je na dojezd jediná stáj, kde Váš kůň dokáže být spokojený, už nejsme v devadesatkách a osvěta je už velká. 

Jen se nebát udělat změnu, znám to, také to zrovna řeším. Ale údělem koně v ustájení je prostě čas od času změnit lokál. Zas na druhou stranu se jim kolikrát horší věci nedějí a jak říkala moje máti, živit není peříčko, pro lidi ani pro koně. 

Jesie
Jesie 16.12.2025, 10:46:51 xxx.xxx.224.171
JanaJanaJanaJana:

Já vám k tomu řeknu jediné (a už jsem to tady kdysi říkala)… vlastnictví koně je častokrát psycho samo o sobě…..pokud máte pocit, že je to zbytečný stres nad rámec, změňte to. Koně nám mají dělat radost s ohledem na jejich potřeby. Pochybuji, že tohle je na dojezd jediná stáj, kde Váš kůň dokáže být spokojený, už nejsme v devadesatkách a osvěta je už velká. 

Jen se nebát udělat změnu, znám to, také to zrovna řeším. Ale údělem koně v ustájení je prostě čas od času změnit lokál. Zas na druhou stranu se jim kolikrát horší věci nedějí a jak říkala moje máti, živit není peříčko, pro lidi ani pro koně. 

Ámen 🙂

JL (neregistrovaný) 28.12.2025, 20:59:17 xxx.xxx.123.81

Z popisu to nezní úplně tragicky, nicméně zásadní asi bude, jestli existuje lepší alternativa. Určitě bych to zkoumala v období nejhoršího bahna, když je umrzlo nebo sucho, svět vypadá všude líp 😀 
Nevidím zásadní problém v prostém příchodu a opečování koně s dítětem, klidně jde i vyprocházkovat. Nosítko/šátek je samozřejmost, je potřeba, aby kůň nebyl úplný debil, který šlape a skáče na lidi. Kdyby se v tom bahně muselo kydat, viděla bych to nehratelně - je to těžší pohyb a na jednom místě, dítě začne brzo vřeštět. Ale procházka s batůžkem (čti potomkem) a koněm je super. Mně to s malým dítětem zachránilo duševní zdraví, mladá se naučila spoustu věcí, dítě se vyvenčilo, já měla pocit, že dělám i něco normálního… 
A jako jo, dítě bude mokré a od bahna, bude to chtít igelitový pytel na obečení a převléknout na cestu domů, až bude chodit. Ale přijde mi fajn to moc neprožívat, naše děti se klouzaly po bahnitém břehu po zadku a byl to kopec srandy; návštěva koukala mírně šokovaně. Ono to dítě bude mokré a od bahna i v nejluxusnějším ustájení, protože máloco je lepší zábava; jen tam bude rodič moct pokřikovat “nelez do té louže! okamžitě jdi zpátky na hřišťátko! nesahej do toho bahna!”… 
Čili já bych prozkoumala, jestli je lepší varianta a rozhodla se podle koně. Protože lepší ustájení, kde budu řešit, že kůň hubne/stresuje/nehýbe se bude změna celkově k horšímu…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.