Aktuálně: 2 333 inzerátů269 363 diskuzních příspěvků19 331 uživatelů

Zánět močáku nebo rakovina?

drvodelkafialova
drvodelkafialova 06.02.2026, 10:08:46 xxx.xxx.171.147

Zdravím. Mám takový nepříjemný dotaz. Jedna z našich fen, (8let, kastrovaná, kříženka berňáka) doktorka má u ní podezdření na rakovinu močové trubice. Fena je veselá, zjevně ji nic nebolí, hraje si, žere, hlídá. Začala často močit, ale po kapkách, tak jsme šli na veterinu. Veterinářka udělala sono a musela ji vycévkovat, protože měla hodně plný močák. Na sonu nebylo vidět jinak nic. Už tehdy mě upozornila na možnost, že by to mohla být rakovina. 

Teď dobrala antibiotika, bere léky na podporu m.trubice, močí míň často, ale zdá se mi že málo .

Jak říkám, nevypadá že by jí něco bolelo nebo tak, jak moc je pravděpodobná rakovina? Veterinářka mi řekla, že to teď v podstatě poznat nejde, měla prý obdobný případ, poslala vzorky do lanoratoře a víceméně rakovinu nepotvrdili ani nevyloučili. 

Pokud by měla bolesti, dáme jí uspat, ale nepřipadá mi to zatím tak. Takže jí spíš pořád sleduju. Máte někdo s tímhle zkušenost a je něco , co bych ještě měla udělat? Jak moc je velká pravděpodobnost, že to je rakovina?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.