“Výpočet hodnot tu uváděla už kdysi myslím že megi :” nene, ten text je můj, téměř slovo od slova /jen výraz “grancle” nepoužívám a není to tak, že je vše vysokou teplotou a tlakem zničeno a nahrazeno premixem (nahradit bílkovinu můžete přidáním např. surovinou jménem drůb. protein, jenže tuto surovinu musíte ve složení uvést, a protože jsem taky často říkala, ať se takové surovině vyhneme, tak…)
příště, až budete, pane Lupus4, zase něco citovat, tak citujte, neměňte obsah, to pak nedává smysl, nebo si o průmyslově i domácky vyrobených krmivech načtěte to, co já, a vytvořte si svou “příručku”
tyhle BC lamb jsou možné pro psy (dyž za to teda je někdo ochotný vyhodit takovou hromadu peněz a esi už má Vafo někde v Evropě extrudér schopný makat do osmdesáti stupňů) alergické na spoustu různých zdrojů bílkovin - je tu jehněčí, rýže a losos (špinavý olej pro zvířata neberu jako neškodný pro alergika), takže pokud pes není alergický na tohle, cajk
za stejné peníze můžu mít tohle:
losos (53,5 %, z toho dehydratovaný losos 43,5 %, čerstvý losos 10 %), batáty, vepřový tuk (12 %), brambory, sušené řízky z cukrové řepy, kvasnice (0,5 %), olej z lososa (0,5 %), minerální složky, extrakt z čekanky (přírodní zdroj FOS) (0,085 %), mannooligosacharidy (MOS) (0,05 %), glukosamin (0,05 %), síran chondroitinu (0,045 %), MSM (0,04 %), extrakt z Jukky Mojave (0,015 %), řasy (Ascophyllum nodosum), sušená rajčata, petrželová nať, extrakt z brusinky, kurkuma (0,01 %), taurin 2000 mg/kg
takže musím domácí výrobu ignorovat, protože se z nás pokouší dělat blbechky
asi každé granule (lisované, sušené i pečené stejně jako extrudované) jsou víc jak z poloviny cukry
ona by ta granulka nedržela pohromadě
ale stále to není pro kachny,
odpradávna dostávali psi obilí, obilí, luštěniny, obilí… zbytky… a stopové množství masa, ti velcí rozhodně
výjimkou byli psi lovečtí, patřící šlechtě povětšinou, zbytky lepší a větší + vyhřívaná stáj (ale to je také rozdíl v tělesné schránce, lurcher/chrt/vlkodav/atp. x bernardýn)
hromada cukrů je zbytečná pro mini gaučpsa
takové ztraceno v překladu…