anonymní (neregistrovaný)01.02.2010, 08:42:31xxx.xxx.148.219Dobrý den .Dnes ráno jsem zjistila že moje kachna pižmová snesla první vejce jen tak do slámy.Chtěla jsem se zeptat jestli to není nějak brzy v únoru.Myslela jsem že začne třeba snášet až jí tam dám nějakou bedničku .Stejně si myslím že asi z toho nic nebude protože ona na to vejce jenom kouká a ani jsem neviděla že by na něm seděla.Mám jí ho tam nechat a nebo ho mám odstranit.Ještě jsem chtěla říct že tata kačena jěště nikdy neseděla tak možná neví co má dělat.Díky za radu.Dana
Marman01.02.2010, 11:10:51xxx.xxx.132.58Je to klidně možné. Jedna naše kachna už má celou proceduru za sebou. Měla vejce a vyseděla je. Nalíhnulo se 8 káčat. 5 přes den kdy jsem nebyl doma umrzlo, 3 jsem vzal do tepla a do dvou dní zůstalo jen jedno, to zatím bojuje a vypadá to dobře. Ani jsem nevěděl že sedí. Hlídejte jestli ponese dál, vejce bych jí prozatím nebral pokud máte kachnu v teple. Je trošinku brzy máte pravdu, co naděláte.
Marťan01.02.2010, 15:53:59xxx.xxx.53.187Pižmovky mi v únoru snášejí běžně, sice ne takhle brzo ale většinou tak v polovině. Vajíčko jí nechte ona nasnáší další, na jednom vajíčku nesedí to by se líhlo dříve než ostatní. U prvniček se mi nestalo nikdy že by nesedly ale párkrát kachnata při líhnutí uštípaly. Stále je ještě mráz takže když vajíčko promrzlo tak se z něj nic nevylíhne.
anonymní (neregistrovaný)02.02.2010, 08:09:40xxx.xxx.148.219no já je mám ve zděném chlívku kde mají plno sena .Tak snad to vajíčko nepromrzlo.a dnes jsem ráno koukala a ona na tom hnízdě sedí.Prosím vás za jak dlouhou dobu snese další vajíčko?
Děkuji vám za odpověd.Dana
d.fojtik21419.02.2010, 19:30:53xxx.xxx.38.92nemějte obavy kachna obden snese 1 vejice a až jich bude mít kolem 15 v nejbliších dnech zasedne . sedí 27 dní. plus - mínus