Přesně si nevzpomínám cenu, ale viděla jsem duhovky jedné chovatelky v Německu. Byly nádherné i ta cena byla pěkně mastná, proto jsem se jen závistivě dívala na tu krásu a tím to končilo.Myslím že šlo o cenu asi 5tis.Kč za kus., ale nevím určitě jestli to nebylo víc.
Jestli to náhodou nebyly barevné perlové, je to téměř to samé a laik nepozná rozdíl mezi duhovou a barevnou perlovou. U nás chová duhové andulky několik málo chovatelů a ten kdo je má je neprodává (pouze vyměňuje pro nepříbuznost do chovu), tím více ne na burze. Za 150,-Kč seženete obyčejnou andulku od chovatele co jich chová ve voliéře 150 ks. Pakliže má někdo kvalitu neprodá za tuto cenu ani obyčejnou andulku.
S duhových andulek se udělao něco extra, přitom je to andulka jako každá jiná ... díky vysoké poptávce si můžou pridejci cenu vyšroubovat nahorů, pěkné duhové seženete možná okolo 300 kč ... cena 5 tis za kus bude nejspíš za výstavní, tohle není pro "normální" chovatele.
Jó kdyby to byla výstaví :-D), má určité chyby a to pozná rozhodčí, ale hezká na fotce je, že jo. No mladí po něm jsou taky fešáci, ale taky ne výstavní. :-D) a to je právě ten rozdíl v tom jak kdo prodává, a jak kdo chce koho napálit. Mazat med kolem pusy dokáže každý, ale říct pravdu o svém chovu už málokdo.
Pro 193.236 kdyby jste se odtajnil, určitě by se nám lépe komunikovalo. Přesto ale vidím že pán nebo dáma ???) je znalec, tak si určitě všiml, že právě dnes jsem obě fotky jak duhové, tak perlové uveřejnila zde na diskusi, stačí si prohlédnout, fotky bych zadávala dnešního dne dvakrát.
Jinak vystavní andulky nechovám ani se na andulky nespecializuju, mám je jen protože se mi líbí jejich mutace, takže se mnou budete těžko hovořit na nějaké odborné úrovni. Andulky chovám jako tisíce jiných chovatelů pro radost.
fotky jsem viděla, č.3 bych si s duhovkou nespletla, pořád ale čtu varování, že se špatně rozlišuje BAREVNÁ perlová a duhovka, tak abych se nešvihla. Duhovky chci poprvé, jinak andulky chováme už 30 let, ne výstavní, jen obyčejné. Při cenách duhovek bych nerada, aby mě někdo ošidil. Jinak chováme střední austrálii, ale andule miluju a nikdy v chovu nechybí, nemáme jich mnoho, vždycky tak 3 - 4 páry.
Ahoj lidi, mé oblíbené téma :-). Škoda zase těch hádek :-(.
Pokusím se odpovědět poctivě. Cena duhových je velmi různá, rozhodně je bližší výstavním andulkám než klasickým barevným. Je to dáno množstvím, trošku jiným způsobem chovu a také složitostí docílení požadované barvy. Takže milý zadavateli, když budete mít štěstí koupíte duhovku třeba i za 120,- na burze v přepravce plné různobarevných andulek, takový chovatel většinou s prominutím ani neví, co prodává. Když budete mít smůlu, naletíte na inzerát rádobychovateli 100% duhových andulek a za 500,- si dovezete domů pěknou perlovou. Za 5 let chovuˇvím v ČR o 7 cílených chovatelích věnujících se jejich chovu. Ti mezi sebou většinou jen vyměňují. V zahraničí je chov duhových andulek na jiné úrovni, a cena se pohybuje od 1500,- do 3000,-. Pokud však nebudete vědět co k ní spárovat, pravděpodobně se duhových mláďat nedočkáte. Přeji hodně štěstí v chovu. Přikládám pár fotek z dnešního dne.
děkuji paní Petře za odpověď, to je přesně to, z čeho mám obavu, dostala jsem nabídku na koupi mláďat za 300 a 400 kč s nabídkou vytvoření nepříbuzného páru a nerada bych se spletla.