Aktuálně: 4 886 inzerátů174 952 diskuzních příspěvků17 759 uživatelů

Komentáře ke zvířeti

Nosorožík kapucínek

Vaše jméno:
Text komentáře: *
Napsáno je 0 a zbývá 500 znaků.
Dnes jsme nosorožíka vyfotografovali večer na terase u Jadranu.
Dnes jsem v práci objevila brouka,někdo říkal,zeje to chroust,ale já jsem přišla na to že je to úplně jiný brouk právě nosoroznik kapucinek,moc pěkný a zajímavý brouk
Spatřila jsem ho v Teplicích (v Čechách)samice si to pochodovala přímo v centru Teplic kolem 21hod.
Našla jsem jej při úklidu na schodech už mrtvého
Nález samičky nosorožíka na zahradě na kamenné terase, cca. ve 20 hod. Nosorožíka ponechán svému osudu, schoval se před dešťem. Poskytl mne a mým dětem krásné večerní pozorování. Dřevěný odpad i kompost na zahradě máme. Jivno u Českých Budějovic.
Dvě samičky sebrány dnes v noci na plzeňském vlakovém nádraží.
Zítra večer již budou mít nový domov v chráněné doubravě na Katovické hoře.
Bělá pod Bezdězem Česká Brána - nosorožíky už se kochám pár let na naší zahradě.
Daří se jim v kompostu i v zákonech. Jsou ohromující .
Nalez samce v lokalite Polevsko- Novy Bor. Silnicka u bikeparku. Odsunut mimo silnici.
Na chodníku před domem jsem našla brouka Nosorožníka kapucínka. Viděla jsem tohoto brouka poprve. Schovala jsem jej do zahrádky, obklopila starým dřevem
Našel jsem si tuhle stránku, protože jsem toho brouka viděl poprvé. Lezl po prašné cestě a to ve dne, bylo 11:15 hod, 19°, místo Kundratice (Vysočina), 5.7.2021, jedinec byl samec. V okolí není žádný úkryt, který dle popisu vyhledává. Dle jeho nohou jsem si myslel, že leze po stromech a tak jsem ho dal do houští, ke starým klackům. Viditelně jsem to odhadl dobře. :-)
Samička a spousta larev ve starém kompostu na zahradě v Černošicích. Asi radši nepřeházíme kompost celý, a část budeme muset přehodit do nové hromady, aby měli čas :-).
Loni jsme měli v bramborách asi 50 larev bramrory po zasazení máte v zasypané totiž pilinym koňským hnojem o vrstvě 10cm, a letos když jsem kopal prvních pár keřiků, tak už jsem našel dva pěkně velký parecky okolo 4 cm a obří larvy okolo 10cm. Asi se jim u nás zalibylo. Napodzim jim přivezu poradnou hromadu hnoje ať jich je vice :-)
Dnes ráno, Břeclav u Gumotexu, na chodníku samička nosorožíka.
Na večerní procházce nalezen kousek ležící na zádech. A neuměl se otočit. Dali jsme ho pod stromky na mulčovací kůru, tak snad se mu tam bude líbit. Lokalita: Opava
Nalezli jsme 3 nosorožíky - 2 samice a jednoho samce, nádherné kousky, na zahradě s množstvím keřů a kůry z lesa a štěpků z ořechu...samec měřil 4 cm
Nene 15
My jsme našli 10 nosorožníků kapucníků a snažíme se je chovat protože spadly do bazénu
Zdravím. Našel jsem 2 máš na, ale nejsem si již zdá jde o nosorožika či ne. Může někdo poradit?? Byly navráceny na místo nálezu.
13.9.19 nalezena samicka brouka na benzinove pumpe v Bakově nad jizerou.vypustěn o tři kylometry dal v dubovem lesiku. Moc hezký brouk :-)
Dnes v praci jsem nasel nosoroznika je to samec. Bohuzel nema jednu polovinu ochranyho krunire a na predni noze nema ten dil s drapky . Jinak je celkem pohyblivý. Nevi nekdo kam ho umístit nebo jak mu pomoci ?