Aktuálně: 4 853 inzerátů175 261 diskuzních příspěvků17 761 uživatelů

Komentáře ke zvířeti

Mravenec obecný

Vaše jméno:
Text komentáře: *
Napsáno je 0 a zbývá 500 znaků.
MOHLO TO BYT VIC ODBORNEJSI K CHOVU
Dokonce i ve městech, pokud si večer po velice teplém dni sednete pod lampu, světlo přiláká velké množství mravenců. Byl jsem v kině v obchodním domě a pod lampou jsem chytil 11 matek. Jen se dejte pozor, ať si nespletete samičku druhu Lasius se samičko Tetramorie. Tetramorie je hubenější, má tenčí abdomen. Lasius má abdomen tlustý a téměř nalepený na thoraxu, zatímco Tetramorie má takový jak kdyby ocásek.
Pro případ, že by někdo chtěl chovat kolonii Lasius niger, což mohu doporučit, jedná se o jeden z nejpopulárnějších druhů, jak mezi začátečníky tak pokročilými chovateli, tak královnu chytíte hlavně začátkem července, nikoliv v březnu, jak chybně uvádí jeden z komentujících. Lasius létají koncem května přes červenec i srpen. Letos (2018) se rozletělo obrovské množství královen hned jak se oteplilo 2.-5. července. Dalo se chytit desítky matek všude v blízkosti lidských obydlí.
Popisek je dobrý, ale na obrázku není Lasius niger, nýbrž dělnice Formica rufa, což je obrovský rozdíl, tyhle dva druhy jsou naprosto odlišné jak ve vzhledu, tak v chování, hlavně pro antkeepery. Hlavní rozdíl najdete u zbarvení (hlavně na hlavičce) a v části mezi thoraxem a abdominem. Mravenci z druhu Formica mají špičatý výstupek mezi thoraxem a abdominem (tělíčko a zadeček) u Lasius takový výstupek nenajdete.
začátkem března...pod prohřátým placákem...pokud máš bagr, můžeš i teď
Zdravim rad bych jsi zalozil kolonii jsem zacatecnik ,, muzete mi poradit kde muzu ted na podzim sehnat mladou kralovnu od Mravence Obecneho ? prosim piste rady na Emil: mnich.mn@seznam.cz dekuji klidne rady k chovu ,, hlavne kde sehnat kralovnu dekuji