Aktuálně: 4 938 inzerátů174 284 diskuzních příspěvků17 751 uživatelů

Komentáře ke zvířeti

Vosík francouzský

Vaše jméno:
Text komentáře: *
Napsáno je 0 a zbývá 500 znaků.
Dobrý den, můžu se prosím zeptat co takový vosíci živí ? Protože jsem našla jednoho zmrzlého na chodníku tak ho teď mám doma v teple a až bude svítit sluníčko tak ho pustím
Náhodou mne napadlo o silvestru zvednout odloženou ocelovou hlavu válce z doživšího trabanta. Asi jsem koukal dost udiveně, na oceli bych přezimování nehledal. Samice se jen málo pohybovaly, mohl jsem si je prohlížet zblízka.
15. března vyletěla první, do dvou dnů pak všechny. Založily hnízda po zahradě, můžete je přikrmovat kuřecím masem (vyžerou i vnitřek kostí).
Dobrý den z Přerova. :-)
Už druhým rokem, v kokosovém ořechu s otvorem, který je zavěšen u mého okna v ložnici mám "spolunájemníky" v podobě vosíků francouzských. Původně jsem kokosovou "kukaň" zavěsila pro ptáky ale zájem nebyl. Je fajn je pozorovat. Jsou opravdu krásně zbarvené, u stropu si vytvořily komůrkové hnízdečko a starají se o rodinku. ;-) Pozoruji je i z blízka a jsou opravdu klidné. Nebo-li, "Jediný způsob, jak žít, je nechat žít" Gándhí.
Pohodové dny všem přeje Dana :-)
Již několik let se mi líhnou v únoru v bytě vosíci z květináčů,které jsem měla přes léto s květinami letnit na zahradě.Protože v místnosti vždy uhynuli,snažím se je opatrně odchytit a pustit ven.Zda přežijí chladnější počasí mi není známo.Jak jim zajistit bezpečné přežití mi není známo.