Aktuálně: 5 145 inzerátů172 502 diskuzních příspěvků17 716 uživatelů

Život slůněte v ZOO Ostrava v ohrožení!!!

Život slůněte v ZOO Ostrava v ohrožení!!!
Ing. Zbyněk Pokorný 06.02.2014, 20:21
2 198 2 minuty čtení

O porodu slonice Vishesh v ostravské zoo jsme vás informovali před pár dny. Radostné okamžiky nyní vystřídal strach a obavy o život slůněte. Mládě zatím odmítá přijímat potravu. Bylo odděleno od matky. Ošetřovatelé nechtějí myslet na stejně smutný konec, který potkal zoologickou zahradu v Ostravě před třemi lety, tehdy malé slůně uhynulo po pár týdnech života.

Matčiny struky slůně sice najde, ale sací reflex u něj nefunguje. Na dnešní noc oddělili ošetřovatelé slůně od matky a snažili se jej celou noc napojit z láhve. Bohužel bez úspěchu. Ráno tedy vrátili slůně k matce s nadějí, že se konečně napije. Nestalo se tak, proto museli ošetřovatelé přistoupit k umělému krmení sondou přímo do žaludku. Slůněti byl vpraven do žaludku roztok mateřského mléka a glukopur pro dodání energie. Nyní nemají návštěvníci naději vidět slůně ani přes sklo, je v totální izolaci.

Ihned po porodu vypadalo mládě mnohem lépe než slůně před třemi lety, které nebylo takto dobře vyvinuté. Nyní jsou však prognózy značně nejistě. Držme slůněti palce!

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat