Aktuálně: 5 019 inzerátů173 898 diskuzních příspěvků17 749 uživatelů

Na co nezapomenout při pořízení pejska?

Reklamní sdělení
Na co nezapomenout při pořízení pejska?
Profizoo.cz   08.09.2015, 10:00
2 775 2 minuty čtení

Radujete se z pořízení nového čtyřnohého kamaráda, výběrem vámi vysněného plemena ovšem proces pořízení ještě nekončí. Jak zajistit, aby se pejsek cítil při příchodu do nového domova spokojen a rychle se zabydlel? Máme pro vás několik typů, na které byste neměli zapomenout.

1. Pelíšek

Před příchodem nového mazlíčka si promyslete, kde mu vytvoříte jeho místo, každý pes potřebuje svůj prostor, kde se bude cítit pohodlně, bezpečně a bude moct v klidu odpočívat. Pelíšek přizpůsobte velikosti daného plemena, větším rasám postačí deka či větší pelech na vhodném místě, menší plemena se cítí bezpečně v malých pelíšcích či kukaních.

Na co nezapomenout při pořízení pejska?

2. Miska

Neměli bychom zapomenout vybrat také misku pro psy. Každý pejsek potřebuje svou misku na vodu a krmení, bude na místě, ke kterému bude mít vždy přístup. Vybírat můžete z velkého množství druhů, které se liší velikostí, materiálem či vzhledem. V nabídce nechybí ani cestovní mističky, které jsou dobře skladovatelné, když vyrážíte na cesty.

3. Krmivo

Velmi důležité je zajistit správnou životosprávu pro jeho zdravý vývoj, je několik možností, jak budete pejska krmit, vybrat můžete například maso, granule, BARF. Podstatné je zajistit kvalitní krmivo, které bude mít vliv na vitalitu, lesklou srst či zdravé zuby vašeho psa. Zejména u štěňat bychom měli myslet také doplňování dostatku vitamínů a minerálních látek.

4. Hračky pro psy

Důležité jsou také vhodné hračky, které pejska zabaví a vyhnete se tak snáze nepříjemným situacím, jako je poničení nábytku či bot, zejména pak u štěňat, která jsou velmi hravá. Při výběru si dejte pozor na optimální velikost hračky vzhledem k velikosti svého psa, nabízí se různé velikosti pro menší či větší psy. Koupit můžete také různé dřevěné, provazové, gumové, látkové či plyšové hračky pro psy. 

Na co nezapomenout při pořízení pejska?

Výše uvedené typy představují nejdůležitější potřeby, které byste měli obstarat před příchodem nového pejska domu. Další věci můžete zajistit časem, jako například kartáč, psí šampon, obojek, vodítko či kleště na drápky.

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat