Ostatní ptactvo - články

Zkušenosti z chovu astrilda žlutobřichého

Astrild žlutobřichý patří do rodu Estrilda. Ve volné přírodě obývá severovýchod a východ Afriky, od Etiopie až po jezero Njasa. Přírodovědci rozlišují dva poddruhy a to sice astrilda žlutobřichého keňského...
18.03.2019, 15:00 427 zobrazení 0 komentářů
Zkušenosti z chovu astrilda žlutobřichého

Hýl křivčí

V dnešní době se mezi chovateli exotického ptactva nachází i poměrně hodně obdivovatelů pěnkavovitých ptáků. Někteří snad uvítají následující řádky zaměřené na chov hýlů. Hýl křivčí se vyskytuje celkem v jedenácti poddruzích....
15.03.2019, 15:00 502 zobrazení 0 komentářů
Hýl křivčí

Chov holoubka diamantového

Holoubek diamantový je nejrozšířenějším zástupcem malých holoubků. Ve volné přírodě obývá Austrálii, kde se vyskytuje na celém kontinentě vyjma jižního a jihozápadního pobřeží. Narazit na něj můžeme v suché a teplé...
28.01.2019, 16:00 685 zobrazení 0 komentářů
Chov holoubka diamantového

Astrild rudočelý a jeho chov

Astrild rudočelý je drobný pták z řádu pěvců, čeledi astrildovití a rodu Pytilia. Tento rod představuje pouhé čtyři zástupce, jsou jimi: astrild pestrý, astrild rudokřídlý, astrild žlutohřbetý (též nazýván astrild Wienerův)...
16.01.2019, 18:30 569 zobrazení 0 komentářů
Astrild rudočelý a jeho chov

Chov krkavců

Krkavec velký (Corvus corax) je pták z čeledi krkavcovití. V dřívějších dobách se v naší krajině téměř nevyskytoval a až v posledních desetiletích se k nám opět vrací. Dnes se dokonce chová i ve voliérách...
04.12.2018, 17:00 1365 zobrazení 0 komentářů
Chov krkavců

Chov tukanů a turak

Následující článek je zaměřen na skupinu méně častých chovanců v našich voliérách. Nicméně se jedná o velice atraktivní ptáky, jak svým zjevem, tak i chováním. Chov tukanů Tukani jsou specifičtí tím,...
29.03.2018, 17:00 5156 zobrazení 0 komentářů
Chov tukanů a turak

Labutě v zimě nezamrznou

Labuť velká je krásný a majestátný pták, který imponoval člověka již od pradávna. V dřívějších dobách se často chovala v parkových a zahradních rybnících. Labuť velká patří k nejtěžším létajícím ptákům na...
03.03.2018, 15:00 1721 zobrazení 0 komentářů
Labutě v zimě nezamrznou

Zimní výskyt krkavcovitých ptáků v České republice

Hlavním obdobím ptačích migrací je bezesporu podzim. Spoustu druhů od nás odlétá přečkat nepříznivé období do teplých krajin. Někteří ptáci naopak přilétají, aby strávili zimu v našich klimatických podmínkách. Jedněmi z nich...
08.12.2017, 16:30 1813 zobrazení 1 komentář
Zimní výskyt krkavcovitých ptáků v České republice

Je nutné dávat ptákům budky?

Spousta lidí si klade tuto otázku. Proč sami sobě přiděláváme práci, když ptáci přece umí stavět i vlastní hnízda ve větvích. Bohužel tak jednoduché to není. Každý, kdo se jen...
20.11.2017, 15:15 1692 zobrazení 0 komentářů
Je nutné dávat ptákům budky?

Čápi a jejich početnost

V našich zeměpisných podmínkách se můžete setkat se dvěma zástupci čeledi čápovitých. Na celém světě pak žije 19 druhů. Hojnější je u nás čáp bílý. Který je kromě střední a východní...
17.11.2017, 15:30 886 zobrazení 1 komentář
Čápi a jejich početnost
Položek na stránce: 10 20 50 100
Zobrazené záznamy 1 - 10 (celkem 82)