Aktuálně: 4 978 inzerátů174 008 diskuzních příspěvků17 750 uživatelů

MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně

MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně
Ing. Zbyněk Pokorný 09.03.2024, 12:00
224 2 minuty čtení

Unikátní výstava představující extrémně zvětšené exponáty hmyzu v nádherném detailu. Modely dosahují velikosti až pět metrů a váhy jedné tuny. 

Na více než dvaceti exponátech objevíte sebemenší detail pouhým okem. To je výstava zástupců hmyzí říše na brněnském výstavišti v pavilonu H. Původně měla výstava probíhat do konce ledna 2024, ale vzhledem k dosavadnímu velkému zájmu je prodlužena do 31. 3. 2024. Tedy pokud jste to ještě do Brna nestihli, nezoufejte, ještě máte do konce března šanci!

Hmyz je nejrůznorodější skupina živočichů na Zemi. Představuje až 90 % všech živých forem a naše planeta je jim domovem více než 350 milionů let. Řada rostlin i živočichů je na hmyzu závislá a platí to i obráceně. Zkrátka a dobře, je to základ ekosystému naší planety Země. Popsáno je přibližně milion druhů, ale odhaduje se, že dalších 10 milionů zůstává nepopsaných

Na zhotovení exponátů pracovali tvůrci dlouhých 10 let a odpracovali kolem 15 000 hodin. Každý chlup se musel nabarvit, ohnout, předvrtat a nalepit. Každá noha, každá ploška se stokrát přeměřovala, brousila a malovala. Za každým broučkem jsou desítky hodin studia u makrolupy a následného ručního převodu do reality,“ svěřili se tvůrci. Výsledek rozhodně stojí za to.

V patře pavilonu H na brněnském výstavišti jsou navíc vystaveny velkoformátové snímky bezobratlých živočichů žijících na Pálavě. Tato fotogalerie vznikla ve spolupráci s AOPK (Agentura ochrany přírody a krajiny ČR). Moravské muzeum navíc poskytlo vitríny se skutečnými exempláři.

Přinášíme vám autentické fotografie z této výstavy:

MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně MegaBrouci – výstava hmyzu v Brně

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Podobné články

Může vás také zajímat