Aktuálně: 4 985 inzerátů174 055 diskuzních příspěvků17 750 uživatelů

Burza Zwolle

Burza Zwolle
Jan Šanda 27.02.2008, 21:59
8 075 2 minuty čtení

Zasílám kratší článek o výpravě do Holandska, konkrétně do Zwolle na jednu z největších ptačích burz v Evropě.

Nejdříve jsme doma pochytali papoušky, s sebou povezem dva samce eklektusů polychloros a vosmajeri, dále berem lori tříbarvé, lori mnohobarvé a pár alexandrů holubích.
Vyjezd byl naplánován z Konárovic (u Kolína) na 13:20. Po najetí na dálnici jsme se drželi směr Praha. V hlavním městě následovala cesta na Teplice. Cesta ubíhala vcelku rychle. V Německu pokračovala naše cesta k Dortmundu. V zemi naších západních sousedů mě zaujal vysoký počet větrných elektráren.

Burza Zwolle

Zwolle je vzdáleno od Německých hranic přibližně 40 km. Na cílové místo jsme dorazili ve 22:30. V jedné z restaurací byl domluven náš sraz s kamarádem a jeho přítelkyní ze Slaného, který s sebou měl lorikuly.

Byli jsme ubytováni od Zwolle cca 20 minut cesty automobilem. V jedné vesničce jsme měli totiž předem pronajatou chatku, kde na nás již čekalo přichystané jídlo a pití, ani vychlazené pivo v lednici nechybělo. Cena byla 30 euro za osobu. Ráno, brzy po rozednění, jsem vyšel ven. Na kanálech plavalo mnoho kachen, volavek a všemožné vodní drůbeže. Příroda byla opravdu krásná ale bohužel nebyly pořízeny žádné snímky protože stále panovalo mírné šero.

Burza Zwolle

Náš příjezd na burzu se o něco opozdil, jelikož jsme zaspali. „Odměnou“ nám za to byly dlouhé fronty u vstupní brány. Jelikož jsme vezli na prodej i pletivo, pořadatelé nás naštěstí ochotně pustili zadním vchodem. Samotná burza byla opravdu překrásná. Dle očekávání zde bylo k vidění mnoho ptactva, od malých amadin až po velké ara ararauny, kakadu golfin a ary zelenokřídlé. Někteří papoušci byli opravdu levní. Třeba výstavní andulky, které jsem koupil za 20 euro pár. Tak velké kusy jsem v životě neviděl.Ale na druhou stranu takový papoušek šedý žako byl podle mého názoru velice předražen. Jeho cena byla 1450 euro a pár 2700.

Burza Zwolle

Burza Zwolle

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Jan Šanda

Autorem od: 04.01.2014

Podobné články

Může vás také zajímat