Aktuálně: 5 561 inzerátů168 356 diskuzních příspěvků17 659 uživatelů

Dovolená bez mazlíčka

Reklamní sdělení
Dovolená bez mazlíčka
Ing. Aneta Baklová 20.03.2015, 18:15
2 400 5 minut čtení

Zvířata obohacují naše životy, ale bohužel s námi nemohou být neustále. Pokud jste hodně pracovně vytížení nebo plánujete dovolenou, jistě si lámete hlavu tím, kam umístit mazlíčka po dobu své nepřítomnosti. Jak by se vám líbilo svého miláčka svěřit do rukou profesionálů, kteří mají čas věnovat se mu celý den, umí mu poskytnout první pomoc a také poradit s jeho výcvikem, převýchovou či jídelníčkem?

Dovolená bez mazlíčka

Možnosti hlídání zvířat

O vaše zvířátko se jistě postará i soused, známý či někdo z příbuzných. Zvíře nakrmí a vyvenčí, ovšem problém se objeví v případě zranění nebo náhlého onemocnění zvířete. Většina lidí nebude vědět, jak se v takové situaci zachovat a jak zvířeti pomoci. Pokud nechcete využít možnosti ubytování mazlíčka v klasickém hotelu s kotci a velkou koncentrací zvířat, je na místě poohlédnout se po individuálním hlídání zvířat. Firma specializující se na hlídání mazlíčků se díky omezené kapacitě zvířat bude schopná vašemu miláčkovi věnovat celý den. Zvíře bude ubytováno v domácím prostředí, bude mít k dispozici zahradu a bude si užívat prvotřídní péče. Kromě hlídání psů a koček je možné také hlídání drobných zvířat (králíčků, hlodavců, papoušků, plazů a exotických zvířat). Pokud však máte obavy z negativních reakcí mazlíčka na neznámé prostředí, je možné ho hlídat u vás doma nebo za ním docházet tak často, jak si budete přát. Tento druh služby se hojně využívá především u hlídání koček, které bývají na své prostředí často velmi fixované. Mezi další poskytované služby patří hlídání a venčení psů a obstarání hospodářských zvířat. Venčení psů nemusíte využívat jen v případě, že víte, že se zdržíte v práci, ale i pokud jste doma a nemáte čas pejska vyvenčit. Doplňkovými službami k hlídání je poradenství v chovu zvířat, výcvik psů, sestavení výživového plánu pejskovi na míru, možnost profesionálního nafocení mazlíčka, kosmetické úpravy a prodej kosmetiky pro pejsky. Samozřejmostí je také pronájem klecí pro drobná zvířata a prodej pamlsků a hraček pro psy, kočky, králíčky a fretky. Stálí zákazníci získávají na službu hlídání slevu.

Dovolená bez mazlíčka

Jak hlídání mazlíčků probíhá?

Hlídání mazlíčka je nejprve nutné zarezervovat po e-mailu či telefonu. Pokud máte zájem o hlídání mazlíčka u vás nebo o venčení psa, realizaci služby vždy předchází společná schůzka, kde se proberou vaše požadavky a podepíše se smlouva a předávací protokol na klíče od vašeho bytu. V případě hlídání zvířete u zaměstnance firmy schůzka nezbytná není, vše se doladí již při rezervaci termínu a smlouva se podepíše při přebírání mazlíčka. Pokud nemáte čas nebo možnost zvířátko dovézt, je možné zajistit mu dopravu. V průběhu hlídání mazlíčka budete dostávat pravidelné zprávy o tom, jak se mu daří a prostřednictvím e-mailu nebo telefonu dostanete také několik jeho fotek. V rámci péče o zvířata u vás doma je kromě úklidu po mazlíčcích a nákupu samozřejmostí zalévání květin, vyvětrání, vyvezení popelnice nebo posekání zahrady. Není dokonce problém ani podávání léků mazlíčkovi v pravidelnou denní dobu.

Dovolená bez mazlíčka

Obecné podmínky přijetí mazlíčka na hlídání

Hlavní podmínkou přijetí psa na hlídání je zbavení vnitřních i vnějších parazitů a očkování proti vzteklině, psince a parvoviróze. Pes nemusí mít rád společnost jiných psů, ale musí dobře vycházet s lidmi. Ani přijetí hárající fenky není problém. Podmínkou přijetí kočičky je odčervení a očkování proti vzteklině. Očkovaní musí být i králíčci a fretky. Králíčci proti myxomatóze a králičímu moru a fretky proti psince a vzteklině. Očkování koček, králíčků a fretek však není nutné v případě hlídání u vás.

Dovolená bez mazlíčka

Profesionální hlídání zvířat

Firma Hlídání mazlíčků Petland vznikla roku 2011. Všichni její zaměstnanci jsou vybráni podle přísných kritérií, jsou vzdělaní v oboru a mají nepřeberné množství zkušeností se zvířaty. Vzdělání v oboru je klíčovým faktorem ovlivňujícím kvalitu poskytovaných služeb. Zaměstnanci tak rozumí nejen chování a neverbální řeči zvířat a dokážou tak předejít konfliktním situacím při venčení psů, ale znají také základy veterinárních disciplín, a tak umí včas odhalit nemoc zvířete a zvýšit tak pravděpodobnost jeho vyléčení. Firma dbá na zodpovědnost a profesionalitu, ale zároveň si uvědomuje, že náhody se dějí, a tak nepodceňuje ani pojištění. Firma je zároveň členem prestižní světové organizace zaštiťující společnosti zabývající se profesionálním hlídáním zvířat.

Ing. Aneta Baklová
Hlídání mazlíčků Petland
www.hlidanimazlicku.cz

Dovolená bez mazlíčka

Podělte se s námi o názor na tento článek →

Ing. Aneta Baklová

Autorem od: 20.03.2015

Podobné články

Může vás také zajímat