Aktuálně: 2 350 inzerátů269 005 diskuzních příspěvků19 318 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arosek

Arosek
Arosek 25.06.2024, 14:25:22 xxx.xxx.130.20

Smecka dekuje za pochvalu a ja jen doplnim historii naseho seniorhausu 🙂

Borka - vzata ve 4 letech z mnozirny
Gwen - nalezena pred vanoci vyhozena v lese, vek cca 12+
Happy - puvodni majitel se po 11 letech souziti v RD rozhodl jit do bytu a fena se mu tam nevesla. Toz “bydlela” v zahradkarske kolonii a jelikoz tam nechtela byt sama a zdrhala, vyfasla retez kolem krku
Imir - nalezen v jedne zapadoceske obci, ktera odmita platit peci/utulek a rozhodla o utraceni
Kitty - stara fena se proste prestala hodit doma 
Lea - rodina odmitla jinak zdrave fene zaplatit operaci za cca 12 000 a trvala na utraceni
Masa - metuzalemka. Pan ji v jejich 21,5 letech odlozil do utulku, protoze se cca 1x tydne doma pocurala
Nessy - v roce vzata od cikanu, kde bydlela venku u boudy na retezu (upozornuju vazi 6 kg)
Otis - v deviti letech skoncil v utulku, kdy prvnich 7 let prozil zavreny v kotci a dalsi dva roky si polepsil a byl zavreny na zahrade. Adotovala ho jedna pani v CR, ale jaksi po tydnu naznala ze pes nesplnuje jeji predstavy klidneho seniora
Saggy - Lunik IX. Vic rikat netreba

Nekteri vydrzeli par let, nekteri par mesicu, nekteri bohuzel jen par tydnu ☹️ Ale kazda minuta s nima stala za to a nemenila bych ani za nic!

Arosek
Arosek 25.06.2024, 10:59:21 xxx.xxx.130.20

A jeste jedna mrtvolka, nejak jich je nahore uz moc ☹️
Jen u Masenky nemam fotku “po” pac vypadala i po roce porad stejne 🙂

Obrázek
Arosek
Arosek 25.06.2024, 10:51:50 xxx.xxx.130.20

Jezis normalne se nedalo odolat a ja fakt prosla a otitulkovala fotky za tech … moc … let zpatky 🙂

A protoze fakt moc, tak si to dame nadvakrat … nejprve ti co uz tu s  nami nejsou ☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Arosek
Arosek 24.06.2024, 21:46:33 xxx.xxx.60.11
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 24.06.2024, 13:24:28

Hele asi jo, jako u vsech psu (a zvirat a lidi) jsou proste povahy ruzne. Ale ti toleri co znam ja jsou proste takovi “vnitrne neklidni”. 

Vlastne mi trochu pripominaji naseho autistu Otika kdyz k nam prisel. Vsechno bylo “juuu” a “jeee” a porad tlapkal a cumakoval a nevydrzel chvili sedet. Nastesti teda nekvicel. To u nas zastava Skvara 😀

Asi jediny celkem klidny tolery v ramci toho co popisuju jsem videla u Martiny Garove. Ta s nima zvlada jak toleri praci, tak praci podle nasich ZR a to teda smekam. 

Arosek
Arosek 24.06.2024, 13:04:46 xxx.xxx.130.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.06.2024, 11:22:42

Jj. Presne. 
Jako Fretka i Prim jsou kurna rychlici. Tolerum stacej, to v pohode. Ale jsou tak nejak jako klidnejsi uvnitr no, nevim jak to popsat.

Toleri furt tak nejak hopskaj, jsou jak na perku. A taky by mi jeblo z toho jejich knikani. 

Vlastne kdyz o tom tak uvazuju, tak Skvarek je maskovanej toler 😀

Arosek
Arosek 24.06.2024, 11:07:13 xxx.xxx.130.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.06.2024, 10:41:49

Tak musis taky brat v potaz, ze toleri maji mit od zakladu uplne jiny styl prace nez jine druhy retreveru. U nich “klidy pred zveri” vlastne vubec nebyly zadouci 😀
Ale jinak chapu a souhlasim. Taky by mi rupla cevka. A to mam doma slusny magory 😀

Arosek
Arosek 23.06.2024, 19:36:55 xxx:xxx.edc:e8b

Ehm … 

ja u svych stenat cenu vzdy uvadim. Jen presne jak pise Alenka - krom FB kde to proste nejde. Ale ono se staci optat … jen tak nejak civilizovaneji no. 

Protoze teda - pokud uz si nekdo da tu praci a nastuduje si rodokmeny, a vysledky rodicu a zkratky a tituly apod. tak predpokladam ze je dost lucidni na to, aby se umel alespon predstavit. 

Nemam sebemensi problem pokud mi nekdo odpovida na inzerat z FB kde cena opravdu uvedena neni a napise mi ze si vsechno nastudoval z letacku nebo na webu, vi o rodicich co potrebuje a jedine co nevi je ta cena. To je za me naprosto ok.

Ale mejly v duchu jaky jsem popsala drive proste svedci jen o jedinem - dotycny je hulvat nepolibeny zakladni vychovou a opravdu jedine co ho zajima je cena. Takovy clovek pro me neni partak pro moje vymazlene miminko, protoze mi logicky vyvstava otazka, co bude dotycny delat az nedej boze bude muset vysolit pade na veterine za nejakou echt akutni hnusarnicku. 

Proste a jednoduse - pokud narazim na inzerat bez ceny, muzu bud jit dal, nebo se na cenu optat civilizovane. 

Add ceny v CR … jako mam povedomi jen u GR a LR, ale za me je to nesmysl co se tu deje. Fena neoverena v chovu sama z A vrhu ma A vrh, kryta poste stejnym plemenikem co tu trousi stenata na pockani, fena uchovnena na nutnem minimu, chovatel sam poradne nevi co dela takze budouci chovatelsky servis vidim v barvach a uz to jede … vsichni prodavaji za pade, tak ja taky neasi. Cena neodpovida kvalite, cena odpovida faktu, ze par chytraku tu v dobe covidove udelalo hezky PR, nasadilo ceny a stale je drzi a drzi. A trh se veze s nimi. Takze se paradoxne daji koupit velmi kvalitni zvirata po sampionkach krasy i prace, ze zeharanicniho kryti a jsou levnejsi nez po matce 2xVD a OVVR s odrenejma usima. 

Imho za pade si dovezu novou krev ze zahranici. A zaruky budu mit mozna vetsi nez tady. 

Arosek
Arosek 22.06.2024, 23:09:27 xxx:xxx.f8a1:61d0
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 22.06.2024, 14:11:41

Myslim ze zadny normalni chovatel nema problem odpovedet na otazku ceny stenete serioznimu zajemci. 

Kdyz to vemu z pozice jak chovatele, tak majitele psu koupenych jinde, tak bezna a rozumna mi projde konverzace ve stylu “Dobry den, jsme ti a ti, bydlime tam a tam, mame/nemame deti, domecek se zahradou/byt, takove a takove zkusenosti se psy. Chceme psa na praci/vystavy/chov/mazla a kamose na prochajdy.  Pesan bude s nami doma/v kotci. Preferujeme psa/fenu. V pripade ze mate volne stene, radi bychom si ho od vas koupili. Jaka je prosim vase cena? S pozdravem ta a ta."

Na takovyhle mejl nebo telefonat odpovi kazdy slusne a v pohode sdeli zajemci i cenu za stene.

Jenze on vetsinou mejl od nekterych lidi vypada spis takhle: 
"Mate fenu? A za kolik?

A myslim ze ani Zenovy mistr nema nervy odpovidat lidem, kteri ani nemaji tolik slusnosti aby pozdravili a predstavili se.

Arosek
Arosek 22.06.2024, 11:29:04 xxx:xxx.76be:206a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.05.2023, 13:02:00

Nechci kazit iluze, ale ta mrcha roste i mimo Pragl ☹️
Tuny jsou ho napriklad v Drahani.

A zdatne mu konkuruje druha mrcha - Oves vousaty.

I ja, ekologicky smyslejici jedinec, pri pohledu na tyhle dve Adely vazne uvazuju o Roundupu ☹️

Arosek
Arosek 20.06.2024, 15:24:09 xxx.xxx.130.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 20.06.2024, 13:31:32

Za ne ti rucim ;)

Arosek
Arosek 18.06.2024, 09:20:53 xxx:xxx.d49c:681d

Mozna bych mohla darovat Primitiva …. po dnesnim ranu by to byla uleva 😀

Arosek
Arosek 17.06.2024, 11:04:25 xxx.xxx.98.43
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 16.06.2024, 19:42:03

Aspon to stenatko nic doma nepocura a neznici 😀

Arosek
Arosek 12.06.2024, 13:46:24 xxx.xxx.130.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2024, 22:01:17

Ach jo, tohle boli vzdycky desne a jese o kousek vic kdyz ma clovek pocit, ze jim nestihl odcinit to zle pred tim ☹️

Drzte se 😢 

Arosek
Arosek 10.06.2024, 18:52:05 xxx:xxx.d73b:e5a9
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 09.06.2024, 13:02:01

V Sale (domovsky utulek Otika) maji ted cerneho stredniho spicoida. Osmileteho. A hledaji mu aspon docasku … 

A uz mlcim … 

Arosek
Arosek 09.06.2024, 07:23:27 xxx:xxx.c109:9ec
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 08.06.2024, 08:15:03

No tak to obr gratulace, paradni vysledky!

Ja se priznam ze taky uplne nehodluju vystavam. Jako jo, obcas vyjedu, ale spis na rozhodciho, kdyz me zajima jeho nazor na moje psy. Jinak klasicky “honic titulu” jsem nikdy nebyla a nebudu, jelikoz uz pred lety jsem zjistila, ze valnou cast uspechu jakehokoliv psa ovlivni jednak xcicht handlera a jednak suma penez, kterou je majitel ochoten do vystav nacpat. A to me uplne nebavi. 
Ono i ty zkousky berem spis jako vypln mezi sezonama 😀

Jinak Alenko - zaprve mozna ta fenka udelala rakouskyho sampika jeste pred temahle nesmyslama? Nebo v zacatku? Oni to postupne komlikujou vic a vic … ale treba Meru jeste nedavno taky smela a ted uz myslim nesmi (ma dvojky), ale Prim ma utrum uplne, jelikoz ma trojky. Ale prala bych dotycnym myslitelum techot narizeni aby s nami sli na prochazku, muzou se podivat jak to chudatko s trojkama svisti treti kosmickou 😀
A za druhe - Saggi je na pohodu. Jeste bojujem s kuzi, ale jinak je to mily a pohodovy senior s jasnym nazorem na svet a jako bonus asi Otikovi zastekal poslovensky co znamena hlidat si panicku, takze ten jeliman konecne po 4,5 letech u nas pochopil a chodi povetsinou bez voditka. A nebo konecne zestarnul natolik. ze mu zdrhani neprijde jako skvely napad 😀

Arosek
Arosek 07.06.2024, 19:29:21 xxx:xxx.eb2f:886f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.06.2024, 18:32:16

Kazde plemeno ma svuj seznam nemoci a pokud tam chci s konkretnim plemenem jet, musim dolozit ze tuhle nemoc nema. Takze u kavosu treba musim dolozit vysetreni srdce a patel, tusim ze maji i povenne testy na syringomyelii atd atd. U GR tusim pozaduji nejake gen. testy (na co presne nevim, pac tam nejedu tak me to nezajima). Ale hlavne musi mit HD do urciteho stupne a to Primitiv proste nesplnuje 😀

Co mi prijde ultravtipne je, ze tohle vsechno schovavaji za to, ze nebudou verejne ukazovat nemocna zvirata. Jako pochopim ektropium/entropium a podobne veci ktere jsou fakt na prvni poheld vyditelne, ale jak jako nejaky nahodny navstevnik pozna ze ma pes dvojky kycle nebo je prenasec na PRA (napr.) to mi fakt hlava nebere. 

Arosek
Arosek 06.06.2024, 11:29:50 xxx.xxx.130.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 05.06.2024, 19:44:18

Jop, rakusakum (a nejen jim) nezne jeblo. 

Ja treba do rakouska na vystavu nemuzu. Leda s Fretunii, ale zbytek by musel zustat doma.