Dik za info, ja mam fakt vymeteno.
Tak jo, snad je to fakt trolicek.
Dik za info, ja mam fakt vymeteno.
Tak jo, snad je to fakt trolicek.
Pardon, se vcucnu.
U nas jeste frci "Mšicu" (pripadne s E na konci) a “Inu - Šiblá” proneseno takovym tim mirne povznesene otravenym hlasem a doprovozeno chapavym pokrcenim ramen 😀
Jinak k rvani se dvou stenat se radeji moc nevyjadruju. Marne premyslim jak se muze trimesicni labuna rvat do krve s udajne submisivni sestimesicni kokrici. Jako fakt. Pochopim dospela zvirata dana naraz k sobe, ale dve mimina?
A protoze mam za sebou dvanactihodinovou nataceci sichtu, nulovej spanek a tudiz komplet hlavove dutoprazdno a proto nejsem schopna v diskuzi dohledat zda na nejakou radu/otazku zadavatel nasledne nejak reagoval, budu v ramci zachovani sve dusevni pricetnosti predpokladat, ze je to troll.
Ale ja netvrdim ze to neni z pocasi.
Ja jen tvrdim, ze to lze i pri urazu.
Vysledek je stejnej, lecba je stejna. Jen tomu pocasi lze tak nejak aspon trochu predchazet.
Otislav bere Alavis CBD na zada.
K tomu Librelu na nohy.
Beha jak camrda 🙂
Tak on syndrom mrtveho ocasu muze pes chytit i treba z blbeho narazu do jineho psa pri hre.
Jo, fakt je to jak nas hexnsus. Zada v haji a chodim jak nakopnuty dervis. Nastesti to vetsinou brzo a samo povoli. U psa. U me ne 😀
No, jako teda … je hezke ze ma clovek doma raritu, ze … ale tak nejak by to mohlo byt v jinych pripadech ☹️
Ja teda hlasim pro neraritni uzivatele Librely - Dudlik (11,5) je na L. od predlonskeho srpna, tedy cca 25 mesicu.
Loni odchodil v zari celkem 8 honu na kacenky, postupne, bud jeden den a pak volno, nebo vyjimecne dva, kdyz byly dobre tereny.
Letos jsme meli trosku maratonek - minuly tyden sobota, nedele, pondeli a utery, tenhle tyden repete. Plan byl ze dedek pujde “ob den”, dedek mel ovsem vyrazne jiny nazor. Takze krom jedne lece minulou nedeli, jedne tuhle nedeli a jedne vcera (fakt debilni teren) odtapkal vsech 8 honu (4 lece na jeden hon) a rozhodne tam nebyl jen do poctu. Delala jsem mu statistiku, tak chlapec donesl prumerne 6 kachen na jedne leci 🙂
Jo, mozna mu ty nozicky odejdou o neco rychleji nez bez L. Ale je stastnej a blahem bez sebe, ze dela to co ho strasne bavi. Takze to za to proste stoji 🙂
No, ja mam ten dojem taky. A bohuzel se obavam ze to neni dojem, ale fakt.
Ha, a to jsem na cvicaku byla jednou v zivote, jen proto abych se ujistila, ze tohle neni pro me 😀
Jako u nas je to spis mimoradka - privolani samo ucim jinak, ale holt nekdy nastane situace, kdy dotycny jedinec zapomene na slusne vychovani a ma pocit ze potrebuje neco resit. A v tu chvili si rikam, ze radsi psovi cihlou zlomim nohu, nez aby k te dalnici (napriklad) opravdu dobehl.
Ale jak rikam, jsou to vyjimecne situace, vetsinou jednou, dvakrat za zivot dotycneho jedince. Cirila napriklad premerovala vzdalenost, zda ji stihnu dobehnout nebo ne. Borka zkusela u krmelcu (holt zazila hlad) a Johana je pripad sam o sobe. Ach to kavaliri ego. Ale zas u ni dobre funguje povel “Johano ne..ser”, to kmita jak zjednana 😀
Zato treba Fretku nebo Dudlika to vlastne v zivote nenapadlo, ze by slo neposlechnout …
Tak ono zadat rodokmeny napriklad do K9 je spis veci chovatele nez majitele a moc casu to nestoji. Jen je pak holt videt, kolik tech vrhu vlastne fena za zivot mela, no …
Jinak Nemecko neni tak daleko. Mas dve moznosti - uz jste stenda meli, tak si muzes nechat poslat a nainseminovat, nebo te tam proste odvezu, pac tohle neni zadna extra vzdalenost 😀
Hele koukame na toho sameho psa?
Exterierove prumer, predek spis slabsi, vypada celkem nizkej.
Dohledat rodokmen nejde (i kdyz jsme nasla ze je to po Codette a Jarmila malokdy kryje nekde dal nez na vlastnim dvore) a najit zdravotni vysledky jeho, nebo jeho sourozencu by asi nezvladla ani FBI.
Pracovne dle slozenych zkousek nic z ceho bych si sedla na zadel, i kdyz uznavam ze je mnoho psu kteri zkousky prolezou na tezky bojkot a v praxi pak exceluji (mam to doma).
Ale ma hezkou hlavu.
Asi radsi preziju pohovor s pani Martou, nez koukat jak se mi pes rozhodl misto privolani probehnout treba smerem k dalnici 😀
Me se takhle povedlo babu Borku trefit sutrikem mezi oci - presne jsem vedela ze bude zkouset u krmelce neposlechnout, tak jsem si predem vybrala hezky ovalny valounek akorat do dlane.
Vetsinou hazim stylem “mirim dopredu, trefim nekoho za sebou”, ale tehda jako na zavolanou madam pohla hlavou a oblazek ji pristal presne mezi oci. Zasilhala jak v kreslenem filmu a od te doby poslouchala jak hodinky.
A asi si to rekli mezi sebou, pac chvili poslouchali vsichni 😀
Tak ja tohle netoleruju, pro nas je privolani alfa a omega a proste plati “ted hned vseho nech a mazej k panicce”.
Jasne - pokud vidim ze nekdo zacina curat, nechavam dokonat potrebne a velim az pote.
Ale vysi*rani typu “Jo ty me volas, tak ja jeste nutne ukapnu par kapek abych ti ukazal/a ze to neni tak zhavy”, tak na to jsem fakt hakliva.
Blahe pameti to delala madam Curila Plenkovicova, ktera si myslela ze vladne svetu. Ted stafetu prevzala Lady Johana Prvni a s ni uspesne zkousi mou trpelivost pan Primitiv. Vetsinou staci pohled a jde to, tuhle ale letely klice 😀
Nam nebyl doporucen pri silne nedomykavosti mitralni chlopne. Jinak ale na bezna srdecni opotrebeni u starych psu se naopak doporucuje, takze tohle bych vzdycky konzultovala s kardiologem ktery ma psa v peci 🙂
Jo a taky pri selhavani ledvin se upravuje davkovani, co me tak napada. Jinak co vim zadne vedlesi ucinky nema, jen snad se nam podavat brezim fenam … coz u vas asi nehrozi 🙂
Hele za me taky nenina co cekat.
Otasovi je 13+ a v beznem provozu je vyrazne lepsi nez treba Dududn (holt kila navic a neznicene klouby, no). Ale Karsivan ma uz dva roky a myslim, ze prave i diky nemu je porad v takove kondici, ze by mu 13 nehadal ani nejzarytejsi pesimista 🙂
Ja davam duchodcum Karsivan automaticky po ukonceni 10 roku vsem, bez ohledu jak jsou na tom. Proste jako prevenci. Jedinou vyjimkou jsou pripady kdy ho nasazuju z nejakeho duvodu driv, nebo naopak kardiaci - pro nektere srdecni diagnozy je Karsivan kontraindikovan ☹️
Canik si myslim ze venku zmrzne
Ja je znam jen z nory a nahanek. Tam jsou to draci.
Na sidlistich behaji “takyraslove”, vetsina na jojosnure, ujeceny, zdravci. Ale to je sidlistni plemeno, tak pocitam ze to ma sva specifika, pac buh vi kdo co s kym nakrizil.
Myslim ze ohledne JRT asi nejlip poradi Impact …
No, ona kamoska prave dela sestricku na veterine.
Gabapentin si moc pochvaluje, Librela jim nezabrala, Trocoxil davat nechce. Proc netusim - bud tez zabiral mene nez GP nebo ho pes mozna blbe snazel. Nevim.
Ale prave me to taky zaujalo, ja ho znam jen jako antiepileptikum. Ze se da pouzit i na bolest je pro me taky prave hodne zajimava informace, i kdyz tise doufam, ze zustanu jen u teorie a nebudem u nas prevadet do praxe …
Jee, me to pres obed odhlasilo 😀
Pardon
Jezis to je pech ☹️
Asi bych se bala zasadit si trpaslika, bh vi co by vyrostlo …
Osteopen neznam, takze neporadim. Ale psoci od kamosky L. vubec nezabrala, tak s uspechem pouziva Gabapentin.
Pry po nem muzou nekteri psy byt oblbli, ale jeji ne, pry on je uplne v pohode. A zabira ji na spondylozu (jasne) i na artrozu.
Jen u ledvinaru je to o doporuceni lekare a uprave davkovani, tak pres ledviny to jde … jenze to v podstate vsechny leky na bolest, prave krom Librely ☹️