Aktuálně: 2 283 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arosek

Arosek
Arosek 05.06.2023, 20:35:52 xxx.xxx.0.1

Ja mam dve prihody

Rok 2003, nekdy koncem cervence, louka u Divcich hradu v Praze, Radlicich. Pomerne brzo rano. Tri goldeni na louce, tri kane ve vzduchu. Jedna kane zacla nalitavat na nejmladsi fenu (necely rok), ostatni dve to po ni opakovaly. Tusim ze to asi byl rodis a potomci a ucili se lovit. Nedolitly nikdy na psa, byly cca dva metry nad nim. Ale byl to hodne neprijemnej pocit, pro me i pro cubu.

O par let pozdeji napadl kamaradcinu fenu GR orel. Na Tocne. Cuba skoncila s propichnutou kuzi na krku, kamoska na orla lehla a znehybnila ho. Byla to orlice od sokolnika. Nekdo mu ji pravdepodobne umyslne pustil z voliery. Mela nastesti GPS, takze ten chudak za ni behal po kopcich a udolich a snazil se ji chytit. Rikal pak kamaradce, ze divoky orel by si takhle velkou korist nevybral, protoze ji neodnese. Lovi tak zajice, lisky, jehne, ale ne 30 kg psa. A bez pritomnosti lidi. U lidi a  velkou zver lovi jen doma chovani orli, tak hlavne se nepriplest nekam kde zrovna sokolnici lovi :)

Takze suma sumarum mi z toho vypliva, ze orel by asi yorka nebo civku vzal v pohode, ale muselo by to zviratko byt dal od lidi. A kane lovi mysi nebo max. mlade zajicky, takze tam bych se nebala uz vubec.

Arosek
Arosek 03.06.2023, 13:29:57 xxx.xxx.0.1

Hmm, tak ja jsem asi posledni :D Ale omlouva me rodinna situce, takze cajk :D