Ja couram v lese a na louce.
Ale kdybych napsala v kalisti a bahnisti, tak je to pravde bliz. U nas je tolik vody, ze nebejt na kopci, mame povoden.
Ja couram v lese a na louce.
Ale kdybych napsala v kalisti a bahnisti, tak je to pravde bliz. U nas je tolik vody, ze nebejt na kopci, mame povoden.
Dovolim si parafrazovat velkeho mistra Pucmelouda.
Bahno. Vsude samy bahno. To je ale zabahnena rodina!
Tak nejak u nas cely vieknd a dnes rano obzvlast. Nestiham vytirat, prat, uklizet, prevlikat, cistit a drhnout. A uz me to nebavi! Ja chci bud snih, nebo sucho!
Na druhou stranu nutno dodat, ze (krom Johany a Nessyny) si to vsichni uzivaj. Resp. Otik si to neuziva, tomu je to jedno, ale zbytek mamlasu lita jak bozi hovadka od louze k louzi a hopsaj tam jak maly haranti. Radost pohledet.
A pro pobaveni mistniho osazenstva - dnes rano po velmi destive prochazce otviram kufr od auta (dvere vyklapene nahoru), poustim psy na dvur a do baraku a jdu zas zavrit ten kufr … pac aby chudatka durch mokra na tom dvore neofoukla. No a nez jsem do sla zpet k autu, tak to mohlo trvat tak dve minuty? Tak si tak povyskocim abych dosahla na ty dvere od kufru a mohla je zavrit a co myslite? Ano ano - vsechnu tu nasyslenou vodu co byla na tech dverich jsem si epesne nalila za krk. Odhadem litr ledove vody. Jako “wake up” efekt to melo neskutecnej, ale ze bych to plosne doporucila, to spis asi nee 😀
Uz leta jezdime na nahanky, mame tri MS, kam chodime jako honci (bez psu, pac goldeny fakt na prasata neberu, kor do terenu ktere tam jsou).
Realne je to pres 10 let.
Rocne jdeme kolem 20 nahanek, z toho cca 10 v jednom MS, zbytek v tech dalsich.
Prumerne je v tomto MS uloveno 5 kusu na nahanku, takze cca 50 ks za rok.
Letos poprve uhyn na ACH. Petilety pes krepelak, bohuzel kamosuv a defakto muj, pac odchov od kamaradky a ja byla u porodu a vlastne jsem si ho odrodila …
Boli to strasne. Ale statistika rika, ze vetsi sanci mel, ze na nahance pujde slepe za zveri a vleti nekde pod auto …
Doron:Byli jsme venčit až za tmy a bez svítících obojků, zapomněla jsem je dát dobít☹️.
Najednou slyším divný zvuky, takový silný rachtání a bouchání, krve by se ve mě nedořezal, hned jsem měla jasno, divoký prase!
Zavolala jsem kluky, Fram s Doroušem se hned přiřítili a Gučka nikde. Hned mi byli jasný co se stalo, divočák ho dostal a hrdina Gučák zemřel statečně a bez hlesu.
Vytáhnu mobil, pitomá čelovka svítí jen jak za dušičky v očistci a prohledávám terén, volám, kluci mi moc nepomáhaj, jen se tak snaživě prdolej u mě.
Najednou ho vidím, jde ke mně, pomalu, malými krůčky, zadek za sebou vleče, táhne zadní nohu..
No zkrátím to, ten blbec se zamotal do ohradníku, kterej tady někdy v létě zanechali ti naši ekopasáci ovcí, a ten randál dělaly ty zapichovací tyčky který z něj pak trčely jak z dikobraza a už nerachtaly.
Byl chudák úplně svázanej, postupně jsem ho vyprostila, skákal pak radostí metr vysoko a blbě se tomu smál. Ohradníkovou síť jsem si vzala, budu po ní pnout okurky, mám jí takový čtyři metry.
Obojky a čelovku už snaživě dobíjím a mám pocit že jsem za těch pár minut v zestárla o pár let.😅🤣
Nechci kazit pozitivni myslenku, ale … ja dobit obojky nezapomnela. A ni jsem je nezapomnela vzit. A jako koukat jak se to chorvatsky jelito vzdaluje smer kaliste a me povely ma totalne u … Zahrebu … taky parada.
Nastesti prase dneska bylo jinde. Asi uz pochopilo, ze Street je proste chorvatskej mamlas co si muze prdku uvrtet a radosti by kohokoliv (prase nevyjimaje) nejradsi ublizal k smrti, tak slo jinam.
Ono ocividne to prase ma vic rozumu nez ten bilej buldozer.
Ph:byla bych prekvapena, kdyby delali neco navic nez musi a platili to. toho svalovce plati stat. Spis si myslim, ze netusi nac se ten divocak testuje - jen vedeli, ze se kazdy nejak testuje.
nebo jinak jeste - jestli fakt na AU - co s temi vysledky testu pak delaji? Co udelaji s kusem, co je pozitivni? do obchodu to muze tak jako tak.
Pred xy lety jsem se kolem toho cetla kde co, hodne jsem krmila zverinou, mela jsem zdroj.
Sardullah - vakcina pro psy ma nezadouci ucinky -mimo jine -smrt psa. Proto se nepouziva
V soucasnosti se vyviji nova vakcina pro psy. Ted probehla mezi kynology co maji lovecke smecky zadost o zapojeni se do vyzkumu.
V jake je to momentalne fazi netusim, aledoufam, ze se vyvoj podari a nova vakcina bude nejen ucinna, ale i bezpecna.
Ano, ano!
Bud snih (hodne snehu!), nebo jaro!
Hlavne ne brecku a bahno. Kdo to ma furt mejt?
Nicmene … i v minus 15 a dvaceti cislech cnehu dokaze byt Primitiv jak dobytek. On ma fakt nejaky cidla na marast.
Sardullah:Tvl… tak u ná v pondělí nasněžílo v úterý obleva, takže z prašanu mokrá čvachta… večer to zmrzlo a máme raníčko a brutálně sněží… mě už to nebaví.
Zejtra měla přijet dcera, ale řeknu jí ať sedí na prdeli v Praze, že to za nějakou návštěvu nestojí si někde namlít hubu s autem.
U nas to same, jen bez zamrznuti.
Dneska rano za 10 minut, nez jsem na sebe kopla obleceni, napadlo 5 cm novyho snehu. Otas prisel ze dvora uplne bilej, mohla bych z toho uplacat malyho snehulaka.
Ja chytre jela na louku, jen mi nedoslo ze to parkovistatko tam je sice na betonu, ale v mirnem kopecku … no, jsme na sebe pysna, vyjela jsem to. Ale byl to o prsa korejske dorostenky 🙂
Jo a psiska standartne nadseny. A ja vlastne taky, ja ten snih fakt miluju. Myslim ze jsem latentni eskymak 😀
Sarah01:Taky bych chtěla psy, kterým se do mrazu nechce. 🙏 Dnes sněží a fouká a rovnou mně do ksichtu a nejmladší madam se vůbec nechtělo domů.
Vid 😀
U nas asi 5 cisel noveho snehu (vcera byl jen poprasek), takze nastala druha vlna snezneho silenstvi a hodinova prochazka se razem protahla na hodinu a pul, pac cokloni litali jak pingpongace.
I Otas nasadil smezne retezy a vyrazil uzivat bile radovanky.
A dokonce i mamcina Nessyna - kdyz uz se mi ji povedlo vytahnout ven pac ma zas sve hystericke obdobi - hopsinkala jak mladice a tapickovala na me i na Otase 🙂
Moje milovana babicka byla blahe pameti (v dobe od konce II. sv.v. az do okupace v roce 1968) ucitelka na prvnim stupni. A do sve smrti vzpominala na slavneho hokejistu Pavla Richtera, ktery v klidu napsal do diktatu slovo BYČ a oduvodnil to tim, ze patri ke KOBYLE.
Holt na cestinu uplne nebyl, ale zas mel jine kvality 🙂
Ja uznavam ze kazdej jsme jinej. Muj muz napriklad tezky dislektik (a synator po nem), takze je schopen v klidu napsat: "V rybniku plavala zlata riba. A ta ryba mi zplnila tri prani." A me uz to u nej vlastne neprijde divny, byt ho v psanem textu stale setrvacnosti opravuju. Jedine kde se nesplete je slovo MILUJU TE, pac vi, ze kdyby to napsal s Y, tak je mezi nama konec 😀
Ja zas nejsem uplne lumen na fyziku, z te si pamatuju jenom treni 😀 A cizi jazyky taky zadna slava, i kdyz si myslim ze tam mam blok diky blbym ucitelum.
Ale obecne si myslim, ze zakladni vseobecnej prehled by mel mit kazdy.
Videla jsem nejakou anketu, kde se pubosu ptali, co se stalo v roce 1968. Vedel jeden z deseti. Vetsina nemela tucha, jeden borec tipnul, ze se narodil Jagr …
Kamoska co uz leta zije v USA me zasobuje historkama z jejich bezneho zivota. To ze vetsina obyvatel teto zeme nezna nic co je za jejich hranicema, to ani nekomentuje. Kde lezi Evropa vedi jen ti, kteri ji nekdy navstivili.
Ale rozhovor s jejim muzem ji pry dostal do kolen … Jeji drahy pry jednoho pozdne letniho podvecera sedel na verande a cucel na travnik a povida ji: Mela bys delat neco s tema pampeliskama (dandelions).
Ona na to: To je jetel (clover).
A jeji muz zacal resit, jak to muze byt jetel, kdyz jetel je cerveny a tohle jsou odkvetle pampelisky a jako ze teda nechape, proc by kytka kdyz odkvete mela zmenit jmeno …
Tak mu to dohledala na netu, vysvetlila rozdil mezi odkvetlou pampeliskou a jetelem a nezne si rypla, jak je mozny, ze ma inzenyrsky titul. A on ji s vaznou tvari odvetil, ze ma titul z chemie, ne z biologie, potazmo z botaniky.
Tak zacla patrat po osnovach a zjistila, ze to co my tady mame jako bezne - tedy na prvnim stupni prvouku, prirodovedu a vlastivedu a nasledne nejakou tu biologii, chemii a fyziku (nedej boze zemepis a dejepis), tak to oni maji - kdyz je dobra skola - tak nejak souhrnne jeden pulrok nekde na stredni. Jinak jedou do zlbnuti dejiny USA, prezidenty USA, staty USA a info, jak skvele a uzasne je USA. Zbytek na vejsce, pokud se tam dostanes … a tam je pak uzka specializace a siroky prehled je fuj.
Ono uz kdysi kdosi chytrej rekl, ze nejlepe se ovladaji nevzdelanci ;)
U nas zaclo snezit az dneska rano, cca v pulce nasi prochazky. A ted je tak 2 cm, ale snad jeste neco pripadne 🙂
Jinak ja prolezela vikend s atb a zanetem prudusek, takze vencenicko obstarali drahy se synkem. Pac dcerenka tez lehla.
Jako prezili bez ztraty kyticky, sice sli jen na “kratkou” na louku (rozumej 45 minut), ale byli tam hodinu a ctvrt, pac Terrenc mel nazor 😀
Takze super - psi se vybehali, muzikovi nerupla cevka, nikdo se neztratil, vratili se v poradku vsichni a ja uz zase drepim v praci 😀
Kavaliri taky rvou i pres roubik, takze tak.
Skacou, jecej, kvicej, tocej se dokola jak magori, obcas se sestekaj mezi sebou nebo vyrvou diru do hlavy vlekejm (ktery je bohorove ignorujou) … proste posuci.
Vylozene zarvani taky funguje. Ale jen na chvili.
Oni maj pamet jak zlata rybicka
tetrivek:Tak u nás je vítání velká bílá přiběhne ke mě tryskem, ještě ve smyku si sedá a podává pac. Ohař si přesně zacpe mordu jakýmkoliv aportkem, který mu přišel pod ruku. A jezevčice ta teda skáče a vrtí tím svým ocáskem. Asi skáče proto protože ty dva jsou velcí a ona má tak pocit že má hlavu aspoň na chvíli stejně vysoko.
Myslim ze s tim hopsanim malych mezi velkejma to asi tak nejak bude. Pac u nas kavosi proste taky skacou jak jojo, asi aby byli mezi goldenama vubec videt 😀
Slyset teda ale rozhodne jsou. Johana ne, pac ta je damicka, ale oba kluci, to je peklo. Oba stekaj jak bodly, jodlujou, knouraj … vubec maji velmi siroky repertoar zvuku a teda hlasitost je na tak maly telicka uplne neuveritelna.
Oba kluci navic vubec nezvladaji emoce, takze prijit domu/odejit z domu/jit ven na prochazku/chystat zradlo … vse spousti uplny amok. Nepomaha tlumic, nepomaha procvicovani poslusnosti - oni klidne bezi na privolani a jecej, sednou/lehnou a u toho jecej … jediny co trochu funguje je otocka zady dokud se neuklidnej (to se dostavame do faze sedim a knikam, coz uz beru jako uspech).
Dneska rano jsem zacla ucit razny povel TICHO a vcelku zabral, ale obavam se, ze to zas brzo prejde 😀
Oni jsou proste ti maly psi jini 😀
janaa:Hele,to je úhel pohledu.Všichni považují Cácoru za šílenýho psa,křižujou se,kdo si po ní vezme štěně,a já jí považuju za pohodový zvířátko za odměnu😂
Jj. To ze jsou to magori schopny se zabit mnoha zpusoby a vubec vymyslet nevymyslitelne, me uz vlastne prijde normalni. Ale chapu ze lidi, co maji doma knedlicka jsou pak trosku prekvapeni 😀
Vzpominam prave na kamosku s knedlickem. Blahe pameti tvrdila ze by chtela miminko po nebozce Merunce … tak jsme prijely na navstevu, Meru ukazala ze mit barel s granulema za nezamcenyma soupacima dverma neni nic, co by neslo vyresit behem par vterin a Evka si svou volbu budouci matky netusim proc rozmyslela 😀
Zrzavci:Gůůt, gůůt, supr gůůt! V těchto dnech, za této situace je vše, co je nápomocno duševní pohodě zcela jasně vítáno. to si pamatuju a to jsem měla vždy jen dvojici, ne grupu složenou s harašících, sexuchtivých, rádodajek, dementů a šílenců. Měla jsemjen sexuchtivýho a rádodajku. 😀 ten zbytek naštěstí ne 😀
… sem chtela rict ze Arosek byl klidny pohodar a pak jsem vypla vzpominkovy optimismus a vzpomnela si na nektere jeho excesy …
Tak nic, no. Me asi normalni pes neni souzen 😀
Zrzavci:zaplat buh naposledy, ze v druhem okruhu s holkama uz se cunik rozhodl odstehovat na klidnejsi misto, pac Romyne tecou hormony usima a asi by ho zkusila vojet
🤣
Dekuju, it made my day!
Zrzavci:Já se dneska ráno styděla ve výtahu trošku.
Přijdu do práce, nastoupím do výtahu ke kolegyni -městská dáma v kabátě, vyblejskaný černý botičky, že to házelo šajny. Koukla jsem se dolů na ty svoje bagáně - totál od bahna, jak jsem se snažila probojovat od Domečku bahnem do auta 😀
Ja miluju ty chvile kdy jdu nekde u nas po chodbe, v krame, nebo kdekoliv v civilizaci a za mnou zstavaji takovy ty kousky bahna co se zapracujou do dezenu podrazky, tam uschnou a pak odpadnou v nejmin vhodnou chvili 😀
Jinak uz vencime natrikrat, takze dneska rano krasnych 9 km v bahynku. Separe chlapci, separe holky, a pak klidna prochajda se seniorama … to byl plan.
Takze Primitiv si sel ohlasit do krovicka prasatko, podle hlasu bylo slusne velky. Chorvatsky buldozer mel utkvely pocit ze mu musi jit pomoc, nastesti zustal jen u pokusu, protoze zrovna on se svoji slunickovou povahou by byl asi smutnej, ze cunik neopetuje jeho touhu se kamosit. Terrenc a jeho ego stekalo Primitivovi za piheli, zaplat buh za mamanka Skvaru, kterej se zaradil za paty. Dale zaplat buh ze Primitiv ma vybornou poslusnost, takze na prvni pisknuti byl zpet i s ocaskem Terrencem a zaplat buh naposledy, ze v druhem okruhu s holkama uz se cunik rozhodl odstehovat na klidnejsi misto, pac Romyne tecou hormony usima a asi by ho zkusila vojet 😀
Jo a senior Otik mel zas nejakou akcni, takze jsem ho vesele honila po louce, blbouna nejapnyho!
Ja chci na 14 dni do polstrovany cely, hezky do klidu a pohody!
Sarah01, Daja - u nas ted trochu foukalo a aspon maloucko vyschla ta tuna bahna, co byla vsude kolem. Zaplat Buh za to! Ja uz si pripadala jak silena, furt zametat a vytirat a stejne prd platny, psiska jak dobytci (jako jim je to zrovna sumak), bahno snad i na lustru … proste parada.
Proto zavidim snih. Chci ho, chci ho hodne a dlouho! Anebo aspon sucho.
Jo a Romadura konecne zacla harat, takze nastava obdobi silenych psu a venceni ne nadvakrat, ale natrikrat 😀
Daja:Néne my si ho necháme páč to je tak pěkné 😉.
Hamouni.
Pisu si … 😀
Sarah01:U nás přes noc napadlo, odhazovala jsem dnes hodinu. 😊
Posli tak tunu, dve …
Ja vim ze jsme asi divna, ale ja chci mraz a snih! Hned ted!
U nas cca 5 cm bahna vsude, na dvore obzvlast. Psi jak dobytci, 3x denne menim prosteradla v predsini (naslapova zona), asi tak 10x denne zametam a vytiram a asi tak 1000x denne nadavam. Fakt hnus fialovej!
Jako bonus jsem se dneska rano vymazla v lese. Snih uz neni nikde krom cest, kde to bylo uslapany na led a jeste to uplne nedoroztalo. A pri vstupu do lesa je nutno prekonat takovy melci sirsi pangejt, cesticka tam samo se zbytky sneholedu, tak jsme pojala napad to sebehnout a vybehnout protisvazik setrvacnosti … jenze on dolu nejakej hajzlik (priroda/osud?) nainstaloval spadnou vetev, ktera tam minuly tyden nebyla a ktera nebyla v ty tme videt …
Takze evolucni vyvoj v praxi - nejprve Poletucha, pak Platys a nasledne Jozin z bazin 😀