Aktuálně: 2 283 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arosek

Arosek
Arosek 09.02.2026, 11:05:45 xxx.xxx.244.42
Anonymní:

No a pokud jste si Bodlinko nevšimla, pejsci jsou dva, výsledky jsou dva. U prvního kluka, kde zminujete, že nemá v žádném případě primární hypotyrézu, se dva veterináři shodli na stejné diagnoze bez diskuze (jeden kapacita), dle výsledků, klinicky to znát bylo jen ze ztráty svalů. Druhému byl udělán další test FT4 (Ria) dialyzovaný, pokud správně píšu a tím bylo jednoznačně potvrzeno také, že štítná žláza u druhého kluka nefunguje jak má a potřebuje také doplnit hormon. Po pár tabletách byla vidět zvýšená aktivita. Navíc jsme kontaktovali chovatelku ohledně dávkování, což také pomohlo a bohužel se u jejich předků vyskytla tato nemoc, což je vysoce pravděpodobná dědičnost.  Děkuji..

Ja to vemu mene odbornym a vice laickym pohledem, aneb pripad z praxe. 

Stary pes, 40 kg, potvrzena hypotyreoza, nasazen Letrox 150mg (tehda nic jineho nebylo) v davkovani 3-0-3. 
Tehdy mlada Meruna se vloupala do psi lekarnicky (o tehle story jindy) a mimo jine sezrala dve plata Letroxu. Upozornuji, ze ona mela stitku naprosto v poradku. 

A vysledek? Litala jak motorova mys. ADHD hadr, zastavit to zvire neslo, nez to vyprchalo. 

Ony ty hormony proste nakopnou. Nemocneho i zdraveho. Proste telo doatlo doping. a reaguje na nej. Takze brat jako ukazatel zvysenou aktivitu za me neni uplne ok. 

Arosek
Arosek 09.02.2026, 10:48:20 xxx.xxx.244.42
Daja:

Právě jsem si říkala, že co bilo pejskovy, že tak mladý😢. Včera bylo, někde zase travič tráví psy přes plot. Pánovy otrávil Rotvajlera a pán zavolal policii, našly ještě další návnady. 

No mě přehodit přes plot tak taky psy sní hlavně pažravec Chuli😢.

U nas by to odnesla asi cela smecka. Mozna krom Terryho, ten uplne pazravej neni a krom Otika, pac ten nez neco najde, tak mu to vsichni davno sezerou. 
Ja bych tem lidem ruce sekala, hajzlum jednem!

Arosek
Arosek 09.02.2026, 10:46:13 xxx.xxx.244.42
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.02.2026, 13:09:34

Toho dostat do rukou, tak si muj prirozeny pacifismus asi veme na chvili dovolenou!

Arosek
Arosek 06.02.2026, 09:17:47 xxx.xxx.244.75
impact:

Nejvic me to stve v kontextu faktu ze vim, kolik penez napriklad nektere utulky vydali jen na veterine za prvnich par tydnu a kdy jim prisli prvni penize od obce … kdyby dotycne utulky nemeli slusnej polstar na uctech (ano, samozrejme vytvoreny z daru), tak netusim, kde by to brali.

Nj, příště holt nemáme. Buď to dovezte i se žrádlem a penězi na veterinu a nebo si je vemte na obecní úřad. 

Aaaaaaa sere mě to neskutečně taky, takový jednání.

Jenze v tuhle chvili se realne obavam ze vysledkem bude myslenka obci, SVS a vsech zainteresovanych organu takova, ze radeji nebudou odebirat vubec nic, pac utulky jim to nevemou a oni to nemaj kam dat. 

Takze v dusledku vseho to zas a pouze odserou ta zvirata. 

Pardon za vyraz, ale uz fakt nemam naladu na tenhle system

Arosek
Arosek 05.02.2026, 16:01:40 xxx.xxx.244.43
Bodlinka:

to je na tom asi nejdivnější a vyvolává to ve mě pochybnosti o správné diagnóze. i to, že je těm psům - oběma! - na startovací dávce blbě je divné a naznačuje spíš, že problém nebude ve štítné žláze.

Me tam teda zarazi ze jeden z psu hubnul. 
Jako co ja mam zkusneost, tak pri hypotyreoze psi pribiraji i ze vzduchu ... 

Arosek
Arosek 05.02.2026, 15:53:28 xxx.xxx.244.43
Sarah01:

Tak to je masakr teda. A to si člověk napříč FB přečte spoustu příspěvků, že záleží na výchově. A prd.

Ja mam celozivotni kliku, ze potkavam majitele bulplemen kteri sakra dobre vedi, co maji na voditku. A bud s tim umi pracovat a psi/feny jsou v pohode, nebo to maji zajistene. Vlastne historicky bulove jsou asi jedini, kteri mi moje psi i feny nikdy nenapadli. 
Zato na klucich se mi defakto vyradilo nebo se o to aspon pokusili s nadsazkou od yorksira po vlkodava uplne vsechno. 
Na holky zatim boxerka, ovcanda, argentina a par pidipsic a ze samcu-magoru-asocialu mi na feny vyjeli leonbergr, NO, jagos, vymar a AUO.  

Arosek
Arosek 05.02.2026, 11:34:52 xxx.xxx.244.43
assil:

Jo, ale z toho transparentního úctu kam posílali peníze dárci. Myslela jsem to tak, že dárci by posílali rovnou hmotné dary třeba podle nějakého seznamu, tak se to dělá, že se to objedná v ehopu a nechá rovnou poslat tam.

To by bylo idelani, jenze na to nebyl cas ani prostor. 

Z TU se platil “nadstandart” - tedy veci ktere pes nutne  k zivotu nepotrebuje, ale znacne mu to ten zivot ulehci a zlepsi. Nebo lidem v utulku. Takze vitaminy, kloubni vyziva, pamlsky, ortopedicke matrace, ohradky a ploty a kotce a vana a kde co. 

Stat ted “odecetl” specielni diety … ze to je zradlo. Jenze tyhle diety se nevesly do bezneho, statem a zakonem daneho rozpoctu. Takze co - je to nadstandart nebo neni? Za me - at k…a stat prestane resit peci o zanedbany zvirata tabulkama, protoze kazdej pripad je jinej a kazdej pes potrebuje neco jinyho. Je zvlastni ze veterinu teda proplati vsechno, ale na zradlo ma tabulku bez ohledu na specificke potreby konkretnich jedincu ☹️ 
Nejvic me to stve v kontextu faktu ze vim, kolik penez napriklad nektere utulky vydali jen na veterine za prvnich par tydnu a kdy jim prisli prvni penize od obce … kdyby dotycne utulky nemeli slusnej polstar na uctech (ano, samozrejme vytvoreny z daru), tak netusim, kde by to brali. A myslenka ze veterinari budou delat na dluh a cekat az (a jestli vubec) se stat rozhoupe a zaplati je dost naivni. 

A ano - ocividne je cilem nekterych ucastniku snizit o tyto dary odpovednost dotycnych osob. Nicmene stale je to boj pravniku a verte tomu, ze byt neni videt, stale probiha. 

Arosek
Arosek 04.02.2026, 17:24:11 xxx.xxx.244.74
Sarah01:

No, jako je to blbý, ale musím to napsat…stát náš učí podvádět, ano, svýma blbýma na stavu postavenýma zákonama. Takže se to mělo vybrat na soukromý účet a nakupovat to útulkům natajňačku a byl by klid.

Do te doby nez by si nekdo stezoval ze nedostal potvrzeni o daru pro danove ucely, nebo to napraskal, protoze prece pul mice je pul mice … Jak bys neznala lidi

Arosek
Arosek 04.02.2026, 14:40:36 xxx.xxx.244.74
Sarah01:

Jejda, já si ani nevšimla, že měl Winnie flíček. 

Mel 🙂

Arosek
Arosek 04.02.2026, 11:15:16 xxx.xxx.244.74
assil:

Zajímavý, mě by spíš napadlo, že je říznutý fletem.

No, vlastne je 😀

Ono to neni takova rarita. Resp. je v tomhle rozsahu. Ale par cernych chloupku, nekdy i flicek, najdete na vic jedincich GR nez by clovek cekal 🙂

Duvodem je puvod. 

Kdysi davno existovalo plemeno Wavy Coated retriever (retriever s vlnitou srsti - WCR). Z nej postupem casu vlastne vznikly soucasna tri plemena - Golden retriever (GR), Flat coated retriever (FCR) a Curly coated retriever (CCR). 

WCR je primym predchudcem dnesniho FCR. V pulce 19. stol. slo o jedno plemeno. Obe formy vznikly krizenim psu Svateho Jana (St. John"s - predek labradora) se setry (pro lepsi cich) a asi i koliemi. V dobach vystav kolem roku 1860 byli casto rozdelovani do trid jednoduse jen podle typu srsti – na CCR (kudrnate) a WCR (vlnite) a i kdyz jde o samostatne linie, v 19. stol. se obcas krizili mezi sebou obe varianty kvuli zlepseni loveckych vlastnosti. CCR je povazovan za starsi a "cistsi" linii, do ktere byl pozdejc prikrizen pudl, aby se upevnily jeho typicke kudrlinky. Tim se pak linie oddelili a WCR byl prejmenovan na FCR (koncem 19. stol.), protoze chovatele zacali uprednostnovat elegantnejsi, rovnou a splyvavou srst pred vlnitou. 

V roce 1865 se ve vrhu WCR narodil pes jmenem Nous. Jediny zluty pes ve vrhu cernych stenat po cernych rodicich. Na nem Lord Tweedmouth (zakladatel plemene) postavil chov dnesnich GR, a to krizenim s fenou Tweed Water spanela jmenem Belle. Z tohoto spojeni se narodila 4 zluta stenata-  Crocus, Cowslip, Ada a Primrose ... k nim jde dohledat puvod vsech soucasnych GR 🙂

Bez WCR a pozdeji FCR by tedy dnesni GR neexistoval …

A proto maji vsichni GR geneticky kod e/e (recesivni zluta), ktery “maskuje” cernou. Obcas ale dojde k somaticke mutaci a nekde se par bunek zblaznia ejhle - cerny flicek je na svete 🙂 Vetsinou je ale maly. Viz. napriklad Winnie (I´m Your Forever Brdske Zlato)

Obrázek Obrázek
Arosek
Arosek 04.02.2026, 10:01:23 xxx.xxx.244.44

No, nekdy to podvedomi fakt dela divy. Nebo andele strazni. Nebo nevim co … a je to jedno, hlavne ze to funguje!

Jak by picbumove zareagovali na zvuk vystrelu, tot otazka. Co znam psy, tak se bud boji (panika, zdrham), nebo alespon zastavi a zacnou premyslet. Krom mych (a asi vetsiny lovecky vedenych) hovadek - ti se rozhlednou kam padl ten aport a jdou ho hledat 😀

Jinak na tu devitku jsem nekde mela i takovy sroubovaci nastavec a do nej se davaly neco jako petardy. Zusila jsme to jednou a je to rana, pri ktery jsem si malem cvrkla i ja, a to jsem z honu zvykla na delovky 😀

Kam tento nastavec prisel v ramci mnoha stehovani netusim, ale mozna by sel doobjednat 😀

Arosek
Arosek 03.02.2026, 18:33:39 xxx.xxx.244.46
Plaka:

Efe, krom rozhovoru s majiteli a paralyzéru mě napadla ještě jedna věc, která poměrně slušně funguje za předpokladu, že se tví psi nebojí hlasitých zvuků a střelby (případně je na to můžeš navyknout na zahradě). Kámoš tuto metodu zdárně používal na sídláku, když mu za háravkou lítali nezvladatelný obšourníci. 
Poplašňák, neboli poplašná zbraň 6 mm. Na tu zbroják není třeba, používá se běžně ve sportovce na zkouškách, závodech. Většina psů, která to nezná, se lekne a zdrhne, je to jen o zvuku, žádné zranění nehrozí. 

6 dela spis takove “puf”, tu ja pouzivam u uplnych mimin k privykani na strelbu. 
Na tohle by byla lepsi 9.

Oboji mohu zapujcit, ale fakt jen zapujcit. Od jara nas ceka zas nejaky to cvicenicko 🙂

Arosek
Arosek 03.02.2026, 08:45:25 xxx.xxx.244.75

Dnesni ranni prochazka skoncila driv nez zacala. Pote, co jsem od baraku k brance dojela a zabrzdila o plot hubou, se zadny vylet do lesa nekonal, jelikoz panicka usoudila, ze neni sebevrah, aby sedla do auta. 
Takze jsem vylezla schody na zahradu po ctyrech, vypustila krakeny na louku za barak a jala se klouzat okruh. Trvalo mi to 20 minut (bezne 10), tak se snad aspon trosku vybehali. 

Ale co, stejne meli vcera ockovani, tak maj mit klidovej rezim 😀

Jo a Otik sel jen po ulici tam a zpet a stejne se chudak stihnul 2x rozbit ☹️ Fakt je to u nas na brusle. Ani autobusy nejely.

Na druhou stranu - Otikovo vcerejsi preventivni seniorsky naber krve ukazal, ze 15,7 zadna mira. Krev jak miminko, vse v norme 🙂 

Arosek
Arosek 02.02.2026, 13:20:39 xxx.xxx.244.76

Mno - ja kdybych nekam do obchodu vzala celou smecku naraz, tak o nas asi prijedou natocit reportaz 😀

Jako beru psi do obchodu a hospod - Bauhaus, Decathlon, zverex atd. Mladochy v ramci socializace. Stejne jako je ucim jezdit metrem/busem/vlakem, tak je ucim jak se chovat v parku mezi cyklisty a kocarky, jak se chovat v hospode (lehni pod stul a chrapej), jak se choavt v obchode. Beru bud jen mladocha (stene) nebo k nemu uz vychovaneho dospelce, ktery jde prikladem. Ale vzdy po domluve a nikdy bych si nedovolila vzit je do obchodu s potravinama, nebo prave do Ikea k nabytku. Ne ze bych se bala oznackovani, ale proste Ikea u nas preplnena a pro psa i me spis stres nez neco pozitivniho. 

Add znackovani. Jedinej kdo by u nas byl schopnej zvednout nohu je egoista Terrenc. Goldeni maj vsech pet pohromade a vedi, co je slusne vychovani. A i kdyz by pred nima nekdo neco ochcal, oni budou koukat na me, jestli jako muzou nebo ne. Plus teda navic (i u toho Terrence) sakra dobre vidim ze se chysta delat co nema a snad nejsem trotl a nenecham ho dilo ani zapocit, natoz dokoncit. Ale ano, znamena to, ze nejdu nakupovat alebrz socializovat a tudiz cumim neustale na psa, ne na zbozi. 

Arosek
Arosek 26.01.2026, 07:33:28 xxx.xxx.244.45
šavlozubka:

Ha. Tak fotky z ranního okruhu budou. Šumava je pěkně zamrzlá. Mimochodem, pozná někdo, čí ťápoty jsme to potkali? Dva velcí psi? Nebo, že by…? Chvíli běžely stopy vedle sebe, pak v jedný lajně… 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Hele vlk to neni. 

Mohl by to byt rys, stopa vypada hezky kulata … jen ja se svejma svidravejma ocima nevidim, jestli jsou videt otisky drapu. Pokud ne, tak je to rys. Pokud drapy videt jsou, je to nejaky coklon s hezky kulatou tlapkou 🙂

Arosek
Arosek 25.01.2026, 07:38:12 xxx:xxx.bfce:46b8
Sarah01:

Mám to stejně, 💩 jsou přimrzlý, nejde to posbírat, nechám to na jaro, to pak budou tak 3 igelitky. 😄

Hele u nas tak tri kolecka. Uz se moc tesim ☹️

impact moc dekuji za rani rozveseleni, uplne ten curling vidim 😀

My si dali vcera hodku v Drahani. Jako cety proste jeden led. Kde to slo, tam se slo lesem, kde to neslo, tam bylo veselo … hlavne Otas s kombinaci turbopohon a smajdave zadni. Nesmeky by bodly, ale obcas by to bylo spis na macky a cepin …

Arosek
Arosek 25.01.2026, 07:30:47 xxx:xxx.bfce:46b8
impact:

Holky když mi je někdo upečete, klidně je od vás koupím. 🤣 Já nemám čas ani vařit pro sebe, ne tak pro psa. O tom, jak jsem na takovou pečící tvorbu úplně levá ani nemluvě. 🤭

challange accepted 

Arosek
Arosek 23.01.2026, 13:37:17 xxx.xxx.244.43
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 23.01.2026, 13:26:42

Jezis to je nadhera!

Sice fotky pro Daju, ale ja s dovolenim tez slintam. Tohle je pro me raj na zemi - zima, snih, nadhera!

Arosek
Arosek 23.01.2026, 08:50:52 xxx.xxx.244.43
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2026, 07:12:56

Soucitim sestro, mam to stejne. Teda az na ten namalovanej gezicht, pac ja se nemaluju (jelikoz je to zbytecny, ke zlepseni nedojde a tak radsi ty prasule vyhodim do coklonu). 

Cist nektere prispevky na verejnosti znacne utvrzuje me okoli v nazoru, ze fakt patrim do cvokahusu. 

Jinak my vencime furt a stale. Mladosi uzivaj zimu, ja uzivam ze neni doma tolika bordelu. Za tmy chodim 10 mesicu v roce, takze to mi nikterak zily netrha, to ze pri pohybu po cestach vypadam jak naprc…ana belice taky ne, pac psum je to jedno a nikdo jinej me nevidi. A zatim jsme s sebou nesvihla jak vozembouch, takze si i sebevedomi vylepsuju. 

Jinak my mame vestu/kabat pro seniory tenhle (https://petdiscont.cz/produkt/194703-bunda-trixie-avallon-cerveno-cerna-xxl)
Mame ho uz leta, nosil ho blahe pameti neboztik Aros a po nem vsichni seniori. Je to jen deka, nema to ten hrudni pas … ale to mi prave vyhovuje, ze neresim delku. Zada maji proste dal pres ocas, ale kdyz jsou kratsi v tele, tak ten hrudni pas pak pri zapnuti jde mensim klukum pres pindika, coz sejri me i je. Tady je jen suchac pod brichem a pod krkem, takze utahne dle potreby a nazdar. Navic oni jsou zespoda chlupati dost, nam jde hlavne o zada v teple. 

Arosek
Arosek 21.01.2026, 11:23:31 xxx.xxx.244.75
Sardullah:

A zlatýho bludišťáka za historku ze života majitele psů vyhrává….😎

Já když si představím, jaká šlupa to musela být do tý hlavy..😴…no ještěže z toho nebyl otřes mozku.

Hele jako … nelehla jsem, takze dobry. 

Pred cca ctvrt rokem Priitiv nevybral zatacku. Scena jak z kreslenyho filmu - podlit mi smykem pod nohama, ja klasika nohy hore, hlava dole, jak otocny dvirka. 

Tam sla hlava na beton, cast teda vykrylo rameno, ale taky jsem mela skousnuty zuby, pac slusna holka sproste nemluvi, zejo …

No a druhej den jsem si dala leharo na neurologii, jelikoz v uchu prej jsou takovy malicky kaminky v pytlicku, ktery rikaj, kde je nahore a kde dole. No a ty kdyz se z toho pytlicku vysypou (treba prudkym narazem), tak mate kocovinu zadara, pac se celej svet toci a toci 😀

A podobnych historek mam kupu. Na jejich obranu nutno rict, ze vsechno byly nehody, nesnazej se me cilene zabit  😀