Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 13.04.2025, 14:38:21
Ale vám ostatním fakt případne normální chodit venčit s nabitou pistolí?
On není rozdíl, jestli jdete se psem, jedete na nákup a nebo na rodinný výlet. Prostě bez ní nevychází ven.
A neváhat střílet na přibíhajícího psa?
Nemyslím si, že by tu kdokoliv schvaloval střílení na přibíhajícího psa. To jste si vyfantazírovala. My ostatní tu mluvíme o dlouhodobě problémové agresivní ovčandě, která napadala psy v okolí, až donutila dědu vystřelit.
Jaká je reakční doba od zaregistrování běžícího psa na vytáhnutí pistole, zamíření a výstřel?
Profesionál potřebuje alespoň šest metrů na blížící se objekt (mluvím teda o člověku).
A že Vás to znepokojuje? To bude tím, že jste neměla doteď tušení, kolik lidí se pohybuje na veřejnosti se zbraní. Mimochodem zbroják má takřka 350 tisíc Čechů.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 12.04.2025, 19:43:53
A kvůli tomu, pro výstrahu, musela zemřít fena, která v té chvíli neútočila?
Nikdo jsme u toho nebyli. Ale nečetla jsem “fena útočila na psa/fenu střelce”…
Nebyla jste u toho a vycházíte jen z toho, co jste někde četla. A na základě toho je děda viník a ovčanda nevinnej chudák, co to odsral. Zajímavá logika.
Nicméně já zase v jednom místním plátku četla (a nemám to od Varaxi, protože jsem doteď netušila, že to byl příbuzný), že ta ovčanda je napadla několikrát a tohle už byla pověstná poslední kapka. Na základě toho taky právník dědy usoudil, že kdyby se odvolal, nakonec vyjde jako úplně nevinný. Protože ovčanda byla svojí agresivitou a neschopností majitelů v místě obecně známa.
Je to smutné, když to odsere v podstatě nevinný pes. Ale štěně, jako Vy byste nechtěla žít v místě, kde pejskaři nosí kvéry, tak já bych nechtěla žít v místě, kde je pro někoho normální mít agresivního ovčáka na volno sto metrů od sebe.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.04.2025, 17:59:24
Místo slevování ze svých nároků bych se zaměřila spíš na to, jak to budoucím majitelům podat a hledala bych zájemce, kteří souzní s mojí filozofii.
Já osobně bych si naopak o takovém chovateli myslela, že mu sakra záleží na tom, co odchovává. A obětovat pro to jeden výlet na veterinu by pro mě fakt nebylo nic obtěžujícího. Argumenty o projeté naftě, v rámci patnácti let života psa, jsou pro mě osobně mírně komické a mít zájemce o mé štěně problém s takovou blbinou, byl by to pro mě velkej red flag. 🙃
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 11.04.2025, 16:07:30
Asi tak. A argumentace, že kvůli takovým smlouvám pak lidi jdou a koupí si radši bezpapoše? Jakože chovatel s přísnými smlouvami a vysokými nároky na nové majitele svých odchovů vlastně může za to, že si hloupý půjde koupit bezpapíráka do množky? To je fakt mega úlet. 🫣
Rentgeny kyčlí u dětí se dělaly povinně ve 3 měsících, absolvovala jsem to s oběma staršími narozenými v 80. letech, později to bylo nahrazeno sonografickým vyšetřením.
Mně zkrátka a dobře přijde preventivní rtg vyšetření kloubů u psa jako součást normální péče. Ale OK vaši výtku beru, příště dám zájemcům transparentně na výběr, buď rentgeny a sleva 5 tisíc, nebo bez rentgenů a štěně o 5 tisíc dražší, smlouvu podle toho upravím. Oni teda stejně všichni ty rentgeny nedělají i tak, ale když vidím ten náhled na to, tak se jako chovatel zařídím.
Mě přijde úplně absurdní slevovat ze svých nároků na nové majitele jen proto, že má někdo na internetové diskuzi jiný názor… Ti lidi si k Vám stejně štěně koupit nikdy nepůjdou. 🙃
Nemusí být. Prostě adrenalin. Střelná rána ani bodnutí nožem nezpůsobí většinou hned teď znehybnění, jak je vidět ve filmech. Platí to dokonce i při zásahu srdce.
Ano, takto to bylo vysvětlované. Že je to právě adrenalinem.
5 ran do psa? Jako fakt chcete tvrdit že po prvnim výstřelu útočil dál?
Já fakt nic tvrdit nechci. Nebyla jsem u toho a nemám ve zvyku tvrdit cokoliv o čemkoliv, u čeho jsem nebyla.
Nicméně to, že agresor i po postřelení útočí dál, není nic neobvyklého. Stačí se podívat na postřelené prase nebo medvěda a nebo si načíst něco o tom, jak v Americe střílí policie do útočníků a dotyčný se ani nezastaví. Pokud nemá vysloveně ránu na srdce nebo středem mozku.
Přivádíte mne tím ale na myšlenku, že ta fena opravdu agresivní být musela. Protože neagresivní a adrenalinem nenapumpovaný pes by po prvním škrábnutí kulkou nejspíš s ječením zdrhal pryč.
Četla jsem na FB tu komedii, kterou kolem fenky rozpoutal ten spolek. Nemají svěřovat psy takovým lidem, to fakt nechápu. Jinde se dělají dotazníky a tady těmto je to evidentně jedno. A ještě budou lhát o tom, jak to vlastně bylo.
Když ono je to těžký, no. Pokud chlap nebyl zjevně alkáč, tak zas u adopce psa požadovat výpis z RT by asi nebyla moc oslavovaná činnost. 😂
Ale já teda lautr vůbec nevěřím tomu, že by jakýkoliv policista střílel jen tak z plezíru. Je s tím takovýho papírování a ještě jim pak klečí za krkem GIBS.