Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 23.08.2023, 10:46:02
Ne, jsou to Češi, ono překvapivě i v pracovní den se po ulicích a parcích pohybuje docela velké množství lidí a když je hezky, tak zvláště mládež a chlapi posedávaj po lavičkách a chlastaj. A fakt se to nikdo nemusel učit od cizinců.
V práci se chlastá běžně, v kanclech oslavy, manuálně pracující pivo, neříkám, že se lidi v práci ožírají, ale i jedno pivo nebo sklenice vína je prostě chlast.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.08.2023, 10:28:52
Tak v regálu už to bývá rozbalené, ale myslím, že myši v regálu už jsou spíš rarita, na rozdíl od toho skladu. A u nás mají vždycky i nějaké v chladáku a tam už se myš nedostane vůbec. Prostě si myslím, že pravděpodobnost nákazy z plechovky je 00prt.
Jak ten známej vůbec přišel na to, že to má zrovna z plechovky?
Třeba když měl bratranec salmonelu, vůbec nepřišli na to z čeho to má.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 23.08.2023, 10:21:50
No ale o to jde, každý národ má nějaký pravidla chování na veřejnosti a u nás je prostě velká tolerance chlastu a nějaký omezení je neprůchodný, kdyby si většina lidí chlastání na veřejnosti nepřála, tak to bude zakázaný taky, no ale co chcete od národa, kde se chlapi na veřejnosti běžně obnažujou a občůrávají veřejná prostranství, protože je to tak naučily jejich matky a asi nemají ani v dospělosti dostatečnou mozkovou kapacitu aby pochopili, že je to špatně. Jo, to je druhá šokující věc pro cizince, hned v závěsu za chlastem.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.08.2023, 10:03:35
Tak já neznám nikoho kdo by to odskákal z čehokoliv. A vůbec se utěšuju, že i ty plechovky jistě nemají ve skladu jednotlivě, tak jim to určitě nevozej, spíš je to v krabici nebo v igelitu a odtud to jde rovnou do regálu, fakt si nedovedu představit co by skladu dělaly volně ložené plechovky.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 23.08.2023, 10:08:47
No ty cizince, co jsem potkala já, šokovalo spíš to jak se u nás chlastá všude a to i včetně mládeže, ulice, parky, v práci, chlapi s pivem před večerkama apod. večerní ožírání v hospodě mají asi všechny národy stejný.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 23.08.2023, 09:54:25
Drogy u nás zakázané jsou obvykle zakázení i jinde, jen ten chlast se jinde tak netoleruje a neglorifikuje. To je první, co šokuje dost cizinců co sem prvně přijedou, jak se tu všude chlastá. A to ani neví, kolik lidí ještě chlastá po večerech doma a nebo v hospodách.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.08.2023, 08:32:52
U nás v knihovně tuším Foglara měli, četla jsem jednu knihu a už jako dítěti mi to přišlo nudný a nezáživný, takže nikdy víc, doma jsme to nikdy neměli.
A vycházelo to myslím i v takových těch velkých sešitech, už nevím jak se ta edice jmenovala.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.08.2023, 19:36:42
Závislost je na spoustu věcí, však i na kofein, cukr a podobný běžný věci. O kratomu jsem slyšela nějakou přednášku a říkali tam, že závislost vzniká až při dlouhodobém užívání nadměrného množství, že to je problém, že se k tomu dostanou děti a berou toho moc, ale při správném užívání je to stejný jak energeťák. Závislost na koksu taky není žádná sranda, to ostatně není žádná závislost.
Odpověď na příspěvek uživatele MiraT z 22.08.2023, 12:01:48
Já mám vesnický mix, něco spíš křížence, dominanty, vlašky, araukany a greenshelky. Plůtek je tak do pasu. Přelítávají jen odrostlá kuřata. Ale pravda je, že to není malý uzavřený výběh, ale jen přehrazená část, ale na zbytku je už normální plot kolem zahrady a přes ten se mi nesnažila dostat nikdy žádná.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.08.2023, 12:08:20
Stihali, protože byl povolený jen určitý počet rostlin, tuším 3 nebo tak nějak a ani bych se nedivila, kdyby to platilo i dnes. Což bylo na nic neb člověk musel mít samce i samice.
My to taky zkusili, jednou OK, podruhý nám před sklizní ukradli přes plot celý rostliny, tak už jsme tohoto zahradničení radši nechali.
Poprvý jsme udělali masti, ale že by to byl nějaký zázrak, to ne. Asi možná to učinkuje na nějaký specifický zdravotní problémy.
Kratom osobně za nic špatného nepovažuju, jde jen o to zařídit, aby se k tomu nějak lehce nedostali děti, i když to je taky kontroverzní, protože mě osobně to přijde úplně stejný jako energeťáky a ty jedou u dětí taky ve velkým a koupí se všude.