Já nevím, já bych asi v případě napadení nemizela, to si fakt nedovedu představit a doma bez nějakých příprav vydržím klidně 3 měsíce, takže nějaký 3 dny mě nemusí trápit, to by fakt mělo zajímat primárně lidi ve městech, kteří nemají jinou možnost než tam zůstat. Jako v paneláku bych v takovém případě fakt být nechtěla.
Hele jako dneska jsem byla tankovat plnou a ač vládní cena je 44 Kč, cena byla 40, takže plná nádrž mě vyšla tak o 3 stovky víc než loni, takže schudnutí se zatím nekoná.
Větrná elektrárna vytváří infrazvuk hlavně dvěma mechanismy:
Pohyb lopatek vzduchem
Když se dlouhé lopatky otáčejí, periodicky stlačují a rozrušují vzduch. Každý průchod lopatky kolem stožáru nebo změna proudění vytvoří malý tlakový pulz. Protože se rotor otáčí pomalu, opakování těchto pulzů má velmi nízkou frekvenci — často právě v oblasti infrazvuku (< 20 Hz).
Aerodynamická turbulence
Na koncích lopatek a při změnách větru vznikají víry a turbulence. Ty produkují široké spektrum zvuku, od slyšitelného „šumění“ až po nízkofrekvenční složky
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.05.2026, 14:31:55
Stručně řečeno, zrecykluje se pouze 50% kovů a to ještě tak, že buď ve vysoké peci a nebo kyselinami, prostě eko jak prase a ještě drahý, proto taky i nařízení EU počítá v nových bateriích pouze s 12% recyklovaného kobaltu a 4% ostatních kovů. Bude to jen kšeft pro vyvolené a ekologie akorát zapláče.
No je to přesně jak jsem psala že to bude. O našem státu fakt už nemám iluze a nedivím se, že stát a soud nezajímají nějací psi, když jsou ti samí představitelé vrchnosti schopní dát tříleté dítě feťáckému schizofrenikovi, aby si ho mohl pozabíjet.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 29.04.2026, 08:40:39
To se nebojte, já se do toho nemotám, ono to chce se taky podívat kdo a co jim dodával a nebylo to jen Německo a Švédsko. Odkaz jsem si vyžádala od anonyma a nějak se mi ho stále nedostává.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 28.04.2026, 19:22:59
Já žádnou kolaboraci neomlouvám, kde to vidíte? A zaplatili za to a postavili se k tomu čelem, i reparace splatili jako první. Německo jim dodávalo zbraně už za Zimní války.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 28.04.2026, 14:19:28
Finové se přidali k Německu hlavně proto, že jako zaostalý zemědělský stát bez průmyslu neměli zbraně na obranu proti SSSR. A Německo bylo tehdy jediný možný dodavatel. A taky za to po válce dost zaplatili. Že se jim nakonec povedlo přenést boje za hranice byl super mega úspěch.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.04.2026, 13:36:15
Myslím, že na tom se hodně podepsalo jak se dnes pořád tlačí právo biologických rodičů na dítě. Dětí, kteří se vrací k alkoholikům a feťákům, je hodně, jen tenhle se medializuje kvůli vraždě, ale těch dětí, které mají zničený život, protože je od pěstounů vrací do nefunkčních rodin, těch jsou fakt mraky. Na práva těch dětí na slušný život se nekouká.
U nás je hodně Ukrajinek, město jich po vypuknutí války přijalo dost a normálně mluví i rozumí česky, pracují nejvíc jako prodavačky nebo uklízečky, žádný problém. Mezi sebou samozřejmě mluví ukrajinsky, takže to člověk často slyší, ale to je snad normální.